iPhone event


apple-event-10-september-liggend

Over een paar uur zal Apple zijn iPhone event houden, om 10:00 uur lokale tijd (19:00 uur hier) zal Apple volgens de laatste geruchten een hoop producten en diensten aankondigen, de komst van nieuwe iPhones is een zekerheid maar wat er nog meer in de pijleiding zal zitten is nog onbekend.

Hier een overzicht wat er wel en niet aangekondigd zal worden.

iOS 7: Zeker 99,5%

ios-7-logo

 

Tijdens de WWDC in juni werd de nieuwste versie van iOS aangekondigd, deze totaal vernieuwde OS voor iPhone (vanaf de 4), iPod Touch (vanaf de 4e gen.) en iPad (vanaf de 2) zal na 6 beta’s zijn definitieve versie krijgen. Hoogst zeker dat dan eerst de “Golden Master” aangekondigd wordt en een week later de versie voor iedereen.

iPhone 5S: 99,5% zeker

iphone 5s

De opvolger van de iPhone 5 zal er zo goed al zeker komen, over hoe en wat zijn al veel geruchten de ronde. De kleuren zullen volgens de geruchten twee nieuwe kleuren uitgebracht worden namelijk champagne/goud en grafiet, of de witte en zwarte blijven is niet zeker. Een “killing feature” zal  volgens de geruchten een homeknop kunnen worden die een vingerafdrukscanner kan bevatten.

iPhone 5C: Grote kans 99,5%

iphone 5c

Opeens was daar de gerucht weer over de budget iPhone, later werd dit de iPhone 5C. De verschillende foto’s en specs die in de loop van tijden voorbij zijn gekomen geven te kennen dat het in verschillende kleuren zal uitgebracht worden.

AppleTV: nieuw software 99,5% nieuw hardware 20%

appletv

Er werd even gesproken over een nieuwe versie van de AppleTV, maar dat lijkt me niet waarschijnlijk. Wel dat er nieuw software beschikbaar komt voor de AppleTV, immers de iOS 7 versie wordt ook al getest (versie 5.4). Gercht over nieuw hardware werd even aangezwengelt door pakbonnen die onderschept werden.

Airport Express: mogelijk nieuw model 30%

airport exprese

Ook las ik de laatste tijd wat over de mogelijkheid van een nieuw model, of dit het geval zal zijn is nog hoogste onzeker.

iRadio: mogelijk 70%

itunes-radio-apple-shots

Aangekondigd tijdens de WWDC in juni en inmiddels in gebruik in de VS, geruchten zeggen dat dit event ook aangegrepen wordt om iRadio ook elders

OSX 10.9 Maverick: zeer goed mogelijk 90%

osx10.9

Ook aangekondigd tijdens de WWDC in juni de nieuwste versie van OSX, “the most advanced desktop operating system” zal dan niet meer vernoemd worden naar katachtigen maar naar plekken die belangrijk zijn voor Apple.

Deze versie bevat vooral verbeteringen voor de power-users, zoals verbeterde batterijduur en betere ondersteuning van meerdere beeldschermen.

Nieuwe iPads: Onwaarschijnlijk 10%

ipads-mini-4-en-5-martin-hajek

De geruchten zijn er volop maar de kans dat er nieuwe iPads uitkomen is zeer gering, de eventuele release van nieuwe iPads zal hoogstwaarschijnlijk hun eigen event krijgen. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het altijd kan, daarom is het onwaarschijnlijk maar niet geheel uitgesloten.

Nieuwe Macs: Onwaarschijnlijk 10%

promo_lead_mac_pro

De preview van de nieuwe Mac Pro tijdens de WWDC gaf te kennen dat er snel een nieuwe versie van de Mac Pro uit zal komen, men heeft het over de herfst gehad maar of dit event de juiste tijd is om te doen is nog zeer twijvelachtig.

iWatch en Apple TV toestel: uitgesloten

iWatch-Mockup-3-full

Mocht deze apparaten dan zal dit op een eigen event gebeuren en waarschijnlijk ergens in 2014, er is niemand in de Mac wereld die denkt dat tijdens dit event de horloge en/of tv uit komt.

 

Hoe blijf ik dan op de hoogte?

Er zijn diverse grote Amerikaanse blogs die vanuit de zaal livebloggen. Denk aan voor de hand liggende namen als:

  • The Verge
  • CNET
  • Slashgear
  • Engadget
  • Macrumors
  • 9to5mac

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star