Apple Store Amsterdam


Aankomende zaterdag om 10:00 uur ’s morgens zal de eerste officiële Apple winkel geopend worden in het Hirsch gebouw in Amsterdam, het gebouw bevindt zich aan het Leidseplein.

De Amsterdamse vestiging krijgt 2 primeurs namelijk de langste Genius Bar ter wereld en heeft het ook nog eens de grootste aantal Apple-producten in store. Ook nieuw is dat er dankzij de nieuwe Apple Store app voor de iPhone klanten  accessoires zelfstandig afrekenen in de winkel door de barcode te scannen en te betalen met hun iTunes ID.

De Apple store heeft 300 medewerkers waarvan 90% uit Amsterdam en omgeving, en de klanten kunnen geholpen worden in 14 talen.  Vaste elementen als een grazen trap,  houten tafels en veel lichtinval, er zijn ook diverse plekken om workshops te volgen voor gratis workshops en ruimtes voor ProLab (zoals cursussen Prologic of Aperture).

Ook is er een ruimte voor evenementen en gratis wifi is er ook.

Het interieur

Alle Apple Store’s in de wereld hebben iets kenmerkens men probeert zo goed als mogelijk het karakter van het gebouw te behouden door zo veel mogelijk rekening de oorspronkelijke ontwerp. Dit is heel goed te zien in een aantal winkels in b.v. Engeland (Londen), Parijs en andere historische steden, veel is het ontwerp modern maar in de wat oudere gebouwen staat het morderne toch een bepaalde sfeer uit.

Hier een paar voorbeelden van Apple winkels.

* Londen Regentstreet..

 

* Londen Covent Garden (grootste Apple Store ter wereld)

  

*Parijs Opéra

  

* Parijs Carrousel du Louvre

 

* shanghay Pudong

  

* New York Upperwestside

  

* New York Grand Central Station

  

* New York Fifth Avenue

 

* Miami Lincoln Road

* Las Vegas the Forum Shops

 

Als je een echte fan was en je wilde Steve Jobs ontmoeten dan was onderstaande store een aanrader, hier was hij wel eens te vinden.

* Palo Alto

 

Voor de komst van een Apple Store in Amsterdam was je aangewezen op een store in Duitsland, sommigen gingen nog wel eens naar Frankrijk maar de verstiging in Oberhausen van het dichtst bij. Voor mij was een ritje naar Hamburg net zo ver als Oberhausen dus had het “geluk” met 3 Apple winkels in de “buurt”.

Hier de dichtbij zijnde Duitse  Apple Store’s

*Hamburg Alstertal

* Hamburg Jungfernstieg

  

* Oberhausen CentrO

Maar de meesten hebben een modern en daarom kil interieur, zoals je kan zien, er zijn maar een paar winkels die zo mooi van buiten als van binnen zijn zoals die van Londen (Regentstreet en Coventgarden) Parijs en Grand Central Station in New York. Ook Amsterdam behoord bij dit gezelschap een mooi historisch gebouw en van binnen het historische behouden.

Wil je weten waar allemaal een Apple Store zich bevind ga dan hier naartoe: Apple Store

De eerste klanten in Amsterdam zijn zaterdagochtend om 10 uur welkom. Zij krijgen waarschijnlijk ook zo’n oranje ‘Appledam’ shirt die ook de journalisten kregen in hun Goodie Bag.

Hier een aantal foto’s met als dank One More Thing.

* Amsterdam Hirschgebouw Leidseplein

 

     

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star