The Beatles album’s rerelease op vinyl


Terug van weggeweest is toch wel vinyl tot een paar jaar geleden dook dit medium weer op en verschillende artiesten brachten hun catalogus weer uit op het “antieke” zwarte schijf.

Bijna alle grote artiesten hebben hun catalogus opneuw uitgebracht op vinyl, o.a. Queen deed dit en nu is The Beatles aan de beurt. Er waren al albums op vinyl uitgebracht maar nu zal alle 14 studioalbums in een box uitgebracht worden. De fans zullen op 9 november diep in de buidels moeten tasten, deze boxset komt in 2 versies en bevatten dezelfde  geremasterde versies van de albums die in 2009 al met veel succes in een cd-boxset werden uitgebracht. Daarna komt er ook nog een boek en twee verzamelalbums.

Eerst zal er een set uitkomen met de stereoversies en begin 2013 komt er weer een set met daarin de mono-uitvoeringen, beide sets zullen uitgebracht worden in een gelimiteerde oplage van 50.000 stuks. Inmiddels is deze set al te bestellen, de prijs is niet laag en zal rond de €375,- gaan kosten. Alle albums zullen ook los te koop zijn.

Originele persingen uit de jaren ’60 van The Beatles zijn gewilde en vaak dure verzamelobjecten. Zo wisselde in 2008 een exemplaar van de dubbelelpee ‘The Beatles’, beter bekend als het ‘White Album’, voor  23.656 euro van eigenaar. Bijzondere aan de plaat was dat deze het volgnummer 0000005 had. Naar verluidt was de plaat eigendom van John Lennon die het album later aan een bevriende muzikant zou hebben gegeven.De Beatles verkochten wereldwijd ruim 2,3 miljard platen. Via iTunes verkocht de groep al ruim 600.000 albums en 2,8 miljoen los gedownloade songs. In Nederland scoorde de groep 35 top-10 hits.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s