Griekenland


Griekenland is een mooi en een zeer vriendelijk land om op vakantie te gaan, zelf ben ik 2 keer naar Kreta geweest en heb er zeer goede herinneringen aan over gehouden. Een combinatie van mooi weer, lekker eten, vriendelijke mensen, cultuur en gezelligheid maakt het voor mij een land om graag weer naar toe te gaan.

Maar nu blijkt heeft Griekenland ook een keerzijde (zoals zo veel landen) waar geen touw aan vast te knopen is, men heeft te maken met een torenhoge schuld omdat Griekenland geld uitgeeft als water.

Staatsschuld

Zo vond ik het altijd raar waarom er (bijna) geen gebouwen staan die afgebouwd is, altijd is betonijzer zichtbaar of een verdieping is niet af. Ik heb ooit mijn stoute schoenen aangetrokken en aan een bewoner gevraagd waarom, hij antwoordde dat zodra het af is moet je belasting betalen. Dus door een verdieping op te bouwen of doen alsof er nog een verdieping om moet is het niet af en ben je geen belasting schuldig, ik stond er versteld van en achteraf natuurlijk dom.

Maar dit is niet de enige druppel op een gloeiende plaat zo stikt het van de bonussen voor de meest rare dingen, zo zou bij wijze van spreken een bonus krijgen als je een plantje plant om maar iets te noemen.

Griekenland heeft zich in al die jaren een staatsschuld opgebouwd en zal niet eenvoudig zijn voor Griekenland om uit de schulden te komen. Griekse ambtenaren hebben recht op allerlei peperdure regelingen, waar ze niet zonder slag of stoot afstand van zullen doen.De Duitse krant Bild zet de privileges op een rijtje. Duitsland moet als grootste euroland het diepst in de buidel tasten om de Grieken bij te staan. Ook Nederland staat voor miljarden euro’s garant.

Bonussen.

In Griekenland is een kwart van de werkende mensen een ambtenaar en ben je eenmaal ambtenaar dan zit je er warmpjes bij, zo krijgen ze gewoon zestien!!! maandsalarissen per jaar. Maar dat is niet alles kom je op tijd op je werk krijg je een bonus, is het onder de 8 graden en je komt op het werk krijg je weer een bonus.

Een normaalste zaak van wereld tenminste in Nederland is dat je je handen wast nadat je van de wc komt, schijnbaar niet in Griekenland, hier krijg je als dank/stimulance een bonus. Met al die bonussen is het mogelijk om een maandsalaris van €3.908,- op te hogen tot €8,765,-.
Maar dat is niet alles ben je een buschauffeur en je laat je motor warmdraaien krijg je een bonus, priesters zijn ook ambtenaren en als zij een mis hebben opgedragen dan is dit weer goed voor een bonus. Een nachtwaker bij een staatsbedrijf kan €72.000,- per jaar verdienen en arbeiders mogen 5 dahen per jaar gratis op vakantie in een hotel naar keuze. Het is ook niet verwonderlijk dat alle staatsbedrijven met verlies draaien.
Maar net als in Nederland zorgen de politici goed voor zich zelf, heb je een lange staat van dienst dan krijg je bij je afscheid een gouden handdruk mee van maximaal €250.000,-
Belasting.
Zoals ik al eerder aangaf is het ontduiken om maar geen belasting te betalen een nationale sport geworden, zwart werk en belastingfraude zijn de normaalste zaak van de wereld waardoor de belastingdienst miljarden aan inkomsten mislopen.
Het snijden in de uitgaves zal moeilijk worden net als de controle op het innen van de belasting maar het is denk ik wel het enige om hun staatsschuld af te kunnen lossen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s