Winterberg januari 2016


Het is maar 3,5 uur rijden vanaf ons huis en toch was dit de eerste keer dat wij naar Winterberg gingen, een idee wat spontaan is ontstaan. Snel een weekend en niet te duur, na zoeken en zoeken kwamen we dan eindelijk uit bij Dorint Hotels & Resorts in Neuastenberg direct aan de pistes van het skigebied Postweisen 6km van Winterberg.

We verbleven in het Dorint hotel van vrijdag 29 januari tot en met zondag 31 januari, waar we met 6 personen in een huisje verbleven met uitzicht op de rodelbaan en piste van het skigebied.

Hieronder is de pistekaart van het skigebied te zien, uiterst rechts op de kaart bevindt zich de rodelbaan en daar weer rechtsvan bevindt zich weer Dorint hotels & Resorts.

Postweisen

 

De reis.

We vertrokken op 10 uur in de ochtend, na normaal wakker geworden te zijn en wat hebben ontbeten was het tijd om in te pakken en te vertrekken. De rit voerde ons van Groningen richting de A28 en vervolgens via afrit naar Zuidlaren en Emmen, nadat we Emmen gepasseerd waren stukje binnendoor en vervolgens zaten we op de snelweg naar Duitsland. Deze route is bekend bij ons omdat het dezelfde route is naar b.v. Saalbach Hintergelmm.

Na ca 4 uur inclusief een sanitare stop reden we eindelijk in de buurt van Winterberg, we waren al voorbereidt door webcams en berichten op sites als Wintersporters.nl. Het was groen en zo rond de 4 graden boven nul, maar omdat we ons hierop ingesteld hadden waren we ook weer niet telleurgesteld.

Eenmaal echt in Winterberg kregen we zicht op de pistes, was ook niet te missen. Groen landschap met witte banen, dat valt niet te missen.

Maar we waren er nog niet.

We reden langs Winterberg richting de Kahler Asten en nadat we Winterberg uit waren zagen we de aanwijzingen richting Neuastenberg, nog een paar minuten en we zijn er. Het hotel was niet moeilijk te vinden, maar een groot bord bevestigde dat we goed zaten en rond 3 uur in de middag waren we op plek van bestemmng.
We wisten dat we pas vanaf 5 uur het huisje in kon, niet erg we waren er op in gesteld.

Dus ons gemeldt en stukje gelopen om alles te verkennen, we moesten nog wachten op vrieden die wat later kwamen. We liepen zo richting de pistes en het voelde wel kouder aan, eenmaal bij de pistes wat maar 3 minuten lopen was waren we aangenaamt verrast. Het zag er leuk uit we hadden erger verwacht.

Na een uur wachten waarbij we wat rondliepen om zo het een en ander te ontdekken kwamen de anderen aan, even wat drinken en bij kletsen en wachten tot het 5 uur was. Toen het eenmaal 5 uur was kwam er een verrassing, door onderbezetting was ons huisje nog niet klaar, pas na 6 uur we kregen een bon voor wat te drinken en was het even wachten. Maar rond 6 uur kreeg zoonlief toch wel honger, maar gelukkig werd ik even later gebeld ons verblijf is gereed.

Inchecken… uitpakken… ski’s huren…. eten maken… de piste op… later op de avond snel terug douchen en uitrusten.

De vrijdag was voorbij die droog begon maar in de avond regende het in combinatie met een hoop wind.

Zaterdag 30 januari 2016

Winterberg 01-2016

We werden vroeg wakker na een goede nachtrust, eenmaal in de kamer werden we niet vrolijk. Het had de hele nacht door geregent en dat bleeft het voorlopig ook doen. Na het ontbijt ons klaar gemaakt om naar Winterberg te gaan.

In Winterberg was het ondanks de regen toch druk, maar we hebben een plekje gevonden. Bij het aanzien van de pistes zakte de moet ons in de schoenen, dat was niet best. Iedereen ging een restaurant in alleen werd ik de piste op gestuurd, na een tijdje waren zij er klaar mee en gingen zijn terug en ik kon de piste weer opgaan.

Het regende zeker tot een uur of 2 in de middag en langzaam ging dit over naar sneeuw, rond 3 uur sneeuwde het gelukkig zo hard dat je het merkte aan de pistes. De sneeuwval heeft de rest van de middag geduurd plus de avond en nacht, maar omdat de pistes bij ons hotel zo slecht geworden waren door de regen ging de avondpiste niet open.

We hadden zoonlief beloofd om te gaan rodelen maar de avondpiste gng niet open die dag, gelukkig waren de pistes in Winterberg wel open. En daar hebben we ons de rest van de avond heerlijk vermaakt.

Een telleurstellende begin eindigde geweldig, met heerlijke pistes en veel sneeuw.

Zondag 31 januari 2016

De ochten weer op tijd wakker, aankleden en ontbijten en ons klaarmaken om de boel weer in te pakken.  Toen eenmaal alles ingepakt hadden konden we een belofte inlossen, rodellen met zoonlief. Ik werd weer de “piste” opgestuurd en na een uur ongeveer waren de anderen er klaar mee. Zij gingen alvast naar huis en wij bleven nog even.

Na een paar keer gerodelt te hebben gingen we nog een paar keer skien, zoonlief wilde dit ook nog even doen voordat we naar huis gingen. Na een keer of drie de pistes op en neer gegaan te zijn gingen we nog een keer rodelen en daarna was het ski’s inleveren en onze ski’s in de skibox gooien en de slee oprumen. Nog even wat drinken en een sanitaire stop, en toen was het toch echt tijd om weer naar huis te gaan.

Het was inmiddels bijna 2 uur, ook wij waren er klaar mee.

Na een rit van ca 4 uur waren weer thuis snel de auto leeg halen en zoonlief op bed, daarna even rustig op de bank zitten en de zondag zat er weer op. Maar ook een zeer geslaagde weekend Winterberg ondanks de regen op vrijdag avond en de zaterdag, dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Het gebied

Het Skilift karussell Winterberg is niet heel hoog, maar wel een redelijk groot gebied. Met zijn 28 km aan pistes met het hoogste punt iets boven de 800m is het geen concurrent voor gebieden in Oostenrijk, de meesten beginnen pas bij deze hoogte. Maar desondanks kan je prima vermaken in Winterberg, zeker als er genoeg sneeuw gevallen is waan je jezelf in gebieden zoals Oostenrijk.

De decembermaand was een rampmaand voor dit gebied die vol staat met sneeukanonnen, maar het was veel te warm om de productie van kunstsneeuw te beginnen. Maar dit veranderde gelukkig in januari met de komst van dagen met veel sneeuw, zelfs tot een week voordat we aankwamen was het diepvries koud in Winterberg.

Jammer genoeg stegen de temperaturen naar tropische waarden waardoor heel veel sneeuw verdween, ook kon er geen kunstsneeuw worden geproduceerd. En dit zag je ook toen we aankwamen. Toen op de zaterdag de temperaturen daalden en veel sneeuw viel zag alles er weer schitterend uit.

Het is een gebied waar je prima een weekend kan vermaken, ook als je even snel en goedkoop wil skieen maar geen 1000km wil rijden is dit ook geweldig. Maar persoonlijk zal ik mijn trip naar Saalbach Hinterglemm niet inruilen voor Winterberg, daar is het te klein en te laag voor. De kans op groene pistes is aanwezig, maar we hebben ons kostelijk vermaakt.

Februari weer.

Advertenties

2 gedachtes over “Winterberg januari 2016

  1. Pingback: Saalbach 2017 | iMichel

  2. Pingback: Winterberg februari 2016 | iMichel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s