De NS


Vorige week was het zo ver na een voorbereiding van bijna 8 maand ging ik en de familie naar Disneyland Resort Parijs, we waren er al eerder geweest dus we wisten wat ons te wachten stond. De vorige keer (11 jaar geleden) gingen we met een bus, dit wilde we niet en hebben we gekozen voor de trein.

Alles was dus geregeld het hotel (Sequoia Lodge) de periode (5 t/m 9 september) en vervoer (trein) alles in een pakket voor 7 volwassen en 3 kleine kinderen. Eindelijk 2 weken voor vertrek kregen we de benodigde papieren en komden we ons opmaken voor de reis met de trein, van te voren een reisschema gemaakt alles was klaar what could go wrong……

De treinreis.

We moesten om 11:18 de TGV nemen van Brussel Zuid naar Marne la Vallée waar de TGV bijna in het park eindigde, het gevolg was dat we de eerste trein moest pakken richting Rotterdam. In Rotterdam Centraal moesten we de Internationale trein pakken van 8:55 uur richting Brussel Zuid waardoor we op tijd waren voor de TGV, we konden ook niet een trein later pakken want dat was een Thalys.

Dus we moesten de trein van Groningen Centraal naar Den Haag Centraal hebben van 5:46 uur, dit was de eerste trein van de dag en een later kon ook niet. Wij waren rond 5:15 uur op het station ruim op tijd dus en volgens alle schema’s vertrok de trien vanaf parron 2b, wij en veel meer mensen stapten in en we waren in de veronderstelling dat we in de goede trein zaten.

Alle borden e.d. in en rond de trein gaven ook keurig aan dat de des betreffende trein naar Den Haag ging, niks leek mis te gaan.

NS

De tijd van vertrek was aangebroken en op een ander perron vertrok een trein ook met bestemming Den Haag en helemaal leeg, en de trein waar alle borden nog steeds aangaf Den Haag bleef staan. Het duurde 5 minuten, 10 minuten en na een kwartier ben ik maar naar een conduteur gelopen samen met veel meer reizigers.

Navraag gedaan bij de conducteurs en die vertelde ons dat dit de trein naar Schiphol is!!!!!!!!!!!

Volgens de conducteuren was het om 5:30 uur omgeroepen dat de trein naar Den Haag niet vanaf spoor 2b maar vanaf spoor 4b vertrok, maar dit was men vergeten te melden in de trein.

Dus we hadden een probleem……

We moesten maar even overstappen in Amersfoort en dan de trein richting Rotterdam nemen in Utrecht, maar deze kwam aan in Rotterdam als alles goed gaat om 8:55 uur op hetzelfde moment dat de trein naar Brussel Zuid vertrekt. Gevraagd aan de conducteurs of men kon bellen werden we afgewinpeld doe dat maar zodra je in de trein van Utrecht naar Rotterdam zit.

De NS heeft voor heel veel reizigers een probleem veroorzaakt maar wil het niet oplossen, goh waarom is er toch zoveel agressie in de trein.

Onze vakantie begon goed eenmaal aangekomen bij de trein Utrecht naar Rotterdam sprak ik met de conducteur en legde de situatie uit, hij was zeer behulpzaam en ging bellen met de machinist van de trein richting Brussel. Maar deze wilde niet wachten dus moesten we hopen dat we optijd in Rotterdam aankwam.

Gelukkig kwamen we ongeveer 2 minuten te vroeg aan en had de trein richting Brusselzuid een vertraging van 3 minuten waardoor we het wel gehaald hebben.

Onze week vakantie in Disneyland PArijs was zeer geslaagd maar zal heel goed nadenken of ik ooit dit nog weer ga doen met de trein.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s