iTunes firewall problemen (Mac)


Het blijkt een hardnekkig probleem te zijn, iTunes het muziekprogramma van Apple die dus ook standaard op alle Apple computers aanwezig is vraagt om toestemming.

Zodra iTunes opstart krijg je van de firewall de vraag of jij als gebruiker het goed vind dat iTunes binnenkomende netwerkverbindingen accepteert.

Het is een probleem die je regelmatig ziet verschijnen op de verschillende Apple gerelateerde forums, ook is de oplossing niet zo makkelijk te vinden.

Ook ik had er last van het is heel irritant zeker als je bezig bent en door een of andere reden opent iTunes zich, bijvoorbeeld als iemand onze Apple TV bedient.

Het popup venster komt dan pontificaal te voorschijn, en iedere keer druk je op “sta toe” maar het mag niet baten. Maar er is een oplossing die ik onder OS X 10.7.3 Lion gebruikt heb en tot heden nog steeds werkt.

De oplossing ??

Ik ben als volgt te werk gegaan, heb eerst iTunes verwijderd vanuit de programma’s map en daarna heb ik iTunes opnieuw gedownload en geïnstalleerd.

Maar iTunes kan je niet zomaar verwijderen sinds 10.7 is het niet meer mogelijk om standaard programma’s te verwijderen door de programma simpelweg te slepen naar de prullenbak, Apple heeft sinds Lion ervoor gekozen om deze apps zoals schaken te beschermen tegen het per ongeluk verwijderen. De enige manier is dit te doen via terminal, hier zal ik stap voor stap uitleggen hoe ik het opgelost heb.

Ten eerste een waarschuwing vooraf, er wordt gebruik gemaakt van het sado commando, deze activeert de root rechten op je Mac en heeft het hoogste niveau rechten op je Mac. Foutief gebruik van dit commando kan ernstige schade veroorzaken aan de Mac OS X installatie waardoor een herinstallatie noodzakelijk is!

Goed hier gaan dan, eerst moet itunes verwijderd worden dit doe je als volgt.

  1. open terminal
  2. voer de volgende code in: sudo rm -rf /Applications/iTunes.app
  3. druk op enter en wacht even.
Om de juiste locatie te vinden ga je naar de map programma’s en sleep iTunes naar terminal venster achter -rf maar houd er rekening meer dat de spatie er wel tussen zit. Dus vul in sudo(spatie)rm(spatie)-rf(spatie)locatie itunes, doe je dit niet dan krijg je een foutmelding.
Als je dit uitgevoerd heb zal je zien dat iTunes niet meer te vinden is als programma op je Mac, het volgende wat je dan doet is iTunes opnieuw downloaden. Ga hiervoor naar http://www.apple.nl/itunes en eenmaal gedownload installeer je iTunes weer.
Na installatie kan je iTunes openen en zul je zien dat alle instellingen er nog steeds aanwezig zijn maar de melding is er niet meer.
Overigens is dit ook te gebruiken om bijvoorbeeld schaken, notities of andere programma’s die ruimte in nemen maar nooit gebruikt worden te verwijderen. Maar let dan wel op dat het allemaal op eigen risico is, gaat er iets fout ben je genoodzaakt een herinstallatie uit te moeten voeren.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s