R.I.P. Withney Houston


De 2e decennium van 2000 is er een die we nog lang zullen heugen, de eerste was een die niet snel vergeten zal worden namelijk 9/11 en de 2e decennium moeten we weer afscheidt nemen van een grootheid.

In 2009 werd de wereld opgeschikt door het schokkende nieuws dat Michael Jackson op 50 jarige leeftijd was overleden, dit was niet het enige schokkende nieuws van een groot artiest die te vroeg stierf. In 2011 overleed Amy Winehouse ze mocht niet ouder worden dan 27 jaar, en trad daarmee onwillig toe tot de “former 27” de club van 27 waarin de “leden” niet ouder zijn geworden dan 27.

Vandaag was het weer zo’n dag, je wordt ’s morgens wakker rond 6:30 uur en je leest de berichten op de verschillende media zoals twitter. En dan lees je dat een van de grootste zangeressen gestorven was in haar hotel kamer in Beverly Hills.

Weer was het slikken weer een grootheid en weer zo jong, je kon erop wachten met haar drank en drugs verleden maar toch. Het gaat hier natuurlijk om Whitney Houston de zangeres met het gouden stem, en welke man die de jaren 80 als tiener heeft meegemaakt denkt nog terug naar het begin van haar carrière??

Whitney Elizabeth Houston zoals haar volledige naam was werd op 9 augustus 1963 geboren in Newark, haar moeder was Cissy Houston die haar geld verdiende als achtergrondzangeres van onder anderen Elvis Presley en Aretha Franklin. Whitney was tevens een nicht van Dionne Warwick.

Ze kwam dus al vroeg in aanraking met muziek, ze toerde samen met haar moeder langs diverse nachtclubs en ontwikkelde daarmee haar stem. Ze was al vroeg te horen op plaat waar ze als leadvocaliste zong op het nummer “Life’s A Party” van de Michael Zager Band, ze was toen 14 jaar en kreeg haar eerste platencontract aangeboden maar haar moeder vond dat ze eerst haar school moest afmaken. In 1978 was Houston één van de achtergrondzangeressen op Chaka Khans I’m Every Woman, dat Houston in de jaren negentig in een eigen versie zou opnemen voor de soundtrack van de film The Bodyguard. Ook op de platen van Jermaine Jackson en Lou Rawls was Houston te horen.

Begin jaren tachtig kwam haar carrière als fotomodel van de grond. Zo poseerde ze voor Seventeen Magazine en was ze één van de eerste vrouwen met een donkere huidskleur die de omslag sierde.

In 1983 zag Gerry Griffith (werkzaam bij platenlabel Arista Records) Houston optreden met haar moeder in een New Yorkse nachtclub. Hij was onder de indruk van haar talent en bracht Houston in contact met Clive Davis, het hoofd van het label. Na een showcase was ook Davis in de ban van haar talent, waarna al snel een platencontract volgde. Tijdens de The Merv Griffin Show maakte Houston haar Amerikaanse televisiedebuut.

In de jaren 80 werd stilletjes aan aan haar carrière gewerkt, omdat Clive Davis alleen het juiste materiaal voor de zangeres wilde hebben kostte dat heel veel tijd.

Houston werd beschouwd als één van de beste zangeressen ooit vanwege haar uiterst professionele zangtechniek, groot stembereik van vijf octaven en de mogelijkheid tot het zingen van verschillende genres muziek.

In 1993 trouwde zij met Bobby Brown, dit duurde tot 2007 waarbij zij 1 dochter kreeg. De laatste jaren kwam Houston vooral in het nieuws door problemen met haar echtgenoot en geruchten over drugsgebruik. In 2005 was ze afgekickt in het Crossroads Centre op het Caribische eiland Antigua. Op 24 april 2007 scheidde ze van Brown en kreeg ze de voogdij over hun dochter Bobbi Kristina.

Vandaag om 15.55 uur locale tijd werd Houston doodverklaard nadat zij door haar bodyguard levenloos aangetroffen in haar hotelkamer, er is volgens de politie geen sprake van een misdrijf. Meteen na haar dood werd gedacht aan een overdosis maar als we entertainmentwebsite  TMZ mogen geloven is Houston mogelijk verdronken in haar bad, nadat ze teveel pillen had ingenomen. Er zouden in haar hotelkamer geen illegale drugs, maar wel medicijnen zijn gevonden.

De politie heeft nog geen doodsoorzaak naar buiten gebracht, maar doet nog wel onderzoek naar de dood van de popster.

Hier haar laatste optreden, opgenomen de avond voor haar dood.

Natuurlijk sterven iedere dag mensen ieder met zijn eigen verhaal en de mensen die achter blijven hebben net zo veel verdriet laten we dat duidelijk maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s