Earls Court wordt gesloopt


Het wereldberoemde Earls Court Exhibition Centre in het westen van Londen zal gesloopt worden, het zal plaats gaan maken voor nieuwbouw. Ontwikkelaars zijn bezig om dit groot gebied wat dan vrij komt om te toveren tot een gebied met vier “villages” en een “high street” de sloop en bouw zal 20 jaar duren.

Met de sloop en bouw willen de 7500 huizen creëren en duizend permanente banen, de tegenstanders zeggen dan hiermee duizend banen verloren gaan.

Earls Court is heel bekend om zijn vele concerten van grote bands zoals Queen en Led Zeppelin.

Het Earls Court Exhibition Centre is een tentoonstellings-, congres en evenementencentrum in het westen van in de Royal Borough of Kensington and Chelsea, het gebouw is geopend in 1937 en heeft een oppervlak van 17.000 m². In 1991 is er een uitbreiding geweest toen werd Earls Court Two geopend en is geheel vrij van kolommen.

De reden van de sloop en bouw is een rare beredenering: “We hope that the granting of this planning application will make Earls Court a more desirable place to live with less congestion and more opportunity for work, commerce and leisure.”

Aldus raadslid Paul Warrick.

Het Earls Court Exhibition Centre was tijdens de Olympische Zomerspelen van 2012 de locatie zijn voor de volleybalwedstrijden, tijdens de Olympische Zomerspelen van 1948 was het gebouw de locatie van de wedstrijden turnen, gewichtheffen, en worstelen.

Het zal jammer zijn als dit historisch gebouw weg gaat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s