Apple Event


Na maanden van speculeren was vandaag dan eindelijk de dag, om 10 uur lokale tijd (19:00 uur hier) betrad Tim Cook het podium. De geruchten ging dat iOS 5.1, een nieuwe Apple Tv en uiteraard de iPad 3 of hoe het ook gaat heten.

Uiteraard begon Tim Cook met het gebruikelijker namelijk de cijfers en nieuwtjes, zo werd de Apple Store in Amsterdam en Grand Central Station in New York genoemd. Met de komst van de Amsterdamse Apple store staat de teller van het aantal Apple Stores op 362, deze trokken samen 110 miljoen bezoekers.

De cijfers waren niet mals er zijn in totaal 315 miljoen iOS devices verkocht waarvan 62 miljoen alleen al in de laatste kwartaal. Ook gaat het goed met de iPad in het laatste kwartaal heeft Apple 15,4 miljoen van verkocht, dit is meer dan het aantal pc’s dat de grote fabrikanten in diezelfde periode verkochten.
De App Store bevat momenteel 585.000 apps en onlangs werd de mijlpaal van 25 miljard downloads gehaald, van die 585.000 apps zijn er inmiddels 200.000 voor de iPad. Het gaat volgens Tim Cook ook goed met iCloud. De dienst heeft 100 miljoen gebruikers.

Nieuw is dat Siri ook in het Japans is, dit is het onderdeel van iOS 5.1 die vandaag uit zal komen.

Apple TV 3

Nieuw en ook wel verwacht is een update van de Apple Tv, deze 3e versie krijgt een grote update met het volgende:

  • 1080p Full HD
  • Single-core A5 chip
  • Volledige nieuwe interface
  • De nieuwe interface maakt gebruik van iconen en CoverFlow
  • Kan nu ook Full HD films huren
  • Film via iCloud
De nieuwe Apple TV is ook nog eens €10,- goedkoper geworden, was de oude nog te koop voor €119,- de nieuwe zal €109,- gaan kosten.
De verkoop van de nieuwe Apple Tv zal op 16 maart van start gaan, het is niet duidelijk of deze dan ook in Nederland te koop zal zijn. Het vorige model werd in september 2010 aangekondigd en kwam pas in oktober 2011 officieel in Nederland op de markt.
Men verwacht dat deze vernieuwde versie wel snel in Nederland op de markt zal komen, zeker aangezien ook in Nederland sinds oktober 2011 films gekocht en/of gehuurd kan worden in iTunes.
De nieuwe Apple TV met vernieuwde interface
TheNew iPad
Na dit alles werd dan eindelijk de nieuwe iPad aangekondigd, voor dit event werd er gespeculeerd hoe deze zal heten. Namen als iPad 3 en iPad HD ging de ronde uiteindelijk werd het the new iPad.
De nieuwe iPad is nog steeds voorzien van een 9,7 inch scherm maar nu met een Retina scherm. De resolutie is nu 2048×1536 pixels en heeft hiermee vier keer zoveel pixels als de iPad 2 die ook al scherp is, omdat het meer pixels heeft moet er ook meer power zijn.
Dit is door Apple opgelost met een nieuwe chip een  quad-core A5X-processor te gebruiken, waarbij de X staat voor viermaal de performance.

De nieuwe Apple A5X chip

In de dagen voorafgaande aan dit evenement gingen de geruchten dat de nieuwe iPad geen homeknop heeft maar deze blijkt er gewoon te zitten.  De nieuwe iPad  bevat een iSight camera voor videogesprekken, 5 megapixel camera heeft de zelfde optische technologie als de iPhone 4. Hierdoor is het mogelijk om video-opnames te kunnen maken in 1080p, tevens bevat de lens dezelfde stabilsator als die van de iPhone 4S.
Ook krijgt de nieuwe iPad een nieuwe feature namelijk Voice Dictation, met een druk op de knop kun je teksten dicteren, het is niet hetzelfde als Siri maar ondersteunt wel dezelfde talen als Siri. Deze nieuwe feature vindt je op het toetsenbord, er is een microfoon zichtbaar die dit activeert.
Voice Dictation

Op de nieuwe iPad vind je ondersteuning van 4G LTE waarmee je snelheden tot max. 72Mbps dan bereiken, ook biedt het ondersteuning van HSPA+ en dual-channel HSDPA. DC-HSDPA biedt snelheden tot 42 Mbps en 21.1 Mbps via HSPA+, maar deze snelheiden heeft wel effect op de batterijduur deze zat naar van 9 uur batterij met 4G.

De prijzen zijn vergelijkbaar met de iPad 2 die trouwens gewoon te koop blijft, de nieuwe iPad zullen net als de iPad 2 verkrijgbaar zijn in zwart en wit met opslagcapaciteit van 16, 32 en 64GB. Vanaf 16 maart is deze verkrijgbaar in e VS, Canada, UK, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Japan, Hongkong, Singapore en Australië, Nederland en België is een week later aan de beurt.

iPhoto

Naast dit alles zijn alle apps van Apple voor iOS geüpdatet, met de update zijn de apps voorbereid voor de retinascherm van de nieuwe iPad.

Naast dit is er ook een iOS versie van iPhoto, met deze app kan je snel foto’s bewerken, delen, browsen en vergelijken. De iOS versie van iPhoto is compatibel met de  iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2 Wi-Fi, en  iPad 2 Wi-Fi + 3G en werkt alleen met iOS 5.1 of later.

iPhoto is te koop via de Appstore dit kan via iTunes of via je iDevice, om de prijs hoef je het niet te doen het is maar

 iTunes 10.6
Naast al dit nieuws kan een update voor iTunes niet achterblijven, Apple heeft om de ondersteuning voor nieuwe iTunes in the Cloud-functies, waarbij je films online kunt opslaan. Met deze nieuwe functie heb je toegang tot de films en muziek die je gekocht heb en luister of bekijk het via je Apple TV of iOS apparaat.
En het mooiste is dat het allemaal gratis is, dus je hoeft niet weer de film of muziek te kopen.
iTunes 10.6 is te verkijgen via de updatefunctie of via de site van Apple
Wil je keynote nog even rustig nakijken dat kan, Apple heeft het beschikbaar gemaakt. Om deze video te bekijken heb je Safari 4 of 5 nodig voor op Mac OSX Snow Leopard of Lion, Safari voor iOS 3 of later of Quicktime 7 voor Windows.
De film is hier te bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star