Studio Voetbal (alias Studio Ajax)


Ik ben een liefhebber van een aantal sporten maar de Formule 1 is toch wel mijn favoriet, tot de sporten behoort ook voetbal en kom af en toe in de stadion van mijn club FC Groningen.

Ook kijk ik regelmatig naar de nodige voetbalprogramma’s en zeker naar voetbal internationaal op RTL 7, waarbij het altijd gezellig is en leuk om naar te kijken ookal ben je geen voetballiefhebber.

Studio Voetbal

Er is een voetbalprogramma waaraan ik me mateloos irriteer en dat is studio voetbal bij de NOS, met o.a. Jack van Gelder en Youri Mulder. Het was vroeger een leuk programma met verschillende mensen uit de voetbal wereld maar de laatste tijd kan men dit programma beter omdopen tot Studio Ajax. Ik heb niks tegen Ajax maar de vele belastingscenten gaan naar een programma die zeker 99% over 1 ploeg gaat, zo gaat dit dus iedere week.

Gisteravond keek ik weer eens naar dit programma, had het al een tijd niet gezien en dacht mischien is er wel iets verandert. Maar nee dat was een hoop die snel in duigen viel, het begon met Ajax en Jol ging via Ajax en Milaan naar de Boer en weer terug naar Jol. En tussen door een “o ja” moment waar men het heel snel over FC Twente, Heerenveen, PSV, Feyenoord en AZ had om vervolgens de prestaties van FC Groningen volledig de grond in te drukken.

Vooral dit ” O Ja” moment was voor mij de aanleiding om nooit weer naar dit onzin te kijken, zeker als je hoort wat Keje Molenaar zei over Groningen. De 3e plek is geflatteerd, enz. nee toen haakte ik helemaal af. Deze neerbuigende opmerkingen slaat nergens op en om een voorbeeld te noemen is meneer Molenaar zeker vergeten dat ongeveer 6 jaar geleden Twente op de rand van een failiesement  stond en de gemeente er geld bij deed om te kunnen over leven. Twente had toen 1 punt nodig om niet in de play-offs te komen voor degradatie, Groningen had in die wedstrijd 1 punt nodig om europees veilig te stellen. Nu 6 jaar later is Twente kampioen geworden en iedereen vond het geweldig, Twente speelde mooi voetbal was/is een genot om naar te kijken en gun het se en niemand die daar schande over sprak toen zei kampioen werden.

AZ net zo zijn door de verschillende suikeroompjes 2 keer kampioen geworden niks mis mee maar doe dan niet zo neerbuigend over een ploeg die het uitstekend doet zeker na de 2-0 van gisteren.

Iedere ploeg kampioen behalve FC Groningen…….

Het rare is dat zodra een andere club buiten FC Groningen het goed doet met kans op championsleague of zelfs een kampioensschap dat is dat fantastisch en terecht maar het valt me vaker op dat zodra de FC goed draait komen de verwijten naar voren.

De FC Groningen kan niet goed spelen, championsleague is niet goed voor het Nederlands voetbal laat staan kampioen worden van Nederland. Dat men net als Twente, SC Heerenveen en AZ iets hebben neergezet wat goed draait en de financien goed op orde zijn (behalve AZ en Heerenveen die draaien verlies) en dat zij de gat met de traditionele top 3 hebben gedicht heeft te maken met een goed managment. Ook hier in Groningen wordt goed nagedacht hoe men veel geld kunnen verdienen zodat er betere spelers kunnen komen waardoor het resultaat verbeterd. Ook kijkt men zorgvuldig na de mogelijkheid van het uitbreiden van hun stadions om zo meer en meer supporters kwijt kunnen en dus weer meer en meer geld te besteden hebben voor nieuwe (betere) aankopen.

Ook hebben de clubs fors geinvesteert in de jeugdopleidingen en eventueel samen gaan met een regio genoot zoals FC Groningen dit heeft gedaan met de jeugd opleidingen van Cambuur en Veendam. De club zijn enorm gegroeit in budget, capaciteit van hun stadions, sponsoren en de betrokkenheid in de regio is groter geworden. Ook is de bekendheid buiten de regio vergroot maar ook internationaal is het versterkt en mogelijk vergroot.

Play-offs

De eerste play-offs in de eredivisie was er een die een supporter van FC Groningen niet snel zal vergeten, had Sneijder niet gescoord in Groningen speelde de FC in de voorrondes van de championsleague. Maar het gaf wel aan dat de top 3 (Ajax, PSV en Feyenoord) niet meer van zelfsprekend was dat zei kampioen zouden worden. Nee er zijn nieuwe teams gekomen met een goed team die de herarchie aan het doorbreken zijn, teams als Heerenveen, Twente, AZ, Utrecht en Groningen dichten het gat dat er was in een rap tempo . De laatste 2 seizoenen is een van de 3 niet meer kampioen geweest en een (Feyenoord) moet vechten voor lijfsbehoud in de eredivisie (wat ze wel gaan redden).

Maar ook toen was en de nodige commentaar, na de play-off  wedstrijden van AZ waarbij AZ tegen Groningen verloor en won maar op doelpunten toch verloor was de teleurstelling groot. Perez vertelde dat Groningen niet goed was voor het Europees geweld en dat het schadelijk zal zijn voor het Nederlands voetbal. Maar was zelf even vergeten dat AZ een paar jaar daarvoor nog in de eerste divisie speelde.

Conclusie: iedere ploeg mag Europa in of kampioen worden behalve FC Groningen.

Studio Ajax.

Terugkomen op Studio Voetbal/Ajax ik vond wel een pluspunt, Stenley Menso, Youri Mulder, van het Hek en Jack van Gelder waren uitermate positief over FC Groningen, maar meneer Molenaar moest weer het nodige onzin verkondigen.

Meneer Molenaar zoek even terug AZ – FC Groningen werd dus 1-1 maar de eerste die scoorde was toch echt Sparv van FC Groningen dus in het allerlaatste minuut een puntje wegsleept is dus onzin.

Voor de rest Studio Voetbal/Ajax nooit weer en hoop dat het snel vervangen wordt en dan zonder Borst en van Gelder.

Advertenties

Een gedachte over “Studio Voetbal (alias Studio Ajax)

Reacties zijn gesloten.