Saalbach 2023


Saalbach 2023. Nieuw seizoen en weer naar ons bekende plek in het Salzburgerland.

Zoals gewoonlijk rijden wij weer naar het Salzburgerland om te genieten van de sneeuw bedekte bergen. Ook nu waren wij weer te vinden in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang.

De rit erna toe was bekend, dag 1 van huis richting München. In Parsdorf vlakbij München hebben wij weer een kamer geboekt voor eenovernachting. Dag 2 stond in de teken van de reis naar Saalbach. Dit jaar waren we weer met vrienden zoals in 2022.

Dit jaar zaten wij weer in Appartement 18 met uitzicht op de Bernkogel in plaats van de Schattberg en deel van de Turm 6er.

Ons appartement was groter met een mooier uitzicht, zo hadden we een mooi uitzicht op de Bernkogel maar ook konden wij de Oberdorf inkijken. en hadden wij een leuk uitzicht op de Kohlmais en met name het laatste stukje wat uitkomt op de Oberdorf.

Van kou naar lente

Bij aankomst was het winters maar dat veraderde in de loop van de week. Het werd zachter en met name onder de 1000 meter snel groen.

Toch hadden wij er weinig last van in het gebied, de hele week bleef het redelijk fris en de sneeuwkwaliteit goed. De nodige kilometers werd gemaakt inclusief een tocht naar de bekende punaise in Fieberbrunn.

De hele week bleef het geweldig en hebben ook veel kilometers kunnen maken. Toch zag je dat het zachte weer in het dal haar tol eisde. Een dagje naar een Aldi in Zell am See gaf ons een aanblik die je niet wil zien in de winter. Groen met een witte baan.

De Areithbahn in Schuttdorf was helemaal groen met een witlint.

Ook in het Skicircus zag je dit ook, niet in Saalbach en Hinterglemm maar kwamje in Viehofen was bijvoorbeeld piste 168 weer niet open. Verder richting de Schönleitenbahn was de piste omringt met groene weide. Des ondanks bleven de pistes boven de 1000 meter goed. De week verliep ook fantastisch en zoals altijd gaat de tijd te snel voorbij.

We hebben weer genoten en keken alweer uit naar de volgende vakantie.

Nieuwe skies

Einde van onse wintersport in 2022 ging mijn skies kapot, de nieuwe werd in januari 2023 aangeschaft en was het tijd om te gebuiken.

De nieuwe was stijver en nu geen all-mountainmaar een piste ski.

Het was snel wennen en omdat er zoveel sneeuw lag was het genieten.

Terug naar huis

Iets wat je zo lang mogelijk wil uitstellen, maar bij elke vakantie komt het moment dat je weer naar huis moet. Zo ook in dit verhaal.

Zaterdag ochtend alles in de auto gepakt en konden we beginnen aan een rit van ongeveer 10 uur inclusief tanken en degrleijke. Rond 18:00 uur kwamen we weer aan en was het toch echt voorbij.

Wintersport Saalbach 2023 was teneinde en we keken al weer uit naar de zomervakantie aan het Gardameer. En met een knipoog ook naar de volgende wintersport.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.