Freddie Mercury 24-11-1991


Vandaag is het alweer 25 jaar geleden dat Freddie Mercury zijn strijd tegen AIDS verloor, een longontsteking werd hem uiteindelijk fataal. Hij stierf in zijn huis in bij zijn van vrienden en familie.

Een dag eerder werd officieel bekend dat Freddie Mercury leed aan AIDS/HIV, de geruchten waren er al. Wanneer Freddie Mercury werd besmet en waar is niet bekend.

Na de laatste concert van Queen in Knebworthpark werd bij de overige leden al duidelijk dat dit ook echt het laatste tournee zou zijn. De Magictour was een zeer succesvolle tournee door Europa, men concentreerde nu alleen nog op het maken van zoveel mogelijk muziek. Dit resulteerde in de de albums The Miracle, Innuendo en Made in Heaven, het laatse album werd 4 jaar na zijn overlijden uitgebracht.

Freddie Mercury werd op 5 september 1946 geboren als Farookh Bulsara in Zanzibar Tanzania, hij stierf op 24 november 1991 in zijn huis Logan Place 1 in Londen.

Statement Freddie Mercury

De officiële statement

Ik kan me het nog goed herinneren de avond van het overlijden werd er veel over bericht op tv en radio, de volgende dag op school hoorde je overal Queen en nummers Freddie Mercury. Ik ben opgegroeid met Queen nummers (en andere grote bands uit de jaren 70), had kort geleden een videoband van Live uit Wembley, het was een rare dag.

En die dag is nu al 25 jaar geleden, de tijd gaat snel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s