Live Aid 25 jaar


Live_Aid het legandarische concert uit 1985 bestaat dit jaar 25 jaar, het concert dat gehouden werd in Londen en Philadelphia om de mensen in Ethiopie te helpen behoort tot een van de legandarische liefdadigheids concerten ooit met artiesten als Queen, Mick Jagger, Paul Mc Cartney, Madonna, Simple Minds, Tina Turner, Sting, Status Quo, U2 en meer heel veel meer. Hits als “Do They Know It’s Christmas Time” van BandAid en “We Are The World” van USA for Afrika.

In 2005 werd dit nogmaals uitgevoerd maar dan voor een ander doel (wel voor Afrika) het concert kreeg de naam http://en.wikipedia.org/wiki/Live_8 en had ook grote artiesten waarvan veel die ook al optraden in 1985.

Om dit feit te brengt Absolute Radio een documentaire uit die je via iTunes kan beluisteren als podcast. Deze documentaire komt in 2 delen en vertelt hoe het concert tot stand kwam en hoe het idee van dit concert tot stand kwam.

Ook zal het en beeld geven  wat er die dag allemaal afspeelde zowel on-stage als achter de buhne, ook zal er interviews te horen zijn van leden van de originele Live Aid line-up zoals Bob Geldof, Roger Taylor, Brian May, Bono, Mark Knofler, Elton John, Phill Collins, Paul Mc Cartney en meer.

Je kan de podcast downloaden gratis via iTunes, zoek naar live Aid en luiteren.

Hier foto’s van dit concert…

Hier de beste optreden ooit Queen live at Live Aid:
[Youtube=http://www.youtube.com/watch?v=E5RFOii3efs&feature=related]


Advertenties

Een gedachte over “Live Aid 25 jaar

  1. Pingback: Live Aid 25 jaar | Toegangskaarten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s