iTunes error na herstel iDevice


Je moet je iPad, iPod Touch of iPhone herstellen maar je hebt ooit een Golden Master van iOS 5.0 geinstallaard, deze Golden Master is een beta versie die gereed is om uitgebracht te worden.

Om een beta te kunnen installeren heb je een betaalde developer account bij Apple hebben, deze kost €79,- per jaar. Maar dit hoeft niet bij de Golden Master dus kan je deze via torrents of welke andere site dan ook downloaden en installeren en dit zonder gevolgen, althans………

Maar dan krijg je een melding die je niet thuis kan brengen, normaal is het aansluiten en op herstel drukken. Er wordt gevraagd of er een reservekopie gemaakt moet worden dit doe je en dan gaat iTunes aan het werk.

Software wordt uitgepakt en het een en ander wordt gecontroleerd en dan krijg je de melding…

Je gaat na wat je verkeerd doet en je doet een nieuwe poging, maar weer krijg je dezelfde mening. Ook je iPad, iPod Touch of iPhone in de herstelmodus of DFU werkt niet.

De reden van dit probleem is dat het unieke nummer van jouw iPad, iPod Touch of iPhone de UDID niet overeenkomt met de iOS GM versie, je zal dus dit zelf aan moeten passen. Het klinkt moeilijker dan het uiteindelijk zal zijn, zal het proberen uit te leggen.

De oplossing

Het kan op 2 manieren een via terminaal en de andere om een hosttabel aan te passen, beide komt op hetzelfde neer. Let wel op dit is gedaan op een Mac maar het aanpassen van de hosttabel zal niet veel verschillen bij Windows.

Hier de uitleg via aanpassing van de hosttabel.

Methode 1: aanpassen hosts tabel

In je dock zit je finder houdt de ctrl knop in en klik op “Ga naar map”

Een nieuw venster opent zich, zoek naar /etc en druk op enter.

Zoek naar een file met de naar “Hosts”, als je deze gevonden heb houdt de ctrl knop en en klik op de file. Ga naar “open met” en open de file met “TextEditor”.

Als de Texteditor eenmaal geopent is zoek je naar de volgende regel: “74.208.10.249 gs.apple.com” deze is ergens onderaan te vinden.

Eenmaal gevonden zet er een # voor gevolgt door een spatie zodat er nu “# 74.208.10.249 gs.apple.com” komt te staan.

Is het zoals hierboven uitgevoerd druk op CMD+S en druk op “Save As” en schakel het vinkte bij “If no extension is provided, use .txt” uit en sla het op op je bureaublad.

Hernoem de originele “Hosts” file in de “/etc” folder naar “hosts.backup”  en copy paste de op het bureaublad bewaarde Hosts folder in de “/etc” folder.

Klik op “Authenticate” en voer je wachtwoord in.

Als dit gedaan is herstart iTunes en herstel je iPad, iPod Touch of iPhone.

Methode 2: Terminal.

De 2e methode komt op hetzelfde neer, je past de hosts tabel aan maar dan via Terminal maar dit is de uitleg voor OSX.

Open Terminal je vindt deze in je hulpprogramma folder wat weer in de programma folder zit. Nogmaals dit is de uitleg voor de Mac gebruikers.

Als Terminal geopend is type het volgende in: sudo nano /etc/hosts en voer zonodig je wachtwoord in.

Ga met je pijltjestoets dus niet met je muis naar alle gs.apple.com + ip nummers en verwijder deze, sla op met ctrl -O en druk op enter en sluit af met ctrl+x.

Om te test of dit gewerkt heeft open je browser (b.v. Safari) en ga naar http://gs.apple.com/, als je een 404 error krijgt is het gelukt.

Sluit je iPad, iPod Touch of iPhone aan en open iTunes, druk op herstel en je zult zien dat je kan herstellen en dat de foutmelding niet meet terug komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star