Mac Event: Upgrade, Sneakpeek & One More Thing


De titel is een beknopte verslag van de Mac Event die afgelopen woensdag gehouden was, “Back To The Mac” zoals dit event werd betiteld was eindleijk weer een event zonder iOS, iPhone, iPod Touch of the iPad.

Upgrade.
Tijdens dit event was er eerst een upgrade, de upgrade betreft iLife die na 2 jaar eindelijk werd geupdate met enkele nieuwe dingen.Zo draait iPhoto ‘11 meer dan ooit om het eenvoudig beheren en delen van je foto’s, om dit te realiseren heeft Apple ervoor gekozen veel functies van de applicatie full-screen uit te voeren. Maar ook zijn een groot aantal adembenemende slide-shows toegevoegd.

Het is in iPhoto ’11 een stuk eenvoudiger geworden om een prachtige fotocollage te verstuen via b.v. email of Facebook, maar ook het samenstellen van een fotoboek of zelfs een postkaart behoort tot de mogelijkheid.

Ook was iMovie aangepakt en nog eenvoudiger gemaakt met nieuwe functies, in iMovie ’11 is gezichtsherkenning toegevoegd om personen en close-up shots automatisch te herkennen, maar een van de spannende en een leuke nieuwe optie in iMovie ’11 is het maken van een “trailer”. Je kan in iMovie ’11 aan de hand van 15 templates een leuke trailer maken van b.v. vakantiefilms met een soundtrack (verzorgd door het London Symphony Orchestra) om het af te maken.

Oploaden naar Youtube, Mobile Me of Facebook is nog makelijker geworden in iMovie ’11, maar ook heeft Apple geluisterd naar de wens van de gebruikers om het geluidsniveau aan te kunnen passen
iMovie ‘11 en de mogelijkheid met het invoegen van een fade-in of fade-uit en geluidseffecten.  Met One step effects kun je zeer eenvoudig visuele effecten toevoegen.
Ook Garageband is onderhanden genomen, een nieuwtje is “Groove Matching”. Garageband analyseert het ritme van een  instrument naar keuze en zorgt ervoor dat de opname van de andere instrumenten dat ritme volgen. Ook nieuw is “Flex Time” waarmee je met een aantal muisbeweging in de visuele-editor aangeslagen noten langer of korter maken, nadat de opname heeft plaatsgevonden. Ook komt Garageband met nieuwe gitaar- en pianolessen. Met de functie ‘How did I play?’ kun je tijdens het leerproces nagaan welke noten je fout hebt aangeslagen. Verder zijn er meer gitaar amps en geluidseffecten toegevoegd.

iLife ‘11 is vanaf vandaag verkrijgbaar voor €49,- en wordt gratis geleverd bij elke nieuwe Mac.

Toen was er een sneakpeek, die geheel in teken was van OSX met de introductie, zoals de uitnodiging al min of meer al aangaf, met versie 10.7 Lion.

Apple brengt 10.7 uit onder de noemer ‘Mac OS X meets iOS’ waarin een aantal nieuwe innovaties terugkomen die men ook kent van iOS.

Met de komst van 10.7 zal OSX meer en meer te bedienen  zijn me de vingers, hiermee zet men in op mulit-touch zoals we het kennen in iOS. Maar men zal geen gebruik maken van de scherm maar de trackpad.

Ook nieuw is Launchpad, hier worden applicaties op dezelfde manier getoont als op iOS devices zoals de iPad. De applicaties worden verdeeld over meerdere pagina’s en folders zoals we die kennen in iOS, de applicaties kun je kopen/downloaden via de eigen appstore van de Mac te vergelijken als die van iOS. Door middel van Autosave wordt de inhoud van een applicatie bewaard als deze wordt afgesloten, 10.7 biedt bovendien de ondersteuning voor het full-screen weergeven van applicaties.

Hoewel Lion nog niet in de winkels ligt kunnen mensen met Snow Leopard toch wel heel snel beschikken over de AppStore, binnen 90 dagen zal de Mac App Store beschikbaar zijn.
Omdat er nu meer en meer activiteiten open staan wordt het moeilijk om alles overzichtelijk en bij te houden en daarom ontwikkelde Apple “Mission Control”, met deze uitbreiding bundelt Expose, Dashboard, Spaces en full-screen applicaties, waardoor je snel kunt schakelen.

Al met al is Mac OSX 10.7 Lion een hele stap vooruit en laat de concurrentie ver achter maar men heeft wel even de tijd om een beetje bij te komen. lMac OS X 10.7 Lion wordt komende zomer verwacht.

Ook nieuw was Facetime teminste nieuw voor OSX, bekend van de iPhone 4 heeft Apple dit naar de Mac gehaald. Men kan deze app gebruiken op iedere Mac met minimaal OS 10.6.4 en verkeerd nog in beta.

Facetime is hier te downloaden..

Na dit al kwam er eindelijk weer een “One More Thing”, en eindelijk kwam er een update van de dunste Mac ooit de MacBook Air.

De nieuwe MacBook Air brachten 2 verrassingen met zich mee de eerste van de prijs deze begint vanaf €999,- en de tweede is dat er naast een 13,3″ model ook een 11,6″ model komt.

Beide modellen bestaat uit een volledige unibody met 2 USB poorten, een Mini Displaypoot en was er ook nog plek voor een stereo luidsprekers en multitouch trackpad.

Ook krijgen beide modellen een verlichte toetsenbord zoals bekend is bij de MacBook Pro’s.

De resolutie is 1440×900 voor het 13,3″ model en de “kleinere” broertje heeft een resolutie van 1366×768. De proccessor van het 13,3″ model is een 1,86 Ghz en is te upgraden naar een 2,13 GHz terwijl zijn kleinere broetje een 1,4Ghz proccessor heeft.

Beide beschikken over een SSD schijf en een leuke aardigheidje is het meegeleverde USB stickje, deze zit vol met het installatie software i.p.v. een installatie disk.

Voor meer informatie over een van de nieuwe MacBook Air en om er en te bestellen zie hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s