Onrust op sportpark Corpus den Hoorn


Ingang Sportpark Corpus den Hoorn.

Onrust op sportpark Corpus den Hoorn. Dat allemaal dankzij de uitbreidingsdrift van de FC Groningen.

Er is hommeles op het sportpark Corpus den Hoorn, het park waar o.a. GRC huisvest. Het park bevind zich ten zuiden van de stad Groningen.
Al jaren kan je hier terecht als amateur of sportliefhebber, er bevinden zich voetbalclubs, rugbyclub, American Footbal, Hockey, Honkbal, wielrennen en sinds een aantal jaren de FC Groningen.

Dat laatste heeft al eerder voor problemen gezorgt.

Sportpark Corpus den Hoorn

Het sportpark is ontstaan in 1972 en is volledig eigendom van de gemeente Groningen. Het sportpark bestaat uit:

  • 4 voetbalvelden natuurgras,
  • 2 voetbalvelden kunstgras,
  • 1 combiveld rugby/voetbal kunstgras,
  • 1 combiveld American Football/voetbal kunstgras,
  • 4 hockeyvelden kunstgras,
  • 1 honkbalveld natuurgras,
  • 2 softbalvelden natuurgras,
  • 1 wielerbaan
  • 1 oefenhoek natuurgras.

Diverse amateurverenigingen zijn hier aanwezig en alle velden worden ook veelvuldig gebruikt. Van de 4 voetbalvelden met natuurgras zijn er drie exclusief voor de FC Groningen. Hier zullen ook geen anamteurploegen op spelen of trainen.

Rond het hele park ligt overigens nog een wielerbaan. Dit alles wordt gebruikt door de onderstaande verenigingen die zijn aanwezig op het park.

Het sportpark van boven

FC Groningen

Sinds 2015 traint de FC Groningen op dit sportpark en spelen alle teams behalve het eerste hier hun wedstrijden. Naast het gebruik van de velden is er ook een TopsportZorgCentrum gebouwd op de parkeerterrein voor het sportpark.

FC Groningen was na de verhuizing naar de Euroborg opzoek naar een trainingsaccomodatie en dat werd dus Corpus den Hoorn. Dit ondanks eerdere plannen van een complex in Zuidbroek.

Door de komst was er voor amateurvereniging SC Gronitas geen plaats meer op het sportpark, waardoor zij op zoek moesten naar een ander complex. Dit werd een fusie met VV. de Vogels en omgedoopt tot SC Stadspark.

Voordeel was dat het sportpark werd opgeknapt met het Kers op de taart het TopsportZorgCentrum.

TopsportZorgCentrum

Als kers op de taart werd dus het TopsportZorgCentrum gebouwd een multifunctioneel gebouw op het parkeerterrein voor het sportpark. Het centrum was geïnitieerd door FC Groningen en moet eenplek worden waar bedrijven, topsport en zorg bij elkaar komen.

Naast de FC waren o.a het Martiniziekenhuis, de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschaaol Groningen en de gemeente bij betrokken. Het gebouw werd uiteindelijk feestelijk op 13 oktober 2018 geopend.

Onrust

In het begin was er nog geen onrust, wel was SC Gronitas achteraf toch niet blij met de gang van zaken maar het was nog koek en ei.

Maar op het park kwamen snel de geluiden dat met name FC Groningen niet aan afspraken hield en dat o.a. GRC, wat al sinds 1973 op dit park zit, niet blij was met de afspraken die de FC niet nakomt.

Met name de FC pikt velden binnen die al besproken zijn, en zelfs het clubhuis van GRC wordt geregeld als clubhuis van de FC gebruikt. Ook kwam en komt het nog steeds veel voor dat men bij de FC doorgaan met trainen terwijl een team van GRC het veld nodig heeft.

Iedere dag zijn er wel kleine dingen die de ergenissen groter en groter maken. De jeugd van GRC vind de FC egoïstisch en ziet ze liever gaan.

Maar naast de ergenissen bij de gebruikers van het sportpark zijn er ook ergenissen bij de gebruikers van de TopsportZorgCentrum. Zo zou de FC tegen alle afspraken in het centrum meer en meer naar haar hand willen zetten.

In een brief naar de wethouder doen de andere organisaties hun beklag. De brief is ondertekend door Evert Jorritsma (directeur Topsport Noord), Arie Wink (voorzitter Stichting Topvolleybal Groningen Lycurgus, Sieger Dijkstra (voorzitter VNO-NCW MKB Noord), Ton Schroor (directeur VNO-NCW MKB Noord), Steven Hamstra (manager Het Omnium) en André Postema (voorzitter Raad van Bestuur van het Martini Ziekenhuis).

Uitbreiding FC Groningen

Ondanks de geluiden en beklag vanuit organisaties wil de FC verder uitbreiden. Het zorgt voor meer boosheid en onrust. Het volgende wat de club wil is verder uitbreiden op het sportpark en het centrum volledig kopen.
FC Groningen wil om verder uit te breiden een sportaccommodatie hebben met 8 tot 10 velden, het liefst blijft men op het sportpark Corpus den Hoorn.

De uitbreiding op het sportpark valt heel slecht bij alle aanwezige verenigingen.

Afgelopen zaterdag was dit mooit te zien toen een journalist van RTV Noord/NOS een rondvraag deed op het sportpark. De woorden proppen, egoïstisch viel al veel vaker en nu weer. Het geplaag van de trainers van de FC kwam voorbij kortom men is en waren niet blij.

Het wordt een strijd die de FC hoogstwaarschijnlijk niet zal gaan winnen, zo wel verliest het een hoop fans.

Bron

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.