iPad event


Vandaag was er weer een Apple event en zoals de uitnodiging al aangaf zal het over de iPad gaan, de geruchten over hoe het er uit zal komen te zien kon je veel vinden op het www.

Maar goed om 19:00 uur Nederlandse tijd was het zo ver met gelijk al een verrassing, niemand minder dan Steve Jobs kwam op een podium, niemand had het verwacht er gingen wel geruchten dus was de verrassing groot met als staande ovatie tot gevolg.

Ipad 2

Het event ging dus zoals de uitnodiging aangaf over de iPad, de nieuwe iPad is compleet vernieuwd.

Het is 33% dunner dan de vorige model en krijgt 2 camera’s, voor de nodige rekenkracht heeft de iPad de nieuwe Apple 1GHz dual-core A5 precessor aan boord.

Door de camera aan de voorkant is het mogelijk via facetime te “bellen” met andere apperaten met facetime zoals de iPhone 4.De camera aan de achterkant kan filmen op HD kwaliteit (720P) maar dit heeft geen gevolg voor de battery duur, deze blijft 10 bij normaal gebruik en tot 30 dagen in de stand-by.

De iPad komt in 2 “smaken” namelijk in het zwart en en het wit.

Accessoires

Naast de nieuwe iPad zijn er ook de gebruikelijke nieuwe accessoires aangekondigd, zo is er een Smart Cover een hoesje voor deze iPad die magnetisch “geplakt” wordt op de iPad. Het leuke aan deze Smart Cover is dat de iPad automatisch aan gaat zodra je cover open doet, en in slaapstand gaat zodra je de cover sluit.

Een ander accessoire is een adapter die de iPad kan koppelen aan een HD tv, deze adapter is een HDMI adapter.

iOS 4.3

De iPad wordt uitgevoerd met het nieuwe os namelijk iOS 4.3, meer over iOS 4.3 later.

Modellen

De iPad komt net als het vorige model in variaties namelijk een met WiFI en een met zowel WiFi als 3G. De prijzen zullen hetzelfde zijn als het oude model, ook het oude model blijft te koop en is in prijs verlaagt van €499,- naar €379,- voor de goedkoopste model.

Er komt een 16Gb, 32Gb en een 64Gb model uit in beide variaties.

Voor de volledie specs zie: Apple iPad pagina

Garageband en iMovie

Bij de introductie van de iPad 2 werd ook Garageband en iMovie voor de iPad geintroduceert, de muziekmaker en filmmaker bekend van de iLife pakket voor de Mac komt dus ook naar de iPad.

In iMovie kunnen de gebruikers de gemaakte video’s direct bewerken zoals het ook bekend is op de Mac met nieuwe thema’s. Ook ondersteund iMovie de mogelijkheid om foto’s in te voegen gewoon slepen naar de venster en het werkt gewoon, je kan dus even snel een video rechtstreeks op je iPad bewerken en via bijvoorbeeld een HDMI kabel de film op je HD tv bekijken.

Een andere feature is het toevoegen van geluidseffecten, ook is toegevoegd de mogelijk om de video te vertonen via het web, naar verschillende andere apparaten en uiteraard via Airplay.

De prijs voor de iPad in Europa is nog niet bekend, in de VS zal het $4,99 gaan kosten dus de prijs zal wel €4,99 zijn, de release is op 11 maart in de VS.

Garageband is hetzelfde als zijn grote broer op de Mac en zijn ook compatibel met elkaar.

iOS 4.3

Dan de nieuwe versie van iOS, de nieuwste versie zal een aantal nieuwe dingen met zich mee brengen maar ook voor sommigen een teleurstelling. Zo vervalt de ondersteuning voor de iPhone 3G en uiteraard de iPhone 2G (laatste update was 3.1.3), maar iOS 4.3 is alleen te installeren op de iPhone 3GS, de iPhone 4, iPod Touch 3e en 4e generatie en uiteraard de iPad.

Het rare is wel dat er geen upgrade komt voor de iPhone 4 die te koop is via Verizon namelijk via het CMDA netwerk.

In iOS moet safari sneller geworden zijn door o.a. de Nitro JavScript-engine  en is iTunes Home Sharing toegevoegd. Home Sharing is een functie die het mogelijk maakt om muziek, films enz. vanuit je iTunes-bibliotheek rechtstreeks naar je iDevice te streamen.

Ook is Airplay verbeterd en is de mogelijkheid voor het streamen van video en audio vanuit externe applicaties en sites toegevoegd, ook is er de ondersteuning toegevoegd om slideshows met overgangen te streamen die gemaakt zijn op je iPad, iPhone en/of iPod Touch.

Een ander nieuwtje is de 3G hotspot, hiermee kan je via WiFi, USB of Bleutooh je 3G delen met andere apparaten, maar is alleen beschikbaar voor de iPhone 4.

De iPad krijgt nog een optie, de schakelaar aan de zijkant krijgt een optie of deze dient voor de rotatiestop of als muteknop.

Op vrijdag 11 maart kan je iOS 4.3 downloaden, om o.a. Home Sharing te kunnen gebruiken is iTunes 10.2 nodig deze is momenteel te downloaden.Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s