We Will Rock You stopt!!!


Onbegrijpelijk toen ik het las maar na bijna een jaar valt het doek van de Queen hit musical We Will Rock You definitief. Teminste op de officiele site van WWRY staat letterlijk: "WE WILL ROCK YOU stopt 13 augustus definitief in Utrecht".

Vooral de toevoeging van in Utrecht stemt mij de stille hoop dat de musical ooit weer in Nederland te zien zal zijn. De reden van het vertrekt van de musical in Utrecht is de komst van de musical Miss Saigon die vanaf eind september te zien zal zijn in Utrecht. Maar wat ook de nodige vraagtekens oproept is dat Miss Saigon voor slechts 6 maanden te zien zal zijn in Utrecht.

“Wereldwijd is WE WILL ROCK YOU inmiddels bezocht door meer dan 12 miljoen mensen. Op dit moment hebben 400.000 mensen een kaart gekocht voor de Nederlandse productie. Ook in Nederland is de show dus een groot succes. Miss Saigon stond al gepland om in september dit jaar in première te gaan in het Beatrix Theater in Utrecht. Hierdoor is het niet mogelijk om langer in Nederland door te spelen met WE WILL ROCK YOU. WE WILL ROCK YOU zal vanaf eind augustus dan ook verhuizen naar Antwerpen. Op deze manier kan het publiek ook daar genieten van WE WILL ROCK YOU en kunnen we tegelijkertijd het publiek een nieuwe productie presenteren in het Beatrix Theater”, aldus Erwin van Lambaart, producent en algemeen directeur Joop van den Ende Theaterproducties.

Op 1 september zal de musical in premiere gaan in het Stadsschouwburg in Antwerpen, of Brian May en Roger Taylor er ook bij zullen zijn is niet bekend.

WE WILL ROCK YOU vertelt het verhaal over jongeren die vechten voor hun eigen rechten, voor hun individualiteit en voor hun liefde voor muziek. De 25 legendarische nummers van QUEEN, waaronder We Are The Champions, Bohemian Rhapsody en A Kind Of Magic, staan samen met de spectaculaire decors, de liefde, de humor en de uitdagende kostuums voor een volledig nieuwe musicaldimensie.

Advertenties

2 gedachtes over “We Will Rock You stopt!!!

  1. Ik ben er niet geweest en ben (dan ook) niet verbaasd.

    Ik ben een fan van het eerste uur, met name van Brian en heb de musical in 2004 in London gezien.

    Echter, in Nederland, (half) in het Nederlands, met Pia Douwes!!!??? in de hoofdrol, met alle bekende gezichten van de Endemol stal die we in alle musicals en series en tv programma’s kunnen ‘bewonderen’ – no thank you!

    Moet ook zeggen dat de PR en marketing niet echt overweldigend waren. Na de premiers met de hele NL showbiz (grom grom) op de rode loper heb ik er niets of vrij weinig meer over gehoord.

    En tja, de prijzen… Ik ga liever dieper in de buidel voor nog een keertje London.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s