nederland belastingparadijs????


Root_1863451c Uit een onderzoek van de New York Times blijkt dat Nederland een belastingparadijs is voor bands als U2, Rolling Stoens en Queen.

Het gunstig belastingklimaat zorgt er voor dat U2 en Rolling Stones al een postadres in Nederland hebben om zo optimaal te kunnen proviteren van dit feit.

De Rolling Stones bijvoorbeeld betalen hier maar 1,5% belasting terwijl dit in Engeland 40% is, ook U2 en David Beckham maken gebruik hier van.

Hoe gaat dit in zijn werk??? simpel richt een stichting hier op wordt in het handelsregister ingeschreven en de latere erfgenamen hoeven vrijwel geen belasting te betalen over de geerfde goederen waarbij het om tientallen miljoenen gaat.

Zo blijkt uit onderzoek van de krant dat de Stones in 20 jaar tijd over een inkomen van 450 miljoen dollar maar 7.2 miljoen belasting betaalden. De internationale sterren komen allemaal naar Nederland omdat hier geen belasting over royalties betaald hoeft te worden: de bedragen die uitbetaald worden als een liedje wordt gespeeld op radio en tv of als een afbeelding van hen wordt gebruikt.

Volgens de NY Times zijn er in Nederland 20.000 postbusbedrijven geregistreerd. Dat zijn ondernemingen die hier niet daadwerkelijk zijn, maar wel profiteren van bepaalde lage belastingtarieven.

Uiteraard heeft Brian May ook dit bericht gelezen en reageert hier op met de wijze woorden: "Dat doen wij niet, we betalen gewoon belasting. Kan ik teminste goed slapen ’s nachts (vrij vertaald)"

Zie ook: Link

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.