Het einde van Flash


Toen in 2007 de iPhone uitkwam was de wereld te klein er zat immers geen Flash op, hoe kan je het een smartphone noemen als het geen Flash ondersteund was de vraag. Steve Jobs wilde geen Flash op de iPhone omdat dit veel te zwaar zou zijn, na deze uitspraak werd hij direct vergruisd door zijn tegenstanders.
Nu blijkt dat Steve toch wel WEER opnieuw gelijk kreeg, hebben ineens ook zijn tegenstanders (Microsoft) Flash in het verdomhoekje gegooid.

Flash-ontwikkelaars kunnen voortaan Adobe AIR gebruiken voor het aanbieden van hun apps. De huidige Flash-versie voor Android en PlayBook worden nog wel voorzien van belangrijke patches en beveiligingsupdates. Flash was al verbannen van de iPhone en Adobe lijkt zicht nu vooral te richten op de ontwikkeling van HTML5.

Dit mag wel een kleine overwinning genoemt worden, in een brief van Steve Jobs Thoughts on Flash onthulde hij waarom Flash geweerd werd van de iPhone, iPod Touch en later de iPad. In de brief legt hij in 5 punten uit waarom flash geweerd wordt, zo slurpt het de accu leeg en is de betrouwbaarheid van het software nogal discutabel.

De hele wereld viel hierover maar hield vast aan dit standpunt, dit was een voedingsbodem voor de concurrenten.

Het bedrijf wil nu al hun energie steken in het ontwikkelen van tools waarmee je apps voor o.a. de iDevices kan maken, apps die dan officieel te downloaden zijn via de Appstore. Maar de Android en Blackberry behouden nog wel hun ondersteuning, maar de support beperkt zich tot het strikt noodzakelijke: kritische bugfixes en beveiligingsupdates.

Ook kwam gisteren een persbericht uit van Adobe waarin een herstructuering werd aangekondigd, hierbij zullen er 750 fulltime banen verloren gaan inErupa en Noord-Amerika.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s