Freddie Mercury 1991-2014


freddie 1991Op de bewuste dag in 1991 weet ik nog dat er een hoop geruchten rond gingen, menig nieuwszender of programma en uiteraard de nodige muziekzenders had het er over.

Freddie Mercury de frontman/zanger van Queen zou ernstig ziek zijn. De foto hier links is de bewuste foto.

Het gerucht ging al maanden de ronde, en de laatste foto die ik gezien had van Freddie Mercury in het openbaarheid zag je een man die niet zoals je hem kende. Een iel grouw uitziende man die duidelijk ernstig ziek was, maar dit werd constant ontkend door iedereen rond hem.

Tot de 23e van november van hetzelfde jaar.

Op 23 november 1991 kwam dan eindelijk het hoge woord eruit, ja Freddie lijd aan AIDS.

Freddie's verklaring 23-11-91

 

Korte persverklaring

De wereld was toen, ondanks dat men het eigenlijk wist, in shock een wereldster die aan deze dodelijke ziekte leed. Men wist toen nog niet hoe erg hij eraan toe was, maar een dag later werd alles duidelijk.Op 24 november verzamelden familie en vrienden zich rond het bed van Freddie, hij was er zeer slecht aantoe. In de avond van deze dag blies hij zijn laatste adem.

Freddie Mercury overleed aan een longontsteking ten gevolge van AIDS, de ziekte die hij ergens tussen 1986 en 1987 opliep. In oktober 1986 werd voor het eerst melding gemaakt nadat men Freddie had gezien bij een kliniek, er werd gemeld dat er een bloedtest was gedaan om vast te stellen of hij AIDS/HIV positief was. Dit was uitvoerd in de Harley Street kliniek in London.

Later vroeg The Sun verslaggever Hugh Whittow aan Freddie wat er waar was aan dit verhaal, nadat hij hem tegenkwam op Heathrow toen Freddie terug kwam uit Japan. Zijn legandarische woorden waren:

Do I Look Like I’m Dying Of Aids? Fumes Freddie.

Volgens zijn partner Jim Hutton kreeg hij de diagnose dat hij aan AIDS leed op pasen 1987, ondanks dat verklaarde Freddie nog dat hij getest was en HIV negatief was of te wel niet ziek. De Britse pers geloofde dit niet en bleef hem bestoken gevoed door het steeds vermagerde uiterlijk. Maar ook omdat er niet meer werd getourd door Queen en de verhalen van ex geliefden van Freddie, dit maakte de geruchten sterker en sterker. Helemaal nadat Freddie tijdens de 1990 Brit Award zwaar vermagerd de “Brit Award for Outstanding Contribution to Music”  dit werd zijn laatste publieke optreden.

Vanaf dat moment gingen de geruchten sneller en sneller de Britse tabloid The Sun kwam in april 1991 met een schokkende voorpagina met daarop een duidelijk zieke en sterk vermagerde Freddie Mercury. Ontkennen kan niet meer, maar toch werd dit gedaan op aandringen van Freddie zelf. Maar ondanks zijn ziekte bleef hij werken, zo werd de basis gelegd voor de in 1995 uitgebrachte album Made in Heaven, waarop zijn laatste geschreven nummer (A Knights Tail) op staat en het laatste wat hij ooit gezongen heeft (Mother Love), en er werd zelfs een video geschoten voor de singel “These are the days of our lives“, wat het laatste videoclip is waar Freddie nog in te zien was.

Inmiddels alweer 23 jaar geleden maar nog zo vers in het geheugen, het rare moment op school waarbij je de gehele dag in de kantine Queen hoorde en idem op de tv.

Freddie Mercury we still mis you.

 

original_387_0_14-05-12_17-07-34   freddiemercury

freddie_mercury-2   Freddie mercury

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s