My own Pixar intro


Luxo PixarWie kent de films van Pixar niet, films als Cars, Plains, Wall-E, Toy Story enz.worden en werden door miljoenen bekeken. Maar naast de films is er nog iets wat net zo beroemd is als de animatie films van deze studio wat een onderdeel is van Disney.

Het gaat om de lamp die je bij iedere intro van Pixar ziet, deze bureaulamp heeft zelfs een naam Luxo.

Pixar een korte geschiedenis

Pixar Animation Studios zoals het bedrijf voluit heet is gevestigd in Emeryville, en is opgericht door Lucasfilm.

In 1979 werd Pixar opgericht als de Graphics Group en was een onderdeel van Industrial Light & Magic wat dus weer een onderdeel was van Lucasfilm, Lucasfilm is bekend door films als Star Wars en Indiana Jones. Maar Lucasfilms was ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van THX, een wereldberoemd theater- en filmgeluidsysteem.

In 1986 kocht Steve Jobs de Grapichs Group van George Lucas voor 5 miljoen dollar, hij pompte er hetzelfde bedrag in en veranderde de naam in Pixar met als doel het verkopen van computers. De Pixar Image Computer werd vooral verkocht aan overheidskantoren en ziekenhuizen en had als voornaamste klant de Disneystudio’s, echter vielen de verkoopcijfers enorm tegen wat bijna fataal werd voor het bedrijf. Uiteindelijk moest een filmpje met een bureaulamp het bedrijf redden, medewerker John Lasseter maakte een filmpje genaamt Luxo Jr en toonde het op de computerbeurs SIGGRAPH als demo waarin een Pixar Image Computer in staat was. Daarnaast begon Lasseter met het maken van geanimeerde reclamefilmpjes, de verkoop steeg niet maar met kon wel zien wat er allemaal mogelijk was op het gebied van computeranimaties.

Inmiddels in het bedrijf een onderdeel van The Walt Disney Company, deze kocht het en is sinds 5 mei 2006 een onderdeel van.

Mijn eigen Pixar logo:

Ben de laatste tijd vaak bezig om nieuwe en oude films te bewerken, kleur en geluid aanpassen enz. en dan of op een DVD of gewoon als film op de harde schijf. Maar ik hou wel van een mooie intro en er moet een lijn in het verhaal zitten. Lukt niet altijd maar probeer het wel en dus duurt het een tijdje voordat ik het een en ander voor elkaar heb.

Maar sinds kort ben ik er achter gekomen hoe ik mijn eigen Pixar intro kan maken, het is een werk maar wel leuk en het resultaat is er na.

Maar hoe heb ik dat gedaan, het is vrij simpel maar je hebt wel 2 programma’s nodig namelijk Blender en Adobe After Effect. De eerste is gratis de tweede niet.

Het wordt allemaal goed uitgelegd in onderstaande link, het resultaat was bij mij heel leuk.

http://ballyweg.net/pixar.html

Het resultaat:

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s