Nieuwe badkamer


Het huis wat we 8 jaar geleden gekocht hadden was toe aan een nieuwe badkamer, mede omdat de vorige eigenaren van ons huis in een badkamer van 4 vierkantemeter een 2e WC en een bad wilde hebben. Hierdoor moest de wasmachine verhuist worden naar de 2e slaapkamer.

De situatie was dus al ruim 7 jaar 2 volwaardige slaapkamers en een slaapkamer waar de wasmachine en droger zaten, maar sinds de komst van ons eerste kind werd alles toch wel krap en aangezien we het huis willen verkopen was de huidige situatie een doorn in het oog.

Dus we hadden het idee om de badkamer te verbouwen bad eruit en zoals bedoelt was de wasmachine. droger en een douchecabine in de nieuwe badkamer. We kochten nieuwe tegels voor de muren en de vloer, een badcabine, de nodige voegmiddel en kit, nieuwe kasten, nieuwe gootsteen kortom alles werd vernieuwd.

Het begin.

Dag een was op zondag 3 juli met voorbereidingen zoals leeghalen van de oude kasten enz., niet te veel maar genoeg zodat we de maandag goed konden beginnen. De maandag was dus echt de eerste dag en alles werd uit de badkamer gesloopt, niks werd gespaard behalve de wc. Het ging aardig vlot zelfs de eerste tegels gingen van de muur.

De vorige eigenaren hadden al tegel over tegel geplakt dus de tegels moesten eraf behalve de eerste tegelmuur, maar zoals het voortvarend ging zo mis gaat het uiteindelijk. De eerste lading werd dezelfde dag nog richting de afvalstortplaats in mijn woonplaats gebracht en dag een zat er op.

De volgende morgen weer fris de oude tegels verwijderen en de eerste tegenslagen deden zich voor, de bovenste 5 rijen tegels zaten niet vast en viel zo van de muren, een lekage vanuit de oude situatie moest gerepareerd worden en dat heeft tot en met woensdag geduurd.

De donderdag werd gebruikt om de muren egaal te maken en de muren werden voor gestreken om het plakken van de tegels te verbeteren.

Eindelijk tegelen,

Vrijdag was het dan eindelijk zo ver de eerste tegels konden op de muren, eerst de  nodige meetwerk en wat lijnen op de muur zetten zodat we zeker wisten dat de eerste tegel op de juiste plek werd geplakt. Opzich ging het tegelen aardig snel na dag 1 waren 2 van de 4 muren betegeld dus we hadden goede hoop op de zaterdag. Ook het werk op de zaterdag verliep voorspoedig alle muren werden betegeld op de wc bak na. De WC werd dan uiteindelijk op maandag voorzien van tegels aangezien we de zondag even wilde gebruiken om de nodige rust te pakken.

Maandag met veel moeite de wc betegeld, was wat gepuzzel en dat vergde veel tijd, de dinsdag werd besteed om de tegels te voegen en het resultaat was verbluffend voor 2 amateurs. Dit was onze eerste keer dat we iets ooit hebben betegeld, we waren aardig trots op het eind resultaat. De woensdag kwam dan een verlaagt plafond in de badkamer ook dat ging zonder problemen, dit kwam pas op de donderdag toen we de vloer wilde betegelen en de wc wilde ophangen.

Eerst was het de wc die bleef maar lekken dit probleem was aardig hardnekkig en de juiste rubbers waren nergens te krijgen, uiteindelijk hebben we het een en ander dicht gekit en kon de wc pas op de zondag geplaatst worden maar lekken doet de wc niet meer. Ook de vloertegels werkte niet mee, er moest weer het nodige gehaald worden om de tegels te bewerken aangezien deze harde zijn dan de wandtegels. Alle aanpassingen aan de wandtegels konden we doen met een decopeerzaag, dit ging perfect maar de vloertegel was zo hard dat een ritje naar de Gamma weer gemaakt moest worden.

Uiteindelijk werd de vloer pas op vrijdag betegeld en de zaterdag werd het gevoegd, zodat we op de zondag de douchecabine en de nodige kasten, wasmachine en droger geplaatst kon worden.

“Zwarte zondag”

Zoals we al gewent waren verliep de zondag ook niet zoals we hadden gehoopt, bij het plaatsen van de douchecabine breekt een glasplaat en de knelkoppeling die er al zat was te klein voor de nieuwe kraan maar de wasmachine en droger konden wel geplaatst worden. De maandag dan maar weer richting de Hornbach waar we het verhaal van de gebroken glasplaat uitlegde, de mensen van de Hornbach waren zeer behulpzaam en we kregen zonder kosten een nieuwe glasplaat waarbij we nog wel even een paar snelkoppelingen moesten kopen voor de kraan.

Alles was gekocht en de maandagavond dan maar weer aan het werk om de douchecabine te plaatsen, met handschoenen aan en hoop zweet uiteindelijk de cabine geplaatst. Maar voordat we de cabine geplaatst moest eerst de nieuwe gootsteen en nieuwe kraan, en wat we al in onze achterhoofd hadden verwacht was er weer een probleem.

De aanvoer van warm en koudwater was te kort en moesten we weer een rit maken naar de Gamma om een meter 12mm koperleiding en 2 snelkoppelingen te kopen, daarna was het snel geplaatst.

Einde nadert

Het einde van de nieuwe badkamer tunnel is inzicht, alles staat op zijn plek en werkt behalve de spiegelkast en de nodige kitwerk maar dat moet geen probleem geven hoop ik.

Advertenties

Een gedachte over “Nieuwe badkamer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s