Queen en 2011


Het jaar 2011 is voor de Queenfan een raar jaar ten eerste wordt stil gestaan dat Queen 40 jaar bestaat maar 2011 is ook het jaar dat Freddie Mercury 20 jaar geleden stierf aan een longontsteking ten gevolge van AIDS op 24 november.

Feiten die wel bekend zijn, de nodige releases zijn gepasseerd wat eigenlijk op neer kwam dat alle albums opnieuw uitgebracht worden op de nieuwe label aangevult met een bonus.

Leuk allemaal de bonussen maar had het persoonlijk liever gezien in een mooie box zoals die van Freddie Mercury. Ook is bekend dat Live At Wembley opnieuw uitgebracht wordt, ook hier een bonus namelijk de eerste avond op vrijdag 11 juli 1986 is in zijn geheel op dvd te zien. Jammer genoeg geen Blu-Ray of een andere concert, ook had ik i.p.v. de heruitgave van het Wembley minstens een boxset gezien met verschillende concerten op dvd en als het kan Blu-ray maar dat is stille hoop.

1986

 Een ander feit waarbij je ook stil kan staan is dat het alweer 25 jaar geleden is dat Queen zijn laatste concert gaf, oke in 2005, 2006 en 2008 zijn Brian May en Roger Taylor ook op tournee gegaan onder de naam Queen met Paul Rodgers maar dat is niet de echte Queen.

Nee op 9 augustus 1986 was Knebworthpark Stevenage UK echt de laatste concert met Freddie Mercury ooit, deze achteraf memorabele avond was bedoelt om in zijn geheel op te nemen voor een release. Volgens de officiele archivaris Greg Brooks is er wel audio van bewaard maar het concert is niet in zijn geheel opgenomen, wel is er gelukkig een bootleg van waarbij het geluid subliem is maar het beeld is niet al te best maar er is wel beeld en compleet.

Queenhelicopter600

Het concert was een onderdeel van de grote Europese tour de Magic Tour die begon op 5 juni 1986 in Stockholm, op 11, 12 en 19 juni waren ze te bewonderen in de Groenoordhallen in Leiden, de tournee eindigde dus op 9 augustus 1986 in Knebworthpark Stevenage Engeland. Een show met alleen hoogtepunten waarbij na de encore John zijn bassgitaar kapot slaat, is op de film heel goed te zien maar waarom hij dit deed is niet bekend. Een ander feitje is dat deze show niet geplant stond, de vraag naar kaarten was zo groot dat men eerst geprobeert hadden om een 3e of 4e show in Wembley te organiseren. Toen dit niet haalbaar was zijn ze uitgeweken naar Knebworthpark een landgoed ten noorden van Londen bij Stevenage waar regelmatig grote shows gegeven wordt.

Met Status Quo als voorprogramma en tussen de 150.000 en 200.000 (men weet het niet precies)  toeschouwers begon om 8 uur het concert.

Aangezien er geen videomateriaal van bestaat (zegt men moet het maar geloven) is er wel audio, dit is te vinden op de cd Live Magic.

Hier een clip van de bootleg video We Will Rock You…

De meeste beelden van dit concert zijn terug te vinden in de diverse documentaires, deze beelden zien er goed uit en heb toch de stille hoop dat die beelden die er zijn ooit als een bonus op dvd uit zullen komen. Maar ben bang dat dit een stille hoop blijft, Knebworth is een concert die alleen als bootleg te zien is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s