Led Zeppelin Come back


Menig muziekliefhebber en uiteraard de fans van Led Zeppelin waren in extace toen bekend werd dat op 10 december 2007 de band nog een keer bij elkaar kwam voor een show in de O2 arena, Jimmy Page, Pobert Plant, John Paul Jones en de zoon van wijlen John Bonhams Jason speelden toen de sterren van de hemel.

Het bleef jammer genoeg bij een optreden, al had menig gehoopt op meerdere of zelfs een tournee. De zaal was te klein voor het aaltal mensen die graag eenkaartje wilde hebben, de vraag was zo groot dat men meerdere shows kon geven en allen zouden uitverkocht zijn.

Maar de “pijn” wordt enigzins verzacht, met kerst zal dit concert op cd, DVD en Blu-Ray uitgebracht worden, Jimmy Page heeft het geluid van de show gemasterd voor cd, dvd en Blu-Ray.

Dit alles zal op 22 november in de winkels komen te liggen.

Led Zeppelin

Led Zeppelin werd opgericht in 1968 door gitarist Jimmy Page, nadat hij als enige lid van de Yardbirds was overgebleven. Naast Page bestond Led Zeppelin uit Robert Plant (zang), John Paul Jones (bas en toetsen) en John Bonham (drums).

De naam Led Zeppelin is afkomstig van de manier waarop Keith Moon een slecht optreden omshreef, de drummer van The Who zei dan dat het optreden Goin’ down like a led zeppelin. De band otbond zichelf nadat drummer  Bonham op 25 september 1980 overleed.

Reunië

De band trad na de dood van hun drummer niet meer op tot 1985 tijdens Live Aid, waar de drie overgebleve bandleden met Phil ollins en Tony Thomson (Chic) op drums optraden. Maar ook tijdens het 25 jarig bestaan van hun platenmaatschappij (Atlantic Reords) traden ze eenmalig op maar nu met Jason Boham, de zoon van drummer John Bonham, als drummer.

Daarna bleef het stil tot 10 december 2007 waar ze weer een eenmalig optreden (ook weer met Jason Bonham op drums) in het O2-Arena stadion in Londen als eerbetoon aan hun overleden ontdekker, Ahmet Ertegün. Voor de 20.000 beschikbare kaarten zijn wereldwijd ongeveer 20 miljoen aanvragen geweest.

Led Zeppelin heeft veel hits geschreven en is uiteraard bekend van de wereldhit Stairway to heaven wat echter nooit als single is uitgebracht.

Hier het concert als warmlopertje voor de officiele release.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s