Hoezo tegenstrijdig….


Het milieu iedereen heeft er over maar wat doen we er aan, energie wordt schaars en duurder en dan niet alleen aan de pomp maar ook electriciteit en gas. Zo vervang ik alle lampen voor LED, licht wat niet aan hoeft is uit.

Men kan zelf heel veel doen om te besparen, naast de kleine dingen zoals de verwarming een graadje lagen, de gordijnen eerder dicht of voor de voordeur een gordijn hangen. Wil je een flatscreen neem dan een LED tv i.p.v. een Plasma of een “normale” LCD, neem zonnepanelen op dak enzovoorts.

Ik kan zo door gaan allemaal dingen die meehelpen om te besparen.

Groene energie

Zo vind ik de discussie over groene energie soms lachwekkend, ik wil best meer betalen voor groene energie als het extra ook daadwerkelijk in de investering naar groene energie gaat. Ik wil best betalen voor zonnepanelen als het ook rendabel is.

Maar wordt moe van die mensen die overal op tegen zijn, een voorbeeld…

Geen kolenenergiecentrales zijn milieuonvriendelijk, klopt ben ik het mee eens maar wat is dan het alternatief. Het antwoord is steevast (vooral bij de VVD) Kernenergie!!!

Natuurlijk kernenergie de uitstoot is milieuvriendelijk maar het afval is zo verdomd gevaarlijk en daar zitten we nog decenia’s aan vast.

Windmolens een goede oplossing zijn milieuvriendelijk oke het produceert enig lawaai als men in de buurt staat en/of woont. Dus men is nogal tegen windmolen ook omdat het horizonvervuiling is.

Dus schone energie maar dan weegt de horizon weer zwaar mee, je vraagt je af waar moet het naar toe??

Zonnepanelen dan ook een leuk alternatief schoon het kost wel wat maar je krijgt er een hoop voor terug, maar nee het is te duur en zal wel weer niet mogen i.v.m. het niet passen in het straatbeeld (schoonheidscommisie).

Getijdenenergie is ook zeer milieuvriendelijk, energie wordt opgewerkt d.m.v. eb en vloed en aangezien er water genoeg is rondom Nederland moet dit geen probleem zijn. Wat we hier ook hebben zijn sluisen, koppel een waterturbine er aan en je kan energie opwekken.

Uit mijn scheikunde lessen op de LTS heb ik geleerd dat zout en zoet ook energie opwekt, is al jaren bekend en volgens mij is er vast wel ergens een punt waar er een overgang is van zout naar zoetwater. Dit wordt ook wel blauwe energie genoemd.

Zo wordt er ook al energie gewonnen uit afval maar men kan veel meer gebruik maken van de natuur zonder dat men iets kapot maakt.

De Rijksuniversiteit in Groningen heeft bijvoorbeeld op een paar plekken de beschikking over aardwarmte, zeer milieuvriendelijk met gebruik van de bronnen die voorhanden zijn.

Maar nee heel veel zien iets in Kernenergie, zeker de gevolgen vergeten van een “fout” in 1986???

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s