John Lennon en Guns N’ Roses


Wat is het overeenkomst……..

Je zal er niet zo snel op komen, Axl Rose zal vast wel iets hebben met de Beatle maar er is niet wat anders waardoor de twee min of meer met elkaar overeenkomst is.

John Lennon behoeft geen intro net als Axl Rose en zijn band Guns N’ Roses beide hebben hun sporen ruimschoots verdient in de wereld van de muziek. Maar de geschiedenis van beide zit een lijdraad in, voor de een is het een boek en de andere de titel van een nummer.

Ik zal eens teruggaan naar de verschrikkelijke dag van 8 december 1980, deze dag staat in iedere muziekliefhebber gegriffelt dat is de dag dat John Lennon voor zijn huis in New York werd doodgeschoten. Op die bewuste dag kwam John Lennon met zijn vrouw Yoko Ono terug van de studio, eenmaal aangekomen in het Dakotagebouw waar zijn huis bevond werd hij geraakt door 3 kogels die afgevuurd was door Mark David Chapman.

Mark was eerder die dag al bij het gebouw geweest, eerder die dag (17:00 uur) had Chapman Lennon nog de hand geschud en Lennon zette zijn handtekening op het door Chapman gekochte album Double Fantasy. Na deze ontmoeting wachtte Chapman een aantal uren op de terugkeer van Lennon om 22:50 uur en schoot vijf maal op hem. Lennon werd vier keer geraakt en overleed rond 23:15.

Het verhaal is dus tot zo ver bekend.

Nu de overeenkomst tussen John Lennon en Guns N’ Roses het is wel ver gezocht maar is eigenlijk wel een leuk detail. Nadat Chapman John Lennon had doodgeschoten ging hij rustig op een bankje zitten in afwachting van de politie, tijdens het wachten las hij een boek en deze boek is de overeenkomst.

Het boek is geschreven door Amerikaanse schrijver J.D. Salinger, en verscheen in 1951 in de VS  met de titel The Catcher in the Rye. Ook is er een Nederlandse, deze werd gepubliceerd onder de titel De vanger in het graan.

Voor die tijd was het boek nogal controversieel vanwege het grove taalgebruik en de vrije behandeling van seks en prostitutie, maar ook omdat het verschillende mensen zou hebben aangezet tot het plegen van misdaden.

Op het langverwachte  album van Guns N’ Roses, Chinese Democracy in 2008 zit een nummer met de titel The Catcher in the Rye.

Dit is in zo vere het enige overeenkomst tussen John Lennon en Guns N’ Roses, maar vond het wel een leuk feitje.

Doe er wat mee.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s