iPhone 4


Eindelijk was het zo ver op 7 juni werd duidelijk hoe de nieuwe iPhone er uit zal zien (alsof niemand het al wist) en werd dus duidelijk welke specs deze nieuwe iPhone onboard krijgt. iOS 4.0 zoals het OS van de iPhone, iPod Touch en iPad vanaf versie 4 zal gaan heten krijg zijn release op 21 juni voor iedere iPhone en iPod Touch gebruiker behalve voor de 1e generatie iPhones en iPod Touch.

Dat was nog niet alles 24 juni was ook de releasedatum van de iPhone 4 in de VS, UK, Japan, Frankrijk en Duitsland en ontkenende een ware run op de nieuwe iPhone. Het mooie is dat de iPhone 4 in de UK en Frankrijk simlockvrij te koop is maar dit zijn niet de enige landen waar je de iPhone zonder simlock te koop is of zal zijn, hier een lijstje die tot vandaag bekent is waar de iPhone simlockvrij te koop is met eventueel de prijs…

  • UK ca €575,- voor de 16Gb en ca €675 voor de 32Gb
  • Frankrijk €629,- voor de 16Gb en €739,- voor de 32Gb
  • België gerucht prijzen nog niet bekend maar volgens de geruchten idem als Frankrijk
  • Canada Prijzen nog niet bekend.

Daarbij gaat het grote gerucht dat als je garantie wilt, je een internationale apple care kan nemen waardoor je 2 jaar internationale garantie hebt. Verschillende sites hebben over dit gerucht bericht, het is zeker een vooruitgang zeker in Europa waar de vrije stroom van goederen geldt en dus ook de garantie. Door een legale bepaling kan er een uitzondering gemaakt worden, dit heeft Apple dus gedaan met de iPhone, iPhone 3G en de 3GS maar of dit ook zal gelden voor de iPhone 4 is dus volgens de geruchten niet het geval.

Dit was dus het “goede” nieuws de iPhone 4 is er en deze maand (23 juli volgens verschillende sites) zal de iPhone 4 uitkomen in Nederland en België. In Nederland eerst via T-Mobile en later komt er ook Vodafone er bij aldus iPhoneclub, en België zal de nieuwe iPhone weer simlockvrij verkopen.

Maar nu het overige nieuws over de iPhone 4 namelijk de problemen die sommige mensen ondervinden, een aantal mensen hebben een probleem met wegvallende gespreken en wegvallende antenne. Het zal komen doordat de antenne sluiting maakt bij een verkeerde grip in verschillende filmpjes op Youtube is dit te zien.

De een zegt dat het een constructiefout is en de andere beweert een fout in iOS 4, maar een ding wat zeker is dat het vookomt en dat het hinderlijk is voor die mensen die het probleem ondervinden.

Over deze problemen is genoeg geschreven en verteld daar ga ik in dit bericht niemand meer mee vermoeien.

Micro-Sim
Een punt van de nieuwe iPhone en ook van de iPad is dat het is uitgevoerd met de nieuwste simkaarten namelijk de Micro-Sim deze simkaart heeft een voordeel t.o.v. de oude. Meer opslag op de kaart voor meer nummers, adressen en mailadressen en het is een keer zo klein. Een nadeel was/is niet alle providers heeft een Micro-Sim en dus werd het knippen geblazen. Momenteel heeft T-Mobile, Hi en KPN een Micro-Sim, T-Mobile vanaf 28 mei en KPN vanaf vandaag.

Is het niet mogelijk om een Micro-Sim te krijgen dan kan je je oude simkaart verknippen, dit werkt zonder problemen heel vel mensen die een iPad 3G hebben gekoct hebben dit al gedaan zonder problemen. Maar het is natuurlijk logisch dat je bang bent om je simkaart te verknippen, gaat het fout kan je gewoon voor een x bedrag (rond de €18,-) een nieuwe simkaart ophalen. Ook zijn er diverse sites die duidelijk uitleg geven en er is zelfs een speciale tang te koop.

Meer volgt..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s