WWDC 2011


Ben je een ontwikkelaar en je hebt van 6 tot en met 10 juni niks gepland, pak dan je agenda en zet er dan in WWDC. In deze week zal de jaarlijkse World Wide Developpers Conference door Apple gehouden worden in het Moscone Center in San Fransisco.

Tijdens dit evenement zal de nodige worden getoont en geintroduceert, en volgens het affiche zal iOS en OSX centraal staan. De verwachting is dat Mac OSX 10.7 Lion wordt onthuld met de eventuele (lees hopelijk) releasedatum, maar ook zal er waarschijnlijk iOS 5.0 aanbod komen en gezien de geschiedenis iPhone 5????

Als ontwikkelaar voor iOS of Mac OS X wil deze conferentie niet missen, aldus Phil Schiller senior vice president of Worldwide Product Marketing.
Een klein dingetje is namelijk de prijs….

(kleine understatment…..)

Door de jaren heen weet je dat Apple nogal standvastig is qua releasedatum, de iPhone werd meestal in juni geintroduceert, de iPod in september, de iPad maart enzovoorts, maar het gerucht gaat dat Apple breekt met deze traditie.

Vanaf het eerste model iPhone werd ieder nieuw model in juni tijdens deze WWDC geintroduceert samen met de nieuwe iOS, dit jaar lijkt het er echter op dat de iPhone 5 wel in juni getoont zal worden maar pas eind dit jaar of zelf begin 2012 in de winkels ligt.

Volgens TechCrunch zal iOS 5 een volledie revisie zijn van het OS met daarin ruimte voor “cloudfuncties”, hier moet gedacht worden aan niet-lokale opslagruimte. Niet-lokale opslagruimte waar foto’s, muziek en documenten kunnen worden opgeslagen en in principe overal kunnen worden benaderd, mits er internetverbinding is.

Ook zal MobileMe vernieuwd worden waarin cloud een belangrijke rol zal spelen, en niet alleen dat het zal ook (deels) gratis worden.Ook meldt TechCrunch dat er mogelijkerwijs een nieuwe versie van de iPad zijn opwachting zou kunnen maken.

De geruchten moet je natuurlijk met een korrel zout nemen, de iPad 2 ligt net in de winkels, maar dat OSX 10.7 en iOS 5 zijn opwachting zal maken is (bijna) zeker aangezien dit (OSX 10.7) al gemeldt is.

Hier 2 mock-ups van de iPhone 5 gemaakt na aanleiding van de geruchten..

 

Het is afwachten..

Een gedachte over “WWDC 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s