Saalbach Hinterglemm


Na 3 jaar en de laatste 7 maand aan voorbereiding en voorpret was het dan eindelijk zo ver we gingen weer op wintersport, de locatie was het skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang. Na veel zoeken en vooral onderzoeken kwamen we uit bij het Residence Saalbach in Saalbach, een 4 sterren appartementencomplex in het centrum van het dorp pal aan de pistes.

Het is nog maar de 4e keer dat we op wintersport gaan, de eerste keer was in 2002 toen we met vrienden naar Harrachov Tsjechië gingen. Aantal jaren later gingen we met dezelfde vriendenkring voor het eerst naar Oostenrijk, dit was in 2008 en de locatie was toen het dorpje Brück waar we skiede in de regio Zell am See/Kaprun. Mijn ervaring was zo goed met het wintersport verhaal en ook met Oostenrijk dat ik daar snel weer naar toe wilde, dit geschiedde in 2010 met mijn ouders, vrouw, zoonlief van 1,5 jaar en zus naar Gerlos.

Ook Gerlos liet een uitstekende impressie achter en wilde zo snel mogelijk weer terug mits het financieel toeliet, na een paar jaar alleen met ons huis bezig te zijn geweest was het dit jaar weer het geval.

We gaan weer op wintersport.

Saalbach Hinterglemm

Na veel voor onderzoek wat voor ons het beste was kwam ik uiteindelijk uit bij het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang, een groot gebied met 200Km pistes. De locatie was bepaald nu nog een goed verblijf vinden.

De reden was dat dit gebied naast de vele pistes ook ruimte bied aan andere ontspanningen, ski je niet of wil je een dagje iets anders doen dan waren er genoeg andere dingen te doen. Ook had het dorp een autoluwe binnenkern met de nodige cafe´s, restaurants en winkels.

En er was in Hinterglemm een avondpiste.

Bij het zoeken van onze vorige vakantie in Gerlos was me het oog al gevallen op een nieuw appartementencomplex in Saalbach, Residence Saalbach zoals het heet was een en al luxe in het hart van het gebied aan het eind van de dorpskern. Het complex was inmiddels ruim 2 jaar open en op Zoover.nl las ik alleen maar goede reccensies, ik was zeer geinterreseerd in dit complex.

Residence Saalbach

voorkantNa veel speurwerk kwam ik constant terug bij dit appartementencomplex, het was wel duurder maar het totaalplaatje van ligging en hoe het complex eruit zag was wel een hele grote pluspunt.  De prijs was een hekelpunt maar al snel kon ik de anderen ervan overtuigen dat het de prijs meer dan waard is.

Zo lag het appartement aan de pistes, kon de auto onder het complex geparkeerd worden (als het hier vol is kan je in een andere garage parkeren), zat een restaurant onder het complex, gelegen in het centrum maar toch rustig en het is een complex uit 2010 dus vrij nieuw.

De locatie en verblijf was bekend nu het tijdstip, we hadden dit seizoen geluk zoonlief was nog niet leerplichtig dus kon buiten de schoolvakanties ondanks dat hij al naar school gaat. We besloten om op 9 maart richting Saalbach te gaan eerder kon niet i.v.m. vakanties en verjaardag en januari was te kort op de feestdagen.

Maar eindelijk op 9 maart was het dus zover, we vertrokken om 03:15 in de nacht van vrijdag op zaterdag vanaf ons huis en de Tomtom voer ons via de A28 richting Gieten en Emmen naar de snelweg 31 in Duitsland. Deze volgden we richting Keulen om vervolgens richting Frankfurt, München naar Saalbach te rijden. Uiteraard waren er de nodige stops onderweg, de eerste was om 05:15 (een snelle sanitaire stop) de volgende 1,5 uur later waar we moesten stoppen aangezien ik moe werd door het rijden in het donker. Zeker het eerste stuk was in het donker zwaar aangezien je geen tegenligger tegenkom, pas rond Keulen werd het beter.

We hebben in totaal 4 stops gemaakt de meesten even een snelle sanitaire stop en een voor wat eten en om te tanken, uiteindelijk kwamen we aan om 15:45 een rit van 12,5 uur wat toch netjes is met een kind van 4 op de achterbank en reed max. 120 Km/u.

Eerste impressie

De eerste impressie van het dorp was knus en gezellig, de wegen vanaf de snelweg richting Saalbach waren perfect en schoon. Vanaf de München reden we richting Rosenheim om daar de afslag Kufstein te nemen, Op de autoweg 93 (München – Kufstein) nemen we afslag 59 en rijden we richting Lofer. Deze weg leidt ons o.a. langs Waidgring door Lofer en Saalfelden, vlak voor Zell am See gingen we de Glemmerstr. in. Toen was het een klein stukje rijden en eenmaal in Saalbach rechtsaf bij het tankstation en dan de tunnel in, einde van de tunnel was dan aan de linkerkant Oberdorf en gelijk het residence Saalbach.

We werden vriendelijk ontvangen en na de nodige uitleg en betalingen (parkeergarage, borg en toeristenbelasting)  kon de auto uitgepakt worden en konden we naar onze kamer. De entree van het complex was rustig en schoon, links de entree van het complex en rechts de entree van Vida het restaurant wat onder het complex bevindt. Ook binnen was het netjes en schoon, dit zette zich voort op de kamer.

Na het uitpakken en ons settelen konden we het dorp in voor wat kleine boodschappen en ons oriënteren, ski’s huren deden we pas op de zondag.

Vanaf de zondag werd pas echt geskied, altijd met zijn tweeën waardoor er een altijd met zoonlief aan het sleeën was. Start was altijd de lift Turm 6er achter ons appartement waar een rustig stuk was om te kunnen sleeën en kon er ook rustig geoefend worden. Dit was ook het begin van mijn ski tochten die ik vanaf woensdag gemaakt had.

De eerste dagen was het warm waardoor we op papsneeuw moesten skiën en sleeën, niet echt prettig aangezien het niet echt goed glijdt. Rond een uur of 2 was het dan ook gedaan.

Op dinsdag hebben we een “rustdag” in gelast en gingen we de omgeving verkennen, zo zijn we naar Hinterglemm gelopen een stukje van ongeveer 4 kilometer. Hinterglemm is een echte ski- en feestdorp, terwijl Saalbach meer op families is georiënteerd. In Saalbach vind je een hoop winkels terwijl je dit bijna niet ziet in Hinterglemm, hier zijn de bars enz. in de meerderheid.

Na een dagje van verkennen sloten we af met sleeën om zo ook weer zoonlief zijn dagelijkse pleziertje te gunnen.

Eindelijk koud en heel veel sneeuw.

Dinsdag voelde je tegen de avond dat de kou eraan kwam, er stak een koude wind op en i.p.v. een mooi zonnetje kwam er de nodige mist en bewolking. Later die avond begon het te sneeuwen en dat hield pas vrijdag op. Doordat het de heel nacht naar woensdag hard gesneeuwd had merkte je dit ook op de pistes, eindelijk konden we skiën op echte sneeuw. Hierdoor was een tocht maken leuker en ook voor de vrouw, zij kon niks worden met de papsneeuw maar nu was een tocht maken leuk.

Zusje merkte gelijk dat er wat veranderde door de verse sneeuwval, in de papsneeuw stond ze heel snel stil nu kon ze goed oefenen en merkte je ook dat de bochten enz. beter werd idem met mijn vrouw.

Natuurlijk werd het sleeën ook mooier en vooral sneller wat zoonlief geweldig vond.

Uiteindelijk is de voorpret langer dan dat je uiteindelijk daar bent, de week vloog voorbij maar we komen zeker terug. Hieronder nog een trailer van mijn prive video die ik jullie niet wil onthouden en uiteraard de nodige foto’s.

Hier ook even de skiroute die ik gedaan heb in de drie dagen dat het weer goed was en dus ook de sneeuwcondities, weet niet hoeveel kilometer dit is maar toch wel aardig veel.

Winterpanorama2012_13 routes

4 replies to “Saalbach Hinterglemm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star