Top 2000 van 2010


De lobby van de radio 2 dj’s is gelukt vanaf de eerste top 2000 stond Queen met de Bohemian Rhapsody op nummer 1 met uitzondering van de editie in 2005. Ook toen was door een lobby van dezelfde dj’s Queen verstoten van de nummer 1 positie door een vreselijke nummer van Boudewijn De groot namelijk de Avonden.

De daarop volgende afleveringen was het weer Queen en Boudewijn de Groot kwam er niet meer in voor door heel veel commentaar van de luisteraars. Men vond het belachelijk dat een klassiek nummer van dit kaliber zo te kijk wordt gezet en ook nog verstoot werd door een nummer als de Avond.

De dj’s gingen op de knieen en de daarop volgende jaren waren nog dingen met andere artiesten maar de top 3 was weer als vanouds.

Nu in 2010 is er weer een top 2000 en weer werd er gelobbyd door de mensen van radio 2, een voorbeeld hiervan was een poll op de site waarin werd gevraagd of Queen weer op 1 moest komen.

Te walgelijk voor woorden en ben wel benieuwd of de lijst wel eerlijk verloopt.

The Eagles

Steenvast was de top 3 met Queen en the Eagles, Bohemian Rhapsody op 1 en Hotel Califormia daarachter (met alle respect), maar dit jaar is dit anders. Meteen na het sluiten van de stembussen werd duidelijk dat dit nummer op nummer 1 is gekomen en Queen heeft verstoten van de nummer 1. Ik denk nog steeds dat het komt door de lobby van de dj’s maar kan heel goed leven met dit geweldig nummer op 1.

Een ander minpunt is de nummer 3 weer het vreselijk nummer van de overgewaardeerde troubadour Boudewijn de Groot namelijk de Avond, Queen is trouwens “gezakt” naar de nummer 2.

De complete lijst die door ruim 2 miljoen mensen is samengestelt wordt op maandag 20 december bekent gemaakttijdens een speciale uitzending van tijd voor twee door Frits Spits die al eerder gelobbyd had tegen Queen en de Bohemian Rhapsody.

De uitzending

De lijst wordt in zijn geheel uitgezonden van 25 december op 12 uur ’s middags tot en met 31 december 24:00. Speciaal voor deze 156 urende marathonuizending wordt uitgezonden vanuit het Top 2000 café, deze bevindt zich in Beeld en Geluid te Hilversum.

Naast de Top 2000 op radio zal er ook weer een Top 2000 quiz en de Top 200 a gogo zijn, en op oudjaarsdag is Nederland 3 de hele dag in teken van de Top 2000 waar o.a. de beste Top 2000 cover bekend gemaakt.

Ik verheug me op de Top 2000 a gogo en de Top 2000 quiz, de radio uitzending zal ik net als andere jaren wel beluisteren maar niet de hele dag.

 

The Eagles is een goede vervanger van Queen, maar hoop dat het volgend jaar wee anders om is.

Advertenties

Een gedachte over “Top 2000 van 2010

  1. Of het een lobby van Radio 2 dj’s was om Hotel California op 1 te krijgen vraag ik me eigenlijk. Natuurlijk was dat 5 jaar terug wel het geval met Avond. Overigens kan ik Boudewijn de Groot op zich wel waarderen. Ik vind Avond alleen niet zijn beste nummer, Maar wat mij betreft is hij wel één van de betere Nederlandstalige artiesten.
    Over de eerlijkheid van de samenstelling van de Top 2000 twijfelen ik al jaren. Zeker sinds vorig jaar toen Ramses Shaffy kort na zijn overlijden opeens 3x in de top 10 stond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s