Weblog.nl deel 3??


Weblog is nog steeds bezig om het zooitje die zijn eind augustus begonnen zijn voort te zetten, nadat Typepad op tijd aangegeven had dat zij er mee stopten heeft weblog.nl nog steeds grote problemen.

Zoals in vorige topic al te lezen was zijn de klachten..

  • Zeer slechte communicatie richting de gebruikers
  • Missen van onderdelen zoals het archief
  • zeer slecht bereikbaar van de site
  • Niet kunnen inloggen
  • Medewerkers die de gebruikers aan het lijntje houden
  • enz.

Vooral de communicatie is een doorn in de ogen van de gebruikers, dit is o.a. te kennen gegeven in een 2-tal onderwerpen op het forum van weblog.nl, deze 2 onderwerpen zijn inmiddels wegens cencuur verwijderd de waarheid mag niet gezegd worden.

Heel veel gebruikers hebben de overstap gemaakt naar blog omgevingen die wel werken, omgevingen zoals WordPress, Thumblr, Blogspot enz. worden nu als toevlucht gebruikt. Of deze gebruikers ooit bij weblog.nl terug komen valt nog te bezien, alles heeft een behoorlijke deuk opgelopen.

Uitwijkpost

Inmiddels is er een blog die hierop inspeelt aangezien heel veel geswitched zijn is deze blog in het leven geroepen, dit om de verschillende ex weblog.nl gebruikers toch weer bij elkaar te brengen om zo hun oude blog lezers de nieuwe site te kunnen  promoten.

Het is uit nood geboren maar zeer nuttig wil je weten waar je oude favoriete blog naar toe gegaan, momenteel is mijn oude blog nog steeds bij weblog.nl hopende dat alles (inclusief archief) weer terug is om vervolgens een back-up te maken en deze te importeren in een aparte wordpress blog.

Dit had niet gehoeven als weblog.nl eerder een back-up had gemaakt, eerder de migratie had ingezet en een betere communicatie had richting de gebruikers en niet de gebruikers behandelen alsof ze dom zijn.

Wanneer de blogs van weblog.nl ooit weer volledig online komen is een vraag, dat het ooit goed zal komen wil ik best geloven maar de schade is aanwezig en die is groot.

Bloggen must go on.

Maar opeens is weblog.nl ook wakker na 2 onderwerpen die door censuur verwijderd is heeft men bij weblog.nl een neiuwe onderwerp geopend waar men mag klagen. Uiteraard doet men dit in grote getalen en er wordt zelfs gereageerd!!

Uiteraard verloopt dit ook niet vlotjes zoals de rest van weblog, maar er is een begin.

Het onderwerp is hier te vinden: http://www.weblog.nl/2011/11/02/klagen-mag/

Volopig blog ik eerst hier en mocht er een Queen blog tussen zitten dan wordt het een copy/paste verhaal, bloggen via weblog.nl is niet leuk meer. Maar goed het bloggen moet doorgaan en gelukkig is er bij wordpress geen problemen.

3 replies to “Weblog.nl deel 3??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star