Apple Event


Vandaag was het weer zover een Apple event traditioneel het toneel van de iPod familie, maar dit keer stond iOS 5 en de iPhone centraal.

Het event begon om 7 uur Nederlandse tijd 1 uur locale tijd, CEO Tim Cook betrad het podium met de woorden: “This is my first product launch since being named CEO. I’m sure you didn’t know that.”

Na het gewoonlijke opnoemen van de cijfers om de spanning op te bouwen ging met pas over op iOS 5, iPod en de iPhone, de nieuwe cijfers waren wel weer indrukwekkend.

De Apple Stores:

 • 2 nieuwe winkles in China namelijk in Hong Kong en Shanghai.
 • De winkel in  Shanghai is de grootste winkle van Apple in China tijdens de opening kwamen 100.000 mensen langs.
 • Ter vergelijking het kostte de Apple store in LA ten maand om op 100.000 bezoekers the komen.
 • De store in Hong Kong verkocht tijdens de openings weekend meer Macs dan welke Apple store dan ook.
 • Er zijn momenteel 357 Apple stores in 11 landen, en er sullen meer volgen o.a. Amsterdam.
Na de Apple stores kwam OSX en de Mac’s aanbod, Lion is nu 6 miljoen keer gedownload in vergelijking met Windows 7 die deed er 20 weken over om de 10% Windows aandeel te veroveren Lion deed er 2 weken over. De Mac platform is weer gegroeid met 23%!! terwijl de pc markt maar met 4% groeide, dit is alweer de 5e achtereenvolgende jaar dat Apple deze trend liet zien.
Wereldwijd zijn er nu 60 miljoen Apple gebruikers, en met de MacBook Pro en iMac als de nummer 1 best verkopende notebook en desktop in de Vs doen ze het enorm goed.
In dezelfde zaal waar dit evenement werd gehouden werd in 2001 de iPod en iTunes geïntroduceerd, inmiddels zijn er 300 miljoen iPods wereldwijd verkocht, Sony deed er 30 jaar over om 220.000 Walkman cassette spelers te verkopen. Ook zijn er inmiddels 16 miljard nummers gedownload via iTunes, en heeft de iPod een marktaandeel van ongeveer 78% en bevinden zich 20 miljoen nummers in de iTunes store.
Hier een paar iPhone e iPad cijfers om het verhaal enigszins kort te houden…
 • 50% van alle iPhone’s is een iPhone 4
 • De iPhone kent een 125% groei, en dat elk jaar.
 • De iPhone gebruiker is het meest gelukkig met zijn iPhone
 • 70% van de iPhone gebruiker is gelukkig de nummer 2 is HTC met 49%.
 • iPhone heft een 5% market aandeel in de wereldwijde smartphone markt.
 • Meer dan 80% van de ziekenhuizen in de VS hebben een pilot met de iPad, om deze in de toekomst in te zetten.
 • 92% van de bedrijven die in de Fortune 500 staan test een iPad binnen hun organisatie
 • Er zijn nu al 250 miljoen iOS apparaten verkocht (iPod Touch, iPhone, iPad, Apple TV)
 • iOS is de nummer 1 mobiele OS met een markt aandeel van 43%, Android heeft een aandeel van 33%
 • Er bevinden zich meer dan 500.000 apps in de appstore, 140.000 special voor de iPad.
 • De appstore is de nummer 1 winkel voor mobiele apparaten
 • Er zijn al 18 miljard apps gedownload meer dan 1 miljard per maand.
 • Apple heeft al 3 miljard aan devellopers uitgekeerd.
Naast de cijfers kondigd Apple ook iets “nieuws” aan namelijk Cards met deze app kan je ansichtkaarten maken en versturen, en deze zal via de post aankomen bij de geadresseerde. Apple zorgt voor de afwikkeling uiteraard met een prijskaartje, een kaartje binnen de VS kost $2,99 en buiten de VS $4,99. Apple zal het printen en zorgt voor de verzending van het kaartje, via de mail kan ook en dat kost uiteraard niks.
Na dit “nieuwtje” was iOS 5 en iCloud aan de beurt, het was eigenlijk een flashback van de WWDC iedereen weet wat je te wachten staat met iOS 5 en iCloud. Voor degene die het niet weten klik dan op onderstaande icoon voor alle nieuwe functies.

Weer wordt er iets “nieuws” aangekondigd namelijk Find My Friends, je kan snel zien waar je vrienden of familie zijn een beetje als Find my iPhone. Zoiets kan al met o.a. Foursquare en is nu als een app van Apple zelf. Na dit “nieuwtje” werd iCloud besproken, ook hiermee kreeg ik weer een WWDC flashback. Meer info over iCloud klik op de icoon hieronder, iCloud is gratis voor Lion gebruikers daarbij krijg je 5Gb online ruimte wil je meer kost je het geld.

Ook nieuw is dus iTunes Match, ook hier is al het een en ander vertelt tijdens het WWDC, iCloud zal op 12 oktober uitkomen wereldwijd terwijl iTunes Match voorals nog alleen in de VS uit komt i.v.m. de rechten. De prijs voor het gebruik van iTunes Match bedraagd $24,99 per jaar.

Meer info over iTunes Match klik op onderstaande icoon.

Hierna was de iPod aan de beurt waar men begon met de iPod nano qua uiterlijk niks verandert nieuwe horloge accessoires zijn er toegevoegd met 16 nieuwe klok interfaces, de prijs is in de VS gedaald en de goedkoopste is nu $129,- en mijn ervaring is dat dit dus betekend dat het in Nederland begint bij €129,-.

Daarna de iPod Touch ook hier is niks veranderd natuurlijk zal het iOS 5 draaien en het is momenteel de meest populaire draagbare game console. Maar nieuw is dat ernaast een zwarte ook een witte iPod Touch uit zal komen, de prijzen beginnen met $199,- voor de 8Gb ook hier kan je het een op een omrekenen naar de Euro. De Touch en Nano zullen rond 12 oktober in de winkels liggen.

Na al dit gepraat over de iPod, iOS enz. was het dan eindelijk tijd voor de iPhone, de geruchten waren dat er 2 iPhone geïntroduceerd zal worden een low-end iPhone 4S en een High-end iPhone 5 met een nieuw design. Maar niks van dit is waar er werd maar 1 iPhone geïntroduceerd de iPhone 4S, met verbeterde hardware en uiteraard iOS 5 en een nieuwe feature.

De nieuwe iPhone 4S heeft het volgende aan vernieuwing…

 • Apple A5 Dual Core processor
 • 8 megapixels (3264×2448) camera
 • 1080p hd filmen
 • Data overdracht met 14,4 mbps
 • gezichtsdetectie
 • Hybrid IR-filter om ook ‘s nachts betere foto’s te kunnen maken
 • Siri
 • Retina display
En uiteraard de gebruikelijke programma’s die nu ook al te zien zijn onder iOS, dit allemaal in hetzelfde uiterlijk als de huidige iPhone 4. De iPhone 4S is te koop met 8, 32 en 64Gb raar genoeg geen 16Gb, ook de huidige iPhone 4 en iPhone 3GS blijven te koop beide met 8Gb en uiteraard ook met iOS 5.

De iPhone 4S heeft ook Siri dit is een persoonlijke assistent gebaseerd op technologie van Siri. De assistent werkt door de homeknop in te drukken en vast te houden. Siri vraagt je vervolgens: “waarmee kan ik je helpen?”Je kunt vragen stellen als “wat is het weer vandaag”, “heb ik een paraplu nodig” om te achterhalen wat het weer is. Ook kun je tegen Siri zeggen dat je om 6 uur gewekt wilt worden en het toestel stelt de alarmtijd in. Ook kun je restaurants zoeken, iMessages en mailtjes versturen met behulp van je stem, kijken of je al een afspraak hebt gepland, herinneringen toevoegen in de nieuwe Herinneringen-app. Er is ondersteuning voor WolframAlpha, om de betekenis van woorden te achterhalen. Voorlopig is Siri alleen beschikbaar voor iPhone 4S; in het Engels, Frans en Duits.

Conclusie is dat er leuke dingen zijn getoont maar qua model ben ik enigszins wel teleurgesteld met de iPhone 4S, maar aangezien mijn huidige iPhone 4 een bastje in het scherm heeft en mijn abonnement toch vrij is kan ik rond kijken waar het leukste aanbieding is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s