iPhone OS 4.0


Gisteren was het zo ver een sneak preview van het nieuwste iPhone OS was een feit, met smart werd er door de Macfans gewacht op wat zal komen. Op verschillende sites werden lijstjes gepubliceerd met wat zij graag zien in OS 4.0.

Een feature wat je op alle lijsten terug zag was multitasking, en dit is dus ingewilligd multitasking komt naar de iPhone MITS je minimaal een iPhone 3GS of een iPod Touch generatie 3 (laatste model) hebt.

Ook komt voor vele een lang gekoesterde wens om de homscreen een eigen wallpaper te geven, ook dit is dus een feit geworden in OS 4.0 en weer mits je minimaal een iPhone 3GS of een iPod Touch generatie 3 (laatste model) hebt.

Maar voor de iPhone 3G blijft er nog genoeg over, en ook de eerste iPhone kan over naar OS 4.0 maar de features zal wel minder en minder worden.

Folders

Een van de features waar ik wel blij mee ben is “Folders”,  met deze feature kan je een aantal applicaties in een map rangschikken. Het werkt als volgt, door een app op een andere app te slepen, wordt er automatisch een map aangemaakt. Deze map krijgt automatisch een naam aan de hand van de categorie van de apps, maar de naam is handmatig te wijzigen. Ook is het mogelijk om een map in de dock zetten.

Er kunnen in totaal 12 apps in een map geplaatsen worden, hiermee kun je nu in totaal 2160 apps op je iPhone zetten tegenover de 180 in iPhone OS 3.

Mail

Iets anders wat nieuw isis een vernieuwde versie van Mail, stond tot OS 4.0 alle inboxen afzonderlijk van elkaar in OS 4.0 kan je alles in een map vinden. Met unified inbox heb je dus op een ogenopslag zich op alle mails die nog open staan.

Maar ja kan uiteraard ook afzonderlijk de mailboxen bekijken.

iBooks

Door de release van de iPad zal ook in OS 4.0  iBook beschikbaar zijn, de boeken hoef je eenmalig aan teschaffen en kan je zowel op de iPad als op de iPhone lezen.

Intergratie bedrijven

Ook de bedrijven wordenniet vergeten, bij de lancering va OS 3.0 werd de goede weg ingeslagen, en bij OS 4.0 gaan ze hiermee door. Naast betere data-encriptie en nieuwe management-functies vanaf een centrale computer, is het nu ook mogelijk draadloos apps te distribueren binnen je bedrijf, meerdere exchange accounts toe te voegen (nu ook via Exchange Server 2010) en in te loggen op een SSL VPN netwerk.

Gamecenter

Op het iPhone platform zijn 50.000 games te downloaden en dat is een hoop, in vergelijking met de Nintendo DS deze heeft er bijna 4500 en de PSP net geen 2500 apps. Om de concurrentie voor te blijven komt Apple nu met de Gamecenter waarmee toegang gegeven word tot een sociaal netwerk waar gamers elkaar kunnen uitnodigen om tegamen, het bijhouden van de prestaties enz. Het moet de directe concurrent worde van de XBox Live.

iAd

In goedkope en gratis applicaties kan je vaak reclame banners zien, kleine banners die nauwelijks op vallen. Apple vind echter dat de kwaliteit van de huidige ads te wensen over laat en wil met de iAd dezelfde emotie over te brengen als reclame op televisie.

iAd zal een onderdeel worden van OS 4.0 en daarmee stapt Apple in de markt voor mobile advertising om daar verbetering in aan te brengen.

Multitasking

En dan multitasking er is lang aan gewerkt maar het moest simpel, doeltreffend en mag geen aanslag vormen op de accuduur.

En dit is gelukt door 2 keer op de homeknop te drukken verschijnt een nieuw dock, waarin je actieve applicaties worden weergegeven.
Het dock is scrollbaar en over een maximum  aan actieve applicaties is niks gezegd.

Het enige nadeel is dat dat deze feature niet voor de 3G, de eerste generatie iPhones en de iPod Touch tot de laatste generatie beschikbaar is.

Op zich heel raar want de iPhone 3G is nog gewoon te koop maar volgens Steve Jobs omdat de 3G het niet aankan.

En met de komst van de iPhone SDK 4.0 komen de geruchten over de 4e generatie iPone weer los, in de SDK heeft men aanwijzigingen gevonden voor een camera aan de voorkant en een LED-flitser.

Maar dat niet alleen ook de DevTeam heeft weer iets van zich laten horen, ook OS 4.0 is gejailbreakt.

OS 4.0 is nu te downloaden voor developpers, voor de anderen moet je wachten tot waarschijnlijk juni, maar er zit een regelmaat in de domo en release.

Eerste iPhone gereleased: 29 Juni 2007
Eerste iPod touch: 13 September 2007

iPhone OS 2.0 aangekondigd en gedemonstreerd:6 Maart 2008
iPhone 3G en OS 2.0 te downloaden en releasedatum:6 Juni 2008
iPod touch update: 9 September 2008

iPhone OS 3.0 aangekondigd en gedemonstreerd: 17 maart 2009
iPhone 3GS and OS 3.0 te downloaden en releasedatum: 9 juni 2009
iPod touch update: 9 September 2009

iPhone OS 4.0 aangekondigd en gedemonstreerd: 8 April 2010
iPhone update, OS 4.0 te downloaden en releasedatum: ???? June 2010
iPod touch update: ????September 2010

vul maar in

2 gedachtes over “iPhone OS 4.0

  1. @ Mathieu, OS 4.0 zal officieel rond 7 juni uitkomen is mijn voorspelling. Het WWDC zal beginnen op 7 juni en dan zal Steve Jobs ook zijn bekende keynotes geven en de geruchten is dat de nieuwe iPhone wordt geintroduceert en OS 4.0 zal ook dan officieel te downloaden zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s