iPhone 4G HD


Juni is traditioneel de maand van de WWDC en zoals bekend is dit ook het podium waar in 2007, 2008 en 2009 de iPhone, 3G en 3GS werd geintroduceerd. Ook nu in juni zal er weer een WWDC plaats vinden de datum staat officieel nog niet vast. Inmiddels is iPhone OS 4.0 geintroduceert met nieuwe functies en dus ook de geruchten van een nieuwe iPhone.

Uiteraard is het en groot geheim hoe en wanneer de eventuele nieuwe iPhone uitkomt en hoe het er uit zal komen te zien. De nieuwe functies zijn duidelijk sinds de intro van OS 4.0 maar hoe het er uit zal komen te zien dat is een vraag die heel veel mensen zo snel mogelijk een antwoord op willen hebben.

Het antwoord is mischien al beantwoord door een prototype die in een cafe in was achtergelaten, een software engineer van Apple ene Powel  was wat aan het drinken met vrienden in Gourmet Haus Staudt een bar in Redwood City op 18 maart. Het plaatsje ligt vlakbij Cupertino waas de Apple campus zich bevindt.

Gizmondo een techblog heeft uiteindelijk de iPhone “gekocht” van de vinder voor $5000,- maar eenmaal op onderzoek was het spelen voor korte duur. Het toestel werd uiteindelijk door Apple geblocked zoals je kan doen met “Find my iPhone” met een Mobile Me abonnement.

Door deze wipe werd de iPhone onbruikbaar en aangezien het een prototype is kan je het toestel ook niet herstellen, maar Gizmondo hebben wel het een en ander kunnen bekijken namelijk

Nieuw:

• Front-facing video chat camera
• Betere camera
• Camera flash
• Micro-SIM i.p.v. de standaard SIM zoals in de iPad 3G
• Betere scherm resolutie nog niet bekend
• Een extra microfoon naast de koptelefoonaansluiting reden???
• De volumeknoppen zijn niet meer zoals de voorgangers 2 aparte knoppen
• Power, mute, en volume knoppen zijn allen van metaal

Wat is veranderd
• De achterkant is helemaal vlak gemaakt van glas of keramiek of hoogglimmend plastic.
• Een aluminum rand om de complete toestel
• Iets smaller scherm dan de 3G(S)
• De randen zijn hoekiger
• 3 gram zwaarder
• 16% grotere batterij
• Intern zijn de componenten nog kleiner wat er voor zorgt dat er een grotere batterij in past.

Simkaart
De nieuwe iPhone maakt gebruik van een micro-simkaart zoals ook bij de iPad 3G het geval is. Dit is een kleinere uitvoering van de simkaart zoals we die momenteel gewend zijn. Het zou betekenen dat Apple als eerste grote telefoonfabrikant de operators dwingt om een micro-simkaart beschikbaar te stellen. Het insteekslot voor de simkaart is verplaatst naar de zijkant. Net als voorheen heb je een paperclip of pin nodig om de simkaart-houder tevoorschijn te halen.

Oook Apple heeft hier lucht van gekregen, de iPhone is dus door Apple op afstand geblokkeerd en nu eisen zij hun eigendom terug, Gizmondo zal hier niet moeilijk overdoen en zal hem uiteraard teruggeven.

Inmiddels in de 2e beta van OS 4.0 uitgebracht voor developers, het brengt o.a. verbeteringen met zich mee, maar ook een ernstige fout die er voor zorgt dat screenshots en foto’s niet in de filmrol worden opgeslagen.

In deze update ondersteunt iTunes nog geensynchronisatie van folders maar brengt wel verschillende verbeteringen in visualisaties van het Game Center en een nieuwe manier om een eigen wallpaper te kiezen. Wat ook terug is gekomen is de controls voor muziek die verschijnen bij twee keer op de homeknop te drukken.

Advertenties

Een gedachte over “iPhone 4G HD

  1. Pingback: iPhone 4 « Vrienden blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s