Euroborg naar 27000 toeschouwers


Als alles goed gaat wordt de Euroborg uitgebreidt naar 27.000 toeschouwers en dat moet op zeer korte termijn gebeuren. De extra plaatsen zal gerealiseerd worden door extra stoelen te plaatsen voor de tweede ring en tussen pilaren, zo denk de club de capaciteit op wel heel slimme manier te vergroten.

Hans Nijland zegt hetvolgende hierover tijdens de persdag van 2 augustus j.l…

Tot slot willen wij u nog informeren over een eventuele uitbreiding van Euroborg. Wij hebben het afgelopen seizoen benut om de uitbreidingsmogelijkheden te bestuderen, dit in gezamenlijkheid met de directie van Euroborg NV en de gemeente Groningen. In stappen kunnen wij het stadion gaan uitbreiden. Dit kunnen wij realiseren door een extra rij stoelen te plaatsen voor de tweede ring, alsook het plaatsen van stoelen tussen de pilaren op de omloop.

Met de nodige creativiteit en zonder dat hierbij de investeringen bovenmatig zijn – en daardoor niet terug te verdienen – kunnen wij Euroborg uitbreiden naar een capaciteit van 27.000 toeschouwers. Dit komt overeen met de stadioncapaciteit van FC Twente en sc Heerenveen. Met onze partners Euroborg NV en de gemeente Groningen zullen wij de komende periode een en ander verder bespreken en een planning maken wanneer wij de uitbreiding kunnen gaan realiseren.

De capaciteit zal dan overeenkomen met die van Twente en Heerenveen, en dit zal de zoveelste uitbreiding betekenen van de Euroborg die tijdens de opening een capaciteit had van 19.814.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s