Freddie Mercury en Michael Jackson


Dat de 2 iconen uit de muziekgeschiedenis ooit de intentie hadden om samen een aantal nummers uit te brengen was al bekend. De bekendste (of toch niet) is “State of Shock” die Michael Jackson later als duet met Mick Jagger uitbracht.

“Michael kwam wel eens kijken als wij op toer waren in de Verenigde Staten”, vertelt Queen-gitarist Brian May aan de Londense krant Evening Standard.

De reden dat niet Freddie Mercury maar Mick Jagger uiteindelijk op de plaat kwam was omdat beide het te druk hadden met hun eigen carrière. Het was begin jaren 1980 en Queen was de grootste band ter wereld en Michael Jackson de king of Pop.

Maar nu na jaren komen de demo’s toch op cd, Brian May en Roger Taylor hebben toestemming van de nabestaanden van Jackson. “We hebben met ze gesproken en ze zijn er blij mee.”

“Victory”, “State of Shock” en “There must Be More to Life than This” zoals de nummers heten zullen dus eindelijk op cd komen the staan.

Het nummer “There must Be More to Life than This” is al uitgebracht door Freddie Mercury alleen niet als duet, het is te vinden op zijn solo album “mr. bad Guy”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s