Wintersport


Ik ski liever dan dat ik naar de zon ga maar ben niet alleen dus moet ik logischerwijs rekening houden met mijn wederhelft, desondanks probeer ik zo vaak als het kan. Momenteel ben ik 12 keer op wintersport geweest, dit zal in de toekomst meer en meer worden.

Skigebieden

Momenteel ben ik naar de volgende Skigebieden geweest:

 1. 2002: Harrachov Ski Areal Harrachov Tsjechië
 2. 2007: Brück Zell am See/Kaprun Oostenrijk
 3. 2010: Gerlos Zillertal Arena Oostenrijk
 4. 2013: Saalbach Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Oostenrijk
 5. 2015: Saalbach Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Oostenrijk
 6. 2016: Winterberg Skiliftkarussell Winterberg (januari) Duitsland
 7. 2016: Winterberg Skiliftkarussell Winterberg (februari) Duitsland
 8. 2017: Saalbach Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn Oostenrijk
 9. 2018: Winterberg Skiliftkarussell Winterberg (weekend) Duitsland
 10. 2018: Saalbach Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn Oostenrijk
 11. 2018: Sölden Turner Winter Warm Up Weekend Sölden Oostenrijk
 12. 2019: Saalbach Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn Oostenrijk

Skihallen

Ook zijn er een paar indoor skihallen bezocht, leuk om er in te komen zeker als alles rond de hal ook gezellig uitziet. In de volgende hallen ben ik geweest.

 1. Snowplanet Velsen Zuid Nederland
 2. Alpincenter Bottrop Duitsland
 3. Snowworld Zoetemeer Nederland
 4. Snowworld Landgraaf Nederland

Hier mijn huidige gear:
Mijn skiuitrusting was altijd een zwarte ‘O Neill boardbroek met een jas van Rossignol, had in het begin geen helm maar wel een skibril van Uvex met oranje glazen.De jas was al voor de reis naar Saalbach vervangen en had inmiddels een helm (sinds 2010 naar Gerlos)  waar ook een bril bij zat, in Gerlos had ik de Uvex bril nog op. In Saalbach ben ik begonnen met de bril die bij de helm zat,  maar inmiddels is deze in Saalbach ook vervangen. De broek had ook zijn langste tijd gehad en is in Saalbach achtergebleven, hier heb ik nu ook een nieuwe voor gekocht. Sinds Gerlos heb ik als test mijn eigen skischoenen van het merk Salamon, deze is inmiddels ook vervangen.

Helmen:
Ik draag sinds 2010 een helm dit was tijdens mijn wintersport naar Gerlos, dat was een Helly Hansen. Dit was een combi dus helm p[lus goggle, onderaan dit bericht zie je welke het was bij mijn oude spullen. Voor de veiligheid vind ik een helm essentieel, niet omdat ik  gevaarlijk ben maar een ongeval zit in een klein hoekje.Mijn huidige helm is de POC Receptor Bug daarnaast heb ik ook de Uvex P1us Pro  gewonnen via Snowrepublic. Door mijn betrokkenheid bij Fantastischoostenrijk.nl hebben wij van twee sponsoren diverse spullen gekregen, zo kregen we een helm plus Goggle van Bluetribe zoals hieronder te zien is.

Goggles:
Mijn skibril ook wel goggle genoemd is sinds Saalbach 2017 de Oakley Flightdeck XM Prizm, eerder was dit de Salomon XTEND XPRO12 ML voor de zonnige dagen en de Uvex Downhill 2000 ook gewonnen via Snowrepublic voor de donkere dagen met veel sneeuwval. Maar ook door onze geweldige sponsor Bluetribe heb ik ook twee Ultra’s een mooie zwarte en een blauwe.

Kleding:
De eerste keer Saalbach had ik een Tenson jas (zie onderaan), deze heb ik inmiddels ook vervangen voor een Salamon Brillant Jacket M met ADVANCEDSKIN DRY 20/20 en de broek is weer een ‘O Neill maar nu in het groen/geel. Ook hebben we van onze andere geweldige sponsor Rehall diverse spullen mogen ontvangen, hieronder eerst de jassen en daaronder de broeken en andere spullen.Overigens mist er een CMP skijas en broek, een voorbeeld online was even niet te vinden.

Naast twee skipulls’s van Rehall kregen we ook nog een Wicky-R, een skipulls met capuchon.

In Tsjechië had ik handschoenen gekocht die daar al kapot gingen door de touwen van de oefenweide, maar ondanks dat heb ik deze tot en met de wintersport van 2013 in Saalbach gebruikt. Deze is in 2015 vervangen voor een van Reusch maar die gingen daar al na 1 dag kapot en is weer retour gegaan naar de winkel. Tijdens de seizoensopening (2015) bij Twinseasons heb ik toch maar de knoop doorgehakt en ben voor de hanschoenen van 10Peaks gegaan.

10Peaks
10Peaks

Ski en schoen:
Mijn nieuwe schoenen zijn nog steeds van Salomon maar heb nu gekeken naar de stijfheid, de reden is dat er dan druk gezet kan worden maar mijn gewicht is ook een reden. De wat zwaardere skiërs hebben meer baat bij een hogere stijfheid, maar niet te hoog, een te hoge stijfheid is ook weer niet goed voor de skitechniek.Nadat er een seizoensopening (2014) was bij Twinseasons in Groningen waarbij er een korting werd gegeven van 20% heb ik ook maar eigen ski´s gekocht, na veel vooronderzoek ben ik voor de opvolger van de Salomon Enduro xt800 gegaan namelijk de Salomon X-Drive 80 ti.

Andere gear

Maar ook een product op mijn wishlist was een GoPro, inmiddels is die ook aangeschaft en heb er veel mee “gespeeld”, daarvoor is er ook een hoop voor bij gekocht aan accessoires zoals een stok, extra bevestigingen enz. maar ook een rugtas voor mijn Nikon DSRL camera en de GoPro. Dit werd ook na onderzoek van wat wil ik uiteindelijk de Lowepro Photo.

lowpro
Lowpro

De GoPro Hero 3+ Black die ik vanaf Saalbach 2015 gebruikte is inmiddels “vervangen” door een GoPro Hero 5 Black. De reden is o.a. GPS en stabilisator, oude accessoires va de Hero 3+ Black  zijn grote deels te gebruiken dus hoef er niet veel meer bij te kopen. De “oude” GoPro zal ik ook blijven gebruiken, maar vrouw en zoonlief zullen dit ook doen. Maar ook de Hero 5 is weer vervangen door de Hero 7 Black, de Hero 5 zal gebruikt worden in de GoPro Karma Grip.

De rugzak voor de camera en dergelijke is een perfect ding, maar niet voor skiën. Dit is namelijk toch een grote rugzak (22l) en door de vele apparatuur is deze zwaar, dus zocht ik naar een kleinere rugzak puur voor de GoPro en een paar kleine accessoires. Na eenhoop gelezen te hebben op het forum van wintersporters.nl ben ik voor de Dakine Helipack gegaan.

Dakine Helipack 11L
Dakine Helipack 11L

Deze kleinere rugtas is een 11l met bredere banden waardoor ik niet veel “rotzooi” in kwijt kan, maar wel ruimte voor de GoPro, extra goggle en geld. Naast dit alles heb ik in januari 2017 een aantal weken voor de wintersportreis de GoPro Karma Grip gekocht, ook is er inmiddels een drone aangeschaft. Als beginneling wilde ik niet gelijk een hele dure maar wel een goede, dit werd de DJI Spark maar deze is inmiddels ook ingeruild voor een Mavic Air ook van DJI. Heb wel gelijk de Fly More Combo aangeschaft, dit voor de extra accu, tas, lader hub en extra vleugels.

Oude gear:

Mijn eerste helm is die van Helly Henson in het grijs  in 2010 gekocht tijdens een actie bij Perry Sport, dit was inclusief een goggle. Mijn eerste skischoenen waren ook van het merk Salomon, die stijfheid is laag wat ook te zien was aan de prijs die ik er voor betaald heb. Heb er voor mijn reis naar Gerlos (2010) maar €99,- voor betaald bij de Perry Sport.

Mijn “oude” skijas de Tenson heb ik niet meer, werd ook niet meer gebruikt sinds de komst van de Salomon jas. Hieronder een foto van mij uit 2008 met mijn oude ski-jas (Rossginol) en broek (O’Neill).

Zell am See 2008
Schmittenhohe Zell am See  2008
%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star