Osx 10.7 Lion


Tijdens de WWDC in juni dit jaar werd Mac OSX 10.7 officieel aangekondigd, alle nieuwe en verbeterde functies werden getoont en iedere Mac gebruiker was enthousiast.

Nieuwe functies zoals Mision Control, multitouch, (apple) programma’s in fullscreen, de launchpad enz. werden toegevoegd om zo de belevenis en functionaliteit van OSX te verbeteren. De agenda kreeg een makeover, Safari verbetert, de mail kreeg de nodige verbeteringen innerlijk als uiterlijk en ga maar door. Meer dan 250 nieuwe funkties zijn er toegevoegd en verbetert.

Een nadeel was dat Lion zoals de opvolger van Snow Leopard heet pas een maand later uitgebracht zal worden, en in begin ook niet op een dvd of cd zoals de voorgaande versies nee te koop via de AppStore.

Een voordeel van de distributie via de AppStore is dat het gelijk voor iedereen te koop is mist je voldoet aan de minimum eisen, afgelopen woensdag was het zover OSX 10.7 Lion was in de AppStore gearriveerd.

Downloaden, installeren en eerste indruk.

Aangezien ik een probleem heb met mijn leverancier van mijn ADSL lijn ging het downloaden van Lion traag, het probleem zijn ze mee bezig dus dat is afwachten maar na een uur met 1 a 2Mb snelheid had ik hem uiteindelijk binnen.

De installatie ging vlot, had zelf een cleaninstall gedaan en na een half uur kon ik mijn back-up terug zetten en na het terug zetten van de back-up kon ik dan eindelijk “spelen” met deze nieuwe versie van OSX.

Ten eerste is het scrollen even wennen, het is anders om dan je gewent bent maar ook wel weer logisch. Ook de multi touch is anders was ik gewent om met 2 vingers naar links of rechts te swipen voor een vorige pagina is dit nu even anders. Het went snel en na een tijd spelen met Lionweet je niet beter en is het “normaal” scrollen toch niet normaal.

Launchpad, Mision Control en meer.

Launchpad is handig maar heb je vel programma’s dan kan het overzichtelijk worden, Launchpad heeft veel weg van iOS en is zoals men al zei tijdens de WWDC geleent van iOS. Het voordeel is dan dat al je programma’s kan ordenen in mappen net als in iOS, maar ook in volgorde kan zetten die jezelf wilt.

Mision Control is eigenlijk expose en spaces in een je ziet alle geopende programma’s en de verschillende bureaubladen, Mail heeft een uiterlijke update gekregen wat ook weer geleend is van iOS, iCal is aangepakt en versies is nieuw.

Versies brengt de geschiedenis van je documenten in kaart, druk je op cmd+s dan wordt een momentopnames op tijd gemaakt en deze naast de nieuwste versies weergeeft in een tijdlijnoverzicht waarin je gemakkelijk kunt bladeren. Je kunt oudere versies bekijken, een vorige versie herstellen of delen uit oude versies kopiëren en plakken naar nieuwe versies.

Ik heb nog niet alle 205+ functies kunnen bekijken en mee spelen maar op het eerste ogenblik is het stabiel, snel en prettig om mee te werken.

Een leuk nieuwtje is de iTunes illustratie als schermbeveiliging, dat je de iTunes illustratie kan gebruiken als schermbeveiliging is opzicht niet nieuw maar nu kan je op een illustratie klikken en de muziek speelt terwijl de schermbeveiliging gewoon blijft doorgaan.

Conclusie tot nu toe.

Ik ben tot nu toe aardig verrast van de snelheid en de stabiliteit van Lion ook de extra functies hebben mij aangenaamd verrast, mission control en launchpad is een aanwinst en de mail is wennen.

Voor de mensen met een Mac die nog twijfelen, kan jouw systeem het aan besteed er die €23,99 aan dit is niet duur en je krijgt er veel voor terug.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s