iPad event


Was min of meer eigenlijk al zeker maar op 7 maart om 10:00 uur locale tijd (19:00 uur Nederlandse tijd) zal Apple in het Yerba Buena Center for the Arts in San Francisco een persbijeenkomst houden.

Aan de uitnodiging te zien zal de nieuwe iPad aangekondigd worden met een retina scherm zoals bij de iPhone 4 en 4S, hoe de rest van de nieuwe iPad er uit zal komen te zien is uiteraard nog een raadsel. Ook zal iOS 5.1 zijn intrede doen als we de geruchten mogen geloven.

Geruchten gaat dat de nieuwe iPad een A5X quad-core of A6 processor, LTE-ondersteuning, 8 megapixel camera, 1080p hd video en Siri ondersteuning krijgen, tevens zal de nieuwe iPad 0,8 mm dikker worden.

Er wordt door een aantal Chinese websites gemeld dat er al een aantal geheimzinnige vrachtvluchten gepland stonden afkomstig van de Foxconn fabrieken in het Chinese Chengdu naar drie grote Amerikaanse steden: New York City, Chicago en Los Angeles. Volgens de door 9to5Mac opgetekende bronnen zijn de veiligheidsmaatregelen rond de vrachtvluchten ongekend streng. Zo mag de vracht niet te lang in een hangar of op het vliegveldplatform blijven staan en is er continue bewaking.

Omdat de bewaking rondom deze vluchten zo streng waren wordt ervan uitgegaan dat de eerste exemplaren al richting de winkels zijn.

Ook gaan er sterke geruchten van een “one more thing” namelijk een nieuwe AppleTV, volgens 9to5mac.com zullen er 2 producten aangekondigd worden. Zo zou deze eventuele nieuwe AppleTV beschikking krijgen over 1080P video streaming en een betere en snellere chip, ook is Bleutooth 4.0 een groot gerucht.

De AppleTV werd altijd door Steve Jobs gezien als een hobby object, de eerste versie had een harde schijf aanboord waardoor je via iTunes muziek, foto’s en film erop kon zetten. De eerste versies hadden al 1080p maar had niet echt een greoot succes, met de 2e generatie AppleTV werd het een en ander aangepast.

Zo heeft de 2e gen. AppleTV geen harde schijf en is het uitgevoerd met iOS wat heel veel voordelen met zich meebracht, het jailbreaken was nu vele male simpeler geworden. Een klein probleempje was het ontbreken van de harde schijf, maar door de jailbreak was dit weer geen probleem.

De 2e generatie AppleTV kon maar 720p aan, een achteruitgang in vergelijking met de eerste generatie.

Een ander gerucht is dat Apple dan eindelijk HD-audio via de iTunes Store zal aanbieden, volgens The Guardian heeft Apple hiervoor een audioformaat ontwikkeld dat  ‘adaptive streaming’ ondersteunt. Met deze techniek kan de geleverde audiokwaliteit worden aangepast aan de beschikbare bandbreedte, ideaal voor een dienst als iTunes Match.

Het komt er eigenlijk op neer dat muziek van hoge kwaliteit bestemd is voor thuis en acceptabele kwaliteit voor onderweg, vreemd overigens dat er een nieuwe formaat voor is ontwikkeld aangezien HD-AAC al bestaat. Het al bestaande HD-AAC is een industriestandaard, AAC is weer ontwikkeld door Apple.

Het vermoeden bestaat dat de audio-upgrade onderdeel is van dit evenement, maar wat er allemaal gaat gebeuren weten we pas volgende week woensdag 7 maart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star