Winterberg februari 2016


 

Nadat we in januari voor het eerst naar Winterberg zijn geweest gingen we in de voorjaarsvakantie nog een keer naar dit gebied, dit  keer geen weekend maar een midweek. Het gezelschap was ook anders namelijk dezelfde als tijdnes onze zomervakanties en de wintersport naar Saalbach namelijk zusje.

Het was dit keer een midweek en ons verblijf was ook in Winterberg zelf namelijk Hapimag Resort, een complex aan het rand van Winterberg. De naam doet vermoeden dat er enige luxe is maar daar kwamen we snel achter dat daar weinig van te zien was, het was schoon, ruim en rustig. Maar aangezien we een 2 slaapkamer appartement hadden moesten er twee mensen in de kamer slapen, dat wisten we en dat was geen probleem. Alles wat we nodig hadden was er aanwezig, behalve een plek voor de skies. Deze moesten in de dakkoffer blijven, hierdoor moest je de skies goed droog maken voordat je deze weer in de dakkoffer legde.

Hapimag Resort

Receptie Hapimag Resort

 

We hadden een klein complex waar een restaurant, receptie en zwembad in zat, maar ook een skiverhuur en een verplichte parkeergarage. Het ontvangst was goed en voor dat wie het wisten konden we onze kamer in, de enige verrassing was dat we na vertrek moesten betalen voor de verplichte garage iets wat we nergens gelezen hadden.

Hoe dan ook dit heeft geen invloed gehad op de vakantie.

Winterberg

We zaten nu in het dorp terwijl we de vorige keer ca. 5km buiten het dorp zaten, iedere dag naar het dorp voor vers brood en rond een uur of 12 richting de pistes. Het was vakantie en dus was het druk, maar lang niet zo druk als dat we gewent waren. De weken ervoor was het net als de eerste keer te warm geweest maar door de kunstsneeuwproductie lag er een goede bodem, gelukkig werd het paar dagen voor onze aankomst kouder. Ook konden we eens een kijkje nemen in het dorp zelf, maar dat viel behoorlijk tegen. Het gaf ons geen wintersport gevoel, het was stil en ongezellig althans zo ervaren wij het.

De grote gratis plekken was het heel druk, en de parkeerplekken bij de Brander was betaald, smerig, rommelig en ook druk. Een grasveld die omgetoverd werd tot parkeerplek voor €5,-, einde van de dag was het een groot drassig veld, waar we onze skischoenen en skies heel smerig in de dakkoffer en kofferbak moesten stoppen. Dit was voor ons de reden om daar niet meer te parkeren, maar nadat we richting de avondpiste gingen kregen we een ander plek te zien waar we goed konden parkeren zonder dat de schoenen en skies onder de blubber zat.

thumb_IMG_1069_1024

Rauher Busch

 

Dit was ook de start van de twee laatste dagen erna, deze plek gaf ons toch een wintersport gevoel.

Er lag een genoeg sneeuw en niet zoals de eerste keer, tijdens onze tweede dag viel er sneeuw. Alles had een vriendelijke uitstraling het gaf tijdens het skien een wintersport gevoel.

We hebben een leuke midweek gehad, maar voor ons te lang. Als wij weer naar Winterberg gaan wordt dat maximaal een weekend, vrijdag aankomen en zondag weer naar huis.

Conclusie

Als er genoeg sneeuw ligt vind ik Winterberg leuk voor een dag of twee maximaal, ben je Oostenrijk gewent en ga je ervan uit dat je niet hetzelfde zal krijgen zal een leuke paar dagen hebben. Ben onder de indruk van de investeringen die men gedaan heeft, het is niet zoals in de Alpen maar heb alleen bij een lift langer dan 10 minuten moeten wachten. Zullen wij er ooit weer naar toe gaan, dat denk ik wel misschien als voorbereiding van onze volgende vakantie naar Saalbach Hinterglemm in 2017.

Advertenties

Een gedachte over “Winterberg februari 2016

  1. Pingback: Saalbach 2017 | iMichel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s