Uitbreiding Euroborg


De Euroborg, de Groene Kathadraal, De Groene Hel zomaar drie namen van het onderkomen van FC Groningen. Sinds de officiele opening op vrijdag 13 januari, met een half jaar vertraging met een wedstrijd tegen Heerenveen (2-0), is hij eigenlijk al te klein geworden. Ookheeft het stadion de naam te danken aan de overmatig gebruik van de groene kleur en de resultaten die de FC behaald in eigen huis.

Eindelijk komen de “grote” clubs weer met knikkende knieen richting Groningen om te hopen op 1 punt, de meesten gingen naar huis met geen punten.

Iedere wedstrijd leverde mooie tijden op door de grote clubs eenvoudig aan de kant te zetten maar niet alleen de grote ook de kleine clubs hebben het zwaar in de Groene Hel. Nationaal succes is er nog niet verzegeld met een prijs maar wie weet, ook Europees zijn ze ongeslagen in de Euroborg.

In 2006 won de FC tegen Partizan alleen kwam men 1 doelpunt te kort om een ronde verder te gaan, en een jaar later speelde men gelijk tegen het grote Fiorentina in de Uefa cup maar ook dit was niet genoeg 2 weken later werd de FC alsnog uit het toernooi gezet na strafschoppenserie.

Ook nu lijkt het er op dat ze weer een plaats in de Uefa cup krijgen, momenteel staan ze 5e met 41 punten net als Feyenoord en staan maar 3 punten achter de nummer 2 Ajax dus alles is mogelijk.

De toeloop voor een kaartje is alleen maar groeiende maar ook seizoenskaarten zijn niet aan te slepen er is zelfs een wachtlijst, zeker na het goede resultaat van de afgelopen maanden/jaren.

Maar ook sinds de opening is het stadion te klein geworden, er wordt al vanaf het begin gekeken of er een uitbreiding mogelijk is. Op korte termijn is een uitbreiding mogelijk met 2200 stoelen. Bij de eerste ring komen er 4 rijen bij zodat het aantal van 2200 gerealiseerd kan worden.

eerste uitbreiding

Maar op termijn wil de directie toe naar een stadion van 35.000 tot 40.000 toeschouwers een verdubbeling van het aantal stoelen dus.

Ook moeten er al bouwtekeningen aanwezig zijn en worden er diverse gesprekken gevoerd of dit plan haalbaar is, er zullen volgens verschillende mensen al gesprekken zijn met bouwbedrijven, brandweer enz.

En hopelijk zal de buitenkant er een stuk beter uit gaan zien teminste er uit zien als een stadion zoals..

euroborg met uitbreiding

Er is door een fan gemaakte fil,pje op Youtube gesignaleerd over hoe een eventuele uitbreiding er uit zal kunnen zien.

Advertenties

Een gedachte over “Uitbreiding Euroborg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s