Apple is zoooo duur


Ik vind het altijd geweldig om weer ergens te lezen hoe de meningen zijn over Apple, de meningen komen vaak op het zelfde neer namelijk “duur” en “achterhaalt” qua hardware.

Ik ben vaak een discussie aangegaan over Apple met mensen die ten eerste nog nooit met een Mac gewerkt hebben of welk ander iProduct. Maar desondanks hebben zij hun mening klaar staan.

De Mac is duur dat klopt maar een van  de grootste reden om voor Apple te kiezen was het totaal plaatje van hardware en software wat goed op elkaar is afgestemd en “gewoon” werkt. Maar het maakt niet uit je bent volgens de hardcore Apple bashers een loser die in hun ogen zo dom is dat men niet kan begrijpen dat het een keuze is.

Ook al bied je configuraties aan met dezelfde configuratie als een Mac maar dan duurder is er een weerwoord, en zo is er een nieuw apparaat.

Samsung Galaxy Tab vs Apple iPad

Toen Apple vorig jaar de iPad introduceerde had men niet kunnen verwachten wat voor impact de iPad had, een tablet was niet nieuw maar de iPad weet heel veel mensen te interesseren in een tablet. Apple is niet de eerste fabrikant met een tablet net als een mp3 speler maar momenteel zeer succesvol, en het heeft ook een grote impact als de iPod het had in de muziekwereld.

Er zijn nu meer tablet uitgebracht door andere fabrikanten maar er is geen enkele tablet die de iPad evenaart, maar er is een waar zelf ik als Applefan bij denkt dat is een geduchte conccurent de Samsung Galaxy Tab met Android als OS.

Maar ben bang dat er een kleine kink in de bekende kabel kan komen, de prijs…. Apple is volgens de mensen duur maar kijk je naar de Galaxy Tab dan is de iPad een koopje. De prijs zal voor de de 16Gb bijna €800,- gaan kosten in vergelijking met de iPad met 3G zit je op €599,- ga je verder kijken naar de 32Gb dan betaal je voor de Tab bijna €900,- (iPad 32Gb 3G+WiFi €699,-).

Het leuke aan de Samsung Galaxy Tab is de uitbreiding van het geheugen, men kan de Tab met maximaal 32Gb uitbreiden zodat de Tab maximaal 64Gb kan hebben. De specs van de Samsung is goed al moet ik zeggen wat heb je aan een belfunctie en een camera op een tablet maar dat is persoonlijk.

Ipod vs Zune

Maar de iPad en de Mac zijn niet de enige van Apple ook de iPod wordt al jaren bekritiseert, is duur en iTunes is bagger om maar een paar dingen te noemen. Maar toch klopt het vooral in het begin van de iPod was het enorm duur, ik weet nog dat ik mijn eerste iPod kocht (de 2e generatie) hier heb ik toen rond de €500,- betaald maar ach woonde nog thuis.

Al met al moet je wel bekennen dat de MP3 en andere formaten een boost kregen door de iPod, het was eerst een naam maar nu is het een werkwoord geworden. Koop je een MP3 speler dan spreekt men al snel over een iPod, maar men vergeet wel even dat de iPod niet de eerste MP3 speler was en iTunes niet de eerste muziekprogramma voor de computer was. Maar door de marketing en de intergratie van iTunes en iPod is het een succes geworden maar het had ook anders kunnen lopen.

Net als zo vaak denken andere fabrikanten er ook iets aan te kunnen verdienen, zo dacht Microsoft ook en ontwikkelde hun versie van een mediaspeler de Zune. Ik ga het niet bekritiseren ik heb nog nooit een in handen gehad dus zal er ook geen mening over geven.

Maar de Zune heeft het niet gehaald ondanks ik wel enthausiast ben over de Zune HD, de strategie van Microsoft is hierin niet goed geweest denk ik. De Zune was alleen te koop in de VS en Canada zelfs nu na al die jaren dat het op de markt is, net zo’n domme strategie van Apple met hun eerste generatie iPhone (alleen in de VS en later UK, Duitsland en Frankrijk) en de allereerste iPod (alleen voor de Mac).

Natuurlijk is Apple niet het goedkoopste merk maar wel een merk met trouwe gebruikers en producten die gretig aftrek heeft onder jongeren. Het is naast een fabrikant van computers, mediaspelers en software ook een modestatement iets wat nu al een tijd duurt als je kijkt naar de grote hoeveelheid iPod’s, iPhone’s, Macs enz.

Waarschijnlijk is de prijs geen issue…..

Advertenties

Een gedachte over “Apple is zoooo duur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s