Weblog.nl censuur en problemen


Heb de afgelopen weken al eerder aangegeven en geschreven over mijn weblog via weblog.nl het blogplatform van Sanoma Media, het blogplatform, beter bekend als het webstreepjeslog, moest versneld migreren van Typepad naar WordPress de reden was dat het Amerikaanse bedrijf vorig jaar het contract met Sanoma heeft opgezegd. SixApart, het moederbedrijf van Typepad, is overgenomen door media-exploitant VideoEgg en vervolgens samengesmolten tot SayMedia. “Zij willen zich richten op de exploitatie van hun eigen producten en niet meer op het leveren van technische ondersteuning aan derden”, aldus productmanager van Weblog.nl Coen Wesselman tegen Webwereld.

Ik was wel blij met de overgang naar WordPress maar na 9 weken ben ik er aardig schijtziek van.

De communicatie richting de gebruikers (bijna 40.000) is bar slecht, klachten worden wel behandelt maar antwoord krijgen krijg je niet. Af en toe kreeg je via twitter of via de site wat te horen over het hoe en wat. Maar het was constant de zelfde teksten ja we zijn druk bezig en nee de foto’s en archief zijn jullie niet kwijt die hebben we in ons bezit.

Op vragen wordt niet of nauwelijks gereageerd en de ergernis bij de gebruikers namen toe.

Na ruim 2 week niks meer gehoort te hebben van weblog.nl/Sanoma was er gisteren dan opeens een woord van leven vanuit Weblog.nl/Sanoma, een update over de werkzaamheden maar weer hetzelfde als de vorige updates.

Beste Weblogger,

Zoals je hebt begrepen is de migratie naar Weblog.nl niet goed verlopen en dat trekken wij ons als Sanoma Media erg aan. Na een hectische periode met veel technische problemen kunnen wij melden dat op dit moment bijna alle weblogs gemigreerd zijn. Alle berichten, reacties en afbeeldingen zijn dus ook bij ons aanwezig, maar een deel wordt niet of nog niet juist getoond. Dit kunnen wij technisch niet altijd goed verifiëren. Daarom willen we je graag een paar vragen stelllen om te inventariseren hoe jouw blog er voor staat. Aan de hand van jouw antwoorden kunnen wij actie ondernemen.
Naast het juist tonen van jouw blog is het belangrijk dat er weer voldoende bezoekers naar jouw blog komen. We zullen er de komende tijd zoveel mogelijk aan doen om het verkeer naar je weblog te herstellen. Dit houdt bijvoorbeeld in dat wij de vindbaarheid door zoekmachines zullen optimaliseren.
Klik op de onderstaande link om de vragen over je weblog te beantwoorden.

Ga naar de vragen.

Met vriendelijke groet,

Coen

Maar nog steeds geen archief, foto’s en andere dingen die de bloggers in loop der jaren aan hun blog hebben toegevoegd, nee een lap tekst om hun fout recht te breien. Maar dit was nog niet eens zo erg dat komt nog, namelijk de klaagmuur…….

Censuur

Een gebruiker had in het helpforum van weblog een topic geopend waar iedere blogger zijn of haar ongenoegen kon uiten, en dit werd heel veel gedaan zoveel zelfs dat er nu censuur wordt toegepast. Het betrof 2 pagina’s met klachten die Sanoma niet beantwoord heeft en het werd een topic waar de gebruikers hun hart konden luchten.

Deze complete topic is verwijderd de reden is nog steeds niet bekend maar dit draagt niet bij aan het verbeteren van de huidige situatie, door deze situatie zijn al heel veel mensen bij weblog weg gegaan naar bijvoorbeeld WordPress of Thumblr. En logisch natuurlijk daar werkt het tenminste geen geouwehoer over het constante gezeur over het aanvragen van een nieuw wachtwoord.

De ergernis over alle berichten die nog steeds niet terug zijn, de foto’s die nog steeds weg zijn, het layout die moeilijk aan te passen is en ga zo maar door. Het plezier in bloggen is bij weblog.nl gewoon weg.

Ik wacht de komende tijd af en hoop dat ik zo snel mogelijk mijn complete archief terug krijg met alle foto’s zodat ik alles kan exporteren en weer importeren in mijn huidige WordPress blog of een nieuwe via WordPress.

Ben er wel klaar mee.Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s