De verklaring


Op 9 augustus 1986 rond 24:00 uur iedereen ging naar huis nadat men achteraf getuigen waren van het laatste concert ooit van Queen met Freddie Mercury, de locatie was Knebworthpark Knebworth Hertfordshire even boven Londen.

Niemand wist toen dat wat er gaande was en het duurde 3 jaar voordat Queen een nieuwe album uitbracht, ook toen was er niets te zien van wat er 2 aar later zou gebeuren.

De geruchten

Het duurde heel lang voordat Queen met een nieuwe album en er volgde geen tournee zoals men altijd deed om hun album te promoten, dat was vreemd en de geruchten kwamen opgang. Snel na The Miracle werden de geruchten sterker de heren traden niet op met zijn vieren en Freddie Mercury had net een album gemaakt met Montserrat Caballé met Barcelona als hit, Freddie heeft altijd alles ontkent maar de clips die bij de verschillende nummers hoorden gaven een ander beeld.

In 1991 kwam dan achteraf het laatste album uit die Freddie levend nog heeft mee mogen maken, het album kreeg de titel Innuendo en dat was in februari 1991. Het eerste nummer van dit album Innuendo had een geanimeerde clip met beelden uit het archief, maar dat veranderde snel met de videoclip van I’m going slightly mad waar je een zeer vermagerde Freddie zag, de make-up kon veel verdoezelen maar niet alles. De volgende “bewijs” dat er wat mis was met Freddie was met de videoclip die bij “These Are the Days of Our Lives”, deze video is het laatste beelden te zien waar Freddie nog leefde.

Achteraf kon in de clip een geheime boodschap zitten gericht aan de fans, op het laatst kijkt hij in de lens en zegt: “I Still Love You” en draait weg om vervolgens uit beeld te verdwijnen.

Maar ook de foto’s die sporadisch opdoken konden niet verhullen dat Freddie ernstig ziek was, maar men bleef het ontkennen en zo maximaal kon blijven werken aan nieuwe nummers. De laatste keer dat Freddie in publiek optrad was op 8 oktober 1991, hij was zo ziek maar wilde optreden tijdens de Time the musical

De bevestiging

Op 23 november 1991 kwam dan een einde aan alle geruchten, Freddie was zo ziek dat men dacht dat hij niet heel lang meer te leven heeft. In een statement liet het management van Queen weten dat Freddie inderdaad ziek is en dat hij leed aan AIDS, hij was zo zwak dat hij dit zelf niet de wereld in kon brengen.

Nog geen 24 uur na deze bekentenis stierf Freddie Mercury aan longontsteking t.g.v. AIDS, hij werd maar 45 jaar oud.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s