Wintersport 2015: Residence Saalbach Skicircus Saalbach Hinterglemm


Nadat we in 2013 voor het eerst richting het Skicircus waren gegaan kwamen we tot de conclusie dat we nog niet klaar waren met dit gebied, het is groot maar toch knus. Alles komt uit in een van de beide dorpen, ondanks de vakanties en een groot sport evenement was het toch niet overdreven druk op de pistes. En wachttijden bij de liften was er alleen in de ochtend als alle skischolen en de “normale” skiers de piste op gingen.

We wisten ook van de vorige keer welk appartement we wilden namelijk het Residence Saalbach in Saalbach, dit beviel ons de vorige keer zo goed ondanks de prijs. Maar ligging en alles er om heen was het geld meer dan waard.

Het is een dure locatie  maar het uitzicht en vooral hoe snel we op de piste waren maakt het zeer dragelijk, onze vakantie begon officieel op zaterdag 21 februari en we waren op 28 februari weer terug.

In totaal reden we 2116km dus heen en weer terug.

Een korte videoverslag.

Dag 1: 21 februari 2015

Op vrijdag 20 februari was de planning om vroeg te slapen, zo tegen 7 uur om zo rond 12 uur in de nacht op te staan en rond half 1 weg te zijn. Maar dit werd even anders.

Het slapen werd niks dus werd het vertrek vervroegd naar 23:30. Na een lange rit kwamen we dan eindelijk om 12:30 aan in Saalbach, het was toch thuiskomen.

De rit erna toe was rustig en zonder problemen, alleen even na München was het even druk, maar met dank aan de Live services van TomTom werden we keurig om de files heen geleid. Eenmaal aangekomen in Saalbach was het inchecken en even wachten (ca 2 uur) op onze sleutel. Leuk was het ook dat we weer dezelfde kamer als de vorige keer kreeg. Ook hier was het weer thuiskomen.

De dag vulden we met beetje boodschappen doen, skilessen en skies huren voor Sem en sleeën. Daarna eten en de jongste in bad om daarna lekker te gaan slapen.

Dag 1 is alweer ten einde.

Dag 2: 22 februari 2015

De dag begon rond 7:30, even wat koffie en ontbijt om ons aan te kleden zodat we op tijd bij de skischool zijn. Sem zijn eerste skiles en hij vindt het heel spannend.

Dit betekend dat we kant en klaar om 9:30 op de oefenweide stonden met een heleboel anderen die ook hun kind op skiles brachten, we werden ingedeeld in groepen op basis van leeftijd. De eerste dag was in het teken van wennen dus werden de kinderen eerst getrokken en zo werd de pizzatent en spaghetti geïntroduceerd.

Zelf ben ik en Ramona naar Hinterglemm gelopen, daar was de Wereldcup afdaling en SuperG voor de mannen aan de gang.

Rond 14:30 waren we allemaal weer klaar en konden we nog even gaan glijden op de piste. Het was wat bewolkt met af en toe wat sneeuw, was ook wel nodig vooral in het dal. De warmte van de weken ervoor had zijn spore achter gelaten, en de komende dagen zal er nog veel meer vallen gelukkig.

Nadat we de nodige boodschappen hadden gedaan was het weer wat eten maken, douchen en tot rust komen, een dag in de buitenlucht maakt moe dus zoonlief ging lekker vroeg onder de wol.

Hij sliep snel maar wij gingen niet veel later, daarmee eindigde dag twee.

Dag 3: 23 februari 2015

De dag begon net als dag 2 we waren weer op tijd wakker en in de kamer, de koffie stond klaar en langzaam werden we wakker. Snel ontbijt bij de Spar en de bakker halen en ontbijten, Sem moest rond 10:00 uur klaar staan voor zijn tweede lesdag.

De lesdag was weer achter het dalstation van de Schattberg express waar de skischool hun oefenweide had, ik bleef achter om de verrichtingen te bekijken terwijl Mirjam en Ramona op de lange latten gingen. De ochtend ging al snel van de makkelijke oefenweide naar eenjets steiler stuk met een rolband. Nu gingen ze iets hoger en zullen ze meer vaart maken, de bedoeling was om een slamom te maken om een paar grote zachte obstakels. Leuk om te zien hoe snel ze dit oppakken en hoe redelijk makkelijk ze de obstakels ontweken.

Rond het middaguur werd er gegeten de eerste lesdag was het nog gezamenlijk maar €10,- voor een beetje patat vonden wij te duur, dus kon zoonlief gewoon met ons brood eten wat hij absoluut niet erg vond.

Na het eten gingen ze weer verder maar nu mocht ik de piste op en bleef de anderen bij zoonlief.

Na het lessen was er tijd voor plezier en dat werd ingevuld met sleeën, daarna kijken wat we gaan eten. De avond verliep weer zoals de vorige dagen namelijk eten, douchen en rustig in de kamer zitten en dan rond een uur of 11 slapen.

Dag 4: 24 februari 2015

De dag begon weer zoals de vorige dagen, en nadat we zoonlief afgezet hadden werd ik weer richting de pistes gestuurd, in de ochtend was het nog even oefenen op de oefenwijde maar na het middageten gingen ze richting de de piste bij ons appartement, verzamelen bij Bauers Ski-alm en dan met de Turm-6er naar boven.

Dit gaf een voordeel  met zich mee, vanaf dat moment was het verzamelen bij Bauers Ski-alm en konden moeder en tante ook op deze piste skien en zoonlief bekijken. Ook kon ik grotere tochten ondernemen.

Deze dag stond ook in het teken van enorm veel sneeuwval, en dat was opzicht prettig aangezien de week voor ons aankomen de temperaturen aardig hoog waren. Het was zo hard aan het sneeuwen dat het zicht op de piste nihil was, gelukkig was het in het dorp een stuk beter. Mijn doel was om de Bernkogel te nemen en dan richting Hinterglemm en de Goasstall te gaan, dit is me uiteindelijk gelukt maar ik enkele met mij wisten soms niet of we op een piste zaten en of dit een rode of een blauwe piste was.

Einde van de dag was zoals de dagen ervoor, weer een dag voorbij.

Dag 5: 25 februari 2015

Weer op tijd uit bed ontbijt halen en ons klaar maken voor een mooie dag, er viel nog wel sneeuw maar de intensiteit was een stuk minder. Zoonlief had weer les op de piste bij Bauers ski-alm en dus de hele dag met de Turm-6er naar boven, de dames gingen ook hier weer naar boven en ik werd weer weggestuurd (wat ik niet heel erg vond). In nam de Kohlmaisgipfelbahn en ging daar skien, het was grauw en in de middag gingen zoonlief ook met de Kohlmaisgipfelbahn. Zij gingen dan uitstappen in het middenstation om dan een leuke blauwe piste te nemen richting het dorp Saalbach. Uiteindelijk moest zusje dit ook doen anders kreeg ze weer praatjes van het neefje dat hij dat wel durfde en tante niet.

Dus ook wij gingen met ons drieën met deze lift naar het middenstation en rustig afdalen, dit hebben we twee keer gedaan waarna de dames het wel genoeg vonden. En terecht door de drukte en spanning was het aardig vermoeiend voor hun.

Uiteindelijk weer heel veel kilometer geskied en in de middag kwamen we weer moe en voldaan in onze kamer, het was weer een leuke dag. Even weer  langs de supermarkt wat te eten halen aangevuld met drinken, dit keer weer lekker vroeg onder de wol dag 5 was ten einde.

Dag 6: 26 februari 2015

De op een na laatste dag en het ziet er mooi  uit, de wolken waren verdwenen en plaats gemaakt voor de zon. Zoonlief weer afgezet bij de Turm 6-er, vrouwlief en zusje gingen daar even skien en ik ging richting de Schattberg X-Press. Dit deel rond Saalbach had ik nog steeds niet gedaan en vandaag was de dag om dit te doen.

Het was een mooie dag die al snel warm aanvoelde, mijn thermoshirt was het enige wat ik aan had ondermijn jas terwijl ik de vorige dagen ook nog een skipully aanhad. De rit was geweldig met dank aan het mooie uitzicht, en wat me daarboven te wachten stond….

Eenmaal boven op de Schattberg Ost was het uitzicht geweldig en ook de sneeuwkwaliteit, het was lekker verse poeder. Ik ging vanaf dit bergstation richting de Schatberg Sprinter om zo richting de Schattberg West te komen. Diapunt lag op 2096m en het uitzicht kanjer op de webcam zien.

Ik nam de piste richting Saalbach en daarna richting Vorderglemm, dit ging via de afdalingen 7, 2a en 2b. En eenmaal beneden nam ik de Schønleitenbahn en ging ik weer richting Saalbach naar de Turm-6er. Heb hiermee de langste afdaling van het skicircus gehad.

De dag was schitterend en eenmaal weer in ons appartement was het snel wat eten en weer douchen maar nog niet op bed, rond 8 uur was er een demonstratie van freeriders. Dit was heel leuk en eindigde met vuurwerk.

Deze dag eindigde voor zoonlief later dan voorheen, en dat merkte je aan hoe snel het mannetje sliep.

Dag 7: 27 februari 2015

De laatste dag alweer wat gaat het snel.

Zoonlief had vandaag geen les maar een soort wedstrijd met de rest van de skischool, iedere klas moest een parcours afleggen en uiteindelijk kregen de drie besten een medaille. Foto’s werden gemaakt en de leraar bedankt voor de goede les. Zoon mocht zelf met mij naar beneden wat hij geweldig vond maar hij was er wel klaar mee. De skies gingen er af en werden terug gebracht.

De belofte was dat we met zijn allen richting de Schattberg Ost gingen, genieten van het mooie weer en het uitzicht. Ik heb daar nog wat geskied en vervolgens gingen de dames en zoonlief met de lift weer terug naar het dorp. Ikzelf ging weer de Schattberg af met dit mooie weer werd het een geweldig afsluiting van een mooie week.

De dag eindigde voor ons eerder alles werd ingepakt en klaar gemaakt voor ons vertrek, even na genieten en bij Mango’s lekker eten. Daarna vroeg onder de wol en dat was het dan.

Afdaling Schattberg

Dag 8: 28 februari 2015

De dag van het vertrek begon weer vroeg voor 11 uur moesten we er uit zijn, wat eten alles opruimen en inpakken. De auto ophalen en inpakken en de keycard enz. inleveren, vervolgens wat te eten ophalen en anders voor de terugreis en dan er snel vandoor.

Uiteindelijk vertrokken we op 8:30 vanuit Saalbach en de eerste kilometers was er niks aan de hand, maar zodra we de snelweg op gingen stonden we in een file. Met dank aan de TomTom werden we later keurig om een nog vele malen grotere file geleid die ons door dorpjes, door München leidde om uiteindelijk on de kop van de langzaam rijdende file te sturen. Even later was het voorbij maar moest er wel eerst de sanitaire stop gemaakt worden.

Dit was onze enige op onthoudt en na een rit van ruim 12 uur (inclusief tanken, sanitaire stop en eten) kwamen we om 20:45 uur aan in Groningen. We waren weer thuis.

Achteraf was dit ook onze laatste vakantie met onze VW Touran, paar dagen later gebeurde er wat.

Samenvattend:

Ik heb ondanks dat ik vrij laat begon met mijn tochten toch de nodige kilometer geskied, vooral de laatste dagen ging het hard. Hieronder een overzicht van de pistes die ik (meerdere keren) heb af geskied,

Afgelegde routes 2015

En een overzicht van een rit dit ik maakte op 26 februari 2015, leuk is te zien de hoogte, snelheid hoe lang enzovoorts, mede mogelijk door eins app Ski Tracks (zal vast ook voor Android zijn).

11143076_1002832419727526_3472469710529106857_n    20905_1002832429727525_2073303563539801349_n

1510481_1002832396394195_6265568603088050880_n

En tot slot een paar foto’s, tot de volgende keer.

2 replies to “Wintersport 2015: Residence Saalbach Skicircus Saalbach Hinterglemm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star