Paul (McCartney) is dead


Of toch niet maar de geruchten dat Macca niet meer leeft dateert al sinds 1969 en is de wereld in geroepen door een student van de Universiteit van Michigan. De bewuste student belde een radio DJ uit Detroit en beweerde dat Paul McCartney die in The Beatles zat niet de echte Paul McCartney is maar een dubbelganger die William Campbell zou heten, ook wel “Faul” genoemd. Om het gerucht bij te staan beweerde men dat in het nummer Revolution 9 van The Beatles een verborgen bericht zit die waneer je de plaat achterste voren beluisterde te horen was.

En zoals de media in de VS beaamt springen deze op het verhaal en gingen op zoek naar verborgen feiten in nummers en platenhoezen van The Beatles. En dit was het begin van verschillende complottheorieën.

Wat was nu het gene wat er volgens de student gebeurd is,op 12 oktober 1969 maakt Russel Gibb een DJ van WKNR-FM uit Detroit bekend dat Paul in 1966 om 5 uur ’s morgens was overleden door een ernstig ongeval. Na dit nieuws speelden zich hysterische teferelen af en wekenlang belden fans naar het station. En als ook de landelijke media het nieuws oppikt onstaat er een sneeuwbal-effect dat zijn weerga niet kent.

Maar het telefoontje naar het station door een student was niet het begin, een maand eerder op 17 september 1969 schreef Tim Harper een artikel in het studentenblad van Des Moines over dit mysterie maar is aan ieders aandacht ontsnapt.

De impact op het gerucht was zo groot dat Robert Younge een DJ van een zeer krachtige station WABC-AM om het nieuws wereldkundig te maken. Young moet in eerste instatie om dit gerucht lachen maar kan vervolgens de slaap niet vatten en besluit zijn Beatles-platen uit de kast te halen om deze achterstevoren te draaien zoals hem werd verteld. Hij ontdekt vreemde dingen en besluit er aandacht aan te besteden tijdens een uitzendig, maar moest van zijn superieuren het programma afbreken omdat het hele land in rep en roer was.

Maar dit was niet het einde van zijn speurtocht, zo schakelt Younge diverse deskundigen in, een daarvan is professor Henry Truby van de Universiteit van Miami. Truby is gespecialiseerd in stemindentificatie en vergeleek de stem van Paul van Yesterday (uit 1965) en Hey Jude (uit 1968). De conclusie was schokkend de stem van de Paul McCartney die Yesterday zingt, is anders dan die van de Paul McCartney die Hey Jude zingt.

Als hem later wordt gevraagd deze conclusie in het radio-programma van Younge te herhalen, weigert hij alle medewerking.   Alex Bennett van het radiostation WMCA-AM in New York gaat nog verder in zijn zoektocht. Hij volgt een spoor van aanwijzingen naar Londen en in zijn enthousiasme zegt hij dat McCartney maar op één manier kan aantonen dat hij nog leeft: vingerafdrukken van zijn paspoort uit 1965 naast zijn huidige    vingerafdrukken leggen.

Paul McCartney heeft officieel verklaard dat hij inderdaad een ongeluk heeft gehad in 1966 rond de bewuste tijd, maar heeft hier volgens eigen zeggen niks aan over gehouden.

De mysterie heeft velen in hun greep gehouden en nu 40 jaar na dato houd het nog steeds velen bezig, in de loop der tijd zaijn er verschillende websites, forums, youtubefilmpjes. De bekendste filmpje zijn The Rotten Apple van de voorstanders van het gerucht en The Live And Let Die Mini Shows van de tegenstanders van dit gerucht maar beide is vere van objectiviteit. Ook populair zijn de fotovergelijkingen van voor en na 1966 waaruit moet blojken dat Paul inderdaad wel of niet vervangen is door een dubbelganger.

Het ongeluk

Maar ook het ongeluk is een mistery en er gaan dan ook 2 versies de ronde volgens het verhaal vertrok Paul opwoensdag 9 november 1966 om 5 uur ‘smorgens vanuit de studios naar huis na een ruzie met de andere leden.

Na een lange nacht te hebben gewerkt valt volgens de ene verhaal Paul achter het stuur in slaap rijd vervolgens door het rode licht enverongelukt. Het andere verhaal is dat Paul afgeleidt wordt door een knappe parkeerwachtser en verongelukt, in beide gevallen zal Paul onthoofdt zijn.

In het nummer ‘Lovely Rita’ wordt verteld over de parkeerwachtster, genaamd Rita. De regel “When I caught a glimpse of Rita” zou Pauls afleiding weergeven, net als de regel “Watching the Skirts You start to flirt now you’re in gear”, uit het nummer ‘Good morning, good morning’. Ook het nummer ‘She’s leaving home’ bevat een aanwijzing, namelijk de regel “Wednesday morning at 5:00 as the day begins”, wat het tijdstip zou zijn van het ongeluk. Dit tijdstip komt ook weer voor in het nummer ‘Good morning, good morning’ met de tekst “People Running around it’s 5 o’clock”, wat zou aangeven dat de getuigen van het ongeluk in paniek zouden zijn geraakt.
En het nummer ‘Revolution 9′ zitten vele aanwijzingen over het ongeluk zelf., zo is te horen hoe auto’s racen, sirenes loeien en geluid van brand met iemand die (wanneer het achterstevoren afgespeeld wordt) “Let me out! Let me out!” roept, wat een onthoofding tijdens het ongeluk zou ontkrachten. Anderzijds wordt dat juist wel “verklaard” in het nummer ‘Don’t pass me by’ met de tekst “You were in a car crash and you lost your hair” (waarvan “hair” ook als “head” kan worden verstaan). Ook de tekst “He blew his mind out in a car, he didn’t notice that the lights had changed” uit het nummer ‘A day in the life’ zou suggereren dat Paul zijn hoofd verloor.

Ook zijn er complottheorieen dat Paul zou zijn vermoord omdat hij weigerde LSD te promoten, volgens hetzelfde theorie is ook John Lennon vermoord door dezelfde mensen omdat hij het verhaal wereldkundig wilde maken.

De aanwijzingen:

Come together
In deze video zijn opvallend veel auto’s te zien, en na een halve minuut zie je veel mensen bij elkaar staan in paniek. Er is een soort van chaos. Het zou kunnen dat dit het ongeluk van Paul moet voorstellen. In werkelijkheid betreft het hier een (amateur?)filmpje van de aankomst van de Beatles bij de studio. Dergelijke momenten verliepen echter altijd chaotisch en soms paniek, omdat fans en journalisten over elkaar heen struikelden om zo dicht mogelijk bij hun idolen te kunnen zijn.

Abbey Road
Op de nummerplaat van de witte Volkswagen Kever (“Beetle”) achter de Beatles, op de cover van ‘Abbey Road’, staat ‘LMW 281F’. Beweerd wordt dat ‘LMW’ staat voor ‘Linda McCartney Widow’ en dat 281F moet worden gelezen als 28IF en dat dat betekende dat McCartney 28 jaar oud zou zijn, als hij nog had geleefd (hij was toen 27, maar in veel oosterse religies begint men bij het tellen van de leeftijd bij 1, waardoor McCartney 28 zou zijn). Het ‘Linda McCartney Widow’ kan echter tegengesproken worden, dit omdat Paul McCartney Linda pas in 1967 voor het eerst ontmoet heeft terwijl McCartney in 1966 al zou zijn overleden. In dat geval heeft Linda Paul dus nooit echt ontmoet en kan ze dus ook niet zijn weduwe zijn. Een andere uitleg voor ‘LMW’ luidde dat de letters stonden voor: Live McCartney Was. Dit is echter zo beroerd Engels dat men nauwelijks kan geloven dat de Beatles een clou op deze manier aan de buitenwereld hadden willen mededelen. Dat er eigenlijk 281F staat en niet 28IF en dat McCartney eigenlijk 27 zou zijn geweest en niet 28 in combinatie met de onduidelijkheid waar de letters LMW voor zouden moeten staan, maakt het weinig aannemelijk dat hier sprake is van een bewuste aanwijzing.
Op dezelfde plaat loopt McCartney op blote voeten, met een sigaret in zijn rechterhand. In veel landen worden overledenen zonder hun schoenen begraven – de sigaret zou een Siciliaans symbool voor de dood zijn (argumenten voor dat laatste vind je echter alleen bij aanhangers van de Paul Is Dood theorie). Bovendien was het alom bekend dat Paul McCartney linkshandig was. Dit zou er eveneens op duiden dat er op de hoes sprake was van een dubbelganger van Paul McCartney. Maar op een beroemde foto uit 1963 is echter ook al te zien dat Paul McCartney zijn sigaret in z’n rechterhand heeft. Je zou Lennon in zijn witte kledij kunnen zien als een priester, Ringo Starr als een begrafenisondernemer in een plechtig zwart pak en Harisson als een grafdelver in simpele spijkerkleding. Bovendien loopt McCartney met ogen gesloten en (als enige) uit de maat. De hele voorkant van de hoes is vaak geïnterpreteerd als een begrafenisstoet van McCartney.
Op de achterkant van de hoes een misplaatste ‘3’, mogelijk verwijzend naar het aantal Beatles dat nog over is. Verder zou je op de achterkant van de hoes een doodshoofd kunnen waarnemen, dat symbool zou moeten staan voor de dood van Paul.
Op het soloalbum ‘Paul is Live’ uit 1993 neemt Paul McCartney, of als McCartney werkelijk is gestorven de man die zich op het moment voordoet als McCartney, deze geruchten op de hak. De nummerplaat is nu veranderd in ’51IS’, wat betekent dat hij in leven is en dat hij (op dat moment) 51 jaar oud is.
McCartney ontkende dat er aanwijzingen op de hoes waren. Volgens hem droegen hij en de andere Beatles gewoon hun vrijetijdskleding (John Lennon droeg vaker een wit pak in zijn vrije tijd). De Volkswagen zou volgens McCartney er toevallig geparkeerd staan, en hijzelf zou geen schoenen dragen omdat het een erg warme dag was. De sigaret in McCartney’s rechterhand valt ook tegen te spreken, want linkshandigen houden wel eens vaker voorwerpen met hun rechterhand vast.

1966: Opvallend verloop
Het jaar 1966 verliep slordig. Er kwam niet, zoals de gewoonte was, aan het eind van het jaar een plaat uit. Een Britse tournee in het najaar werd afgelast en John Lennon gaat voor het eerst iets doen zonder zijn bandleden: hij gaat in een film spelen. George Harrison ging twee maanden naar India, Ringo Starr vergezelde Lennon en McCartney schreef met Beatlesproducer George Martin aan de soundtrack voor de film The Family Way. Pas in februari 1967 verscheen er weer nieuw werk van de groep. Dit voedde speculaties dat The Beatles uit elkaar zouden zijn. Toen in 1969 de Paul Is Dood theorie werd gepubliceerd werd gesuggereerd dat de lange vakantie in het najaar van 1966 eigenlijk nodig was geweest om een opvolger voor McCartney in te werken. McCartney’s ongeluk zou echter hebben plaatsgevonden op 9 november, dus nádat alle Beatles weer terugwaren van hun respectieve solo-projecten. Die avond zou John Lennon zijn latere vrouw Yoko Ono ontmoeten op een mede door McCartney georganiseerde tentoonstelling in de Indica Gallery in Londen. Maar als McCartney die ochtend was overleden zou die ontmoeting zeer waarschijnlijk nooit hebben plaatsgevonden.

Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band
Toen de Beatles in 1967 weer terug kwamen, was dat met de plaat ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’. De leden staan op de hoes niet meer in stoffige jasjes, maar in gekleurde legerkleding. Achter hen staat een grote groep van mensen uit de geschiedenis, vrijwel allemaal hebben ze een ernstige blik, alsof ze op een begrafenis zijn. Vóór de band op de cover ligt een grote bloemenzee. Hierin staat de naam ‘Beatles’ (zonder ‘The’, alsof de overige leden het idee hebben dat er iets ontbreekt in de band) en een linkshandige gitaar met maar 3 snaren.(McCartney is linkshandig, een basgitaar heeft normaal 4 snaren) Direct voor deze bloemen staat het beeldje van de Indiase godin Kali die staat voor de ‘wedergeboorte’. Hierin lijkt duidelijk te worden gemaakt dat de oude Beatles worden begraven, en er een nieuwe tijd aanbreekt voor de band, zeggen sommigen. Kali is echter niet de godin van de Wedergeboorte maar van de Creativiteit. Het beeldje lijkt overigens meer op Lakshmi godin van de Welvaart, want Kali wordt doorgaans afgebeeld met een tong uit haar mond. De pop rechtsonder heeft een model van een witte Aston Martin (de auto waarin Paul verongelukt zou zijn) met een rode voorruit, de rode kleur zou het bloed van Paul moeten betekenen. Ook rust deze pop op een andere pop, eentje met een rijhandschoen met rode (bloed?)vlekken. Paul is ook de enige met een zwart instrument.
Tot slot valt het, op diezelfde cover, op dat, wanneer je horizontaal een spiegel tegen ‘Lonely Hearts’, op het drumstel, houdt, het woord ‘Hearts’ verandert in ‘He die’, met tussen die twee woorden een ruit, een dubbele pijl dus die naar boven richting McCartney en naar onder op het ‘graf’ wijst. Het “I ONEI” (links) zou slaan op 1+1+1, de drie overgebleven bandleden, of zo verklaren anderen I ONEI X zou 11/9 inhouden, 9 november, zijn veronderstelde sterfdag. Boven het hoofd van McCartney staat een hand, in sommige Indiase culturen is dat het teken dat iemand dood is.
Als je in de binnenkant van de hoes kijkt zie je alle vier de bandleden, en op Paul McCartneys schouder lijkt een badge met ‘O.P.D. ‘ te staan. Dit zou staan voor Officially Pronounced Dead, een term zoals die in een politiedossier wordt gebruikt. Het betreft hier echter het officiële vignet van de Ontario Provincial Police, oftewel O.P.P. en was het vignet aan de Beatles uitgereikt na een concert in Ontario.
In het titelnummer van de LP wordt er een, wellicht zogenaamd, nieuw bandlid (Billy Shears) voorgesteld. De man waarvan men denkt dat hij de plaatsvervanger voor McCartney is, heet William Shears Campbell. William Campbell zou politieagent zijn geweest voordat hij Paul zou vervangen. Dit zou terug komen in de text “So I quit the police department and got myself a steady job” uit het nummer ‘She came in through the bathroom window’ (dat niet op de plaat Sgt Pepper staat). Ook zou dit verklaren waarom Paul de badge van de O.P.P. op zijn pak heeft.
Het zou echter ook kunnen dat de naam “Billy Shears” niet op Paul McCartney slaat maar op Ringo Starr. Hij is namelijk degene die het lied “With A Little Help From My Friends” zingt nadat Billy Shears is aangekondigd.
In de laatste maten van de reprise van Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band schreeuwt Paul McCartney iets onverstaanbaars op de achtergrond. Fans vinden dat verdacht veel lijken op ‘Paul is dead now, really really dead…’ Vooral in de monoversie klinkt het zo.
Op de achterkant van de hoes zijn The Beatles met uitzondering van Paul naar de camera toegekeerd. Door de plaatsing van de teksten op de achterkant van de hoes lijkt het alsof George wijst naar de zin “Wednesday morning at 5 o’clock”. Verder maakt hij met zijn duim en wijsvinger een L, in de handen John en Ringo zou je respectievelijk een V en een E kunnen lezen. Als Paul een O had gemaakt had er `love’ gestaan.

Presidents Award
Op het moment dat Paul zijn Acceptance Speech heeft gehouden nadat hij zijn Presidents Award heeft gekregen, geeft hij zijn grootste dank aan Paul, John, George en Ringo. Het feit dat hij zichzelf in de derde persoon noemt, wordt als merkwaardig (en dus als bewijs) gezien. Dit is echter geen bewijs, want later doken een aantal interviews met John Lennon op waarin hij over zichzelf in derde persoon sprak. ook Ringo Starr en George Harrison spraken vaak in de over de Beatles als `They’ in plaats van `We’.
[bewerken]Echte Liefde?
Een van de laatste Beatle-nummers ooit gemaakt is “Real Love” (Echte Liefde), op internet circuleert een omgekeerd afgespeeld fragment van John Lennon’s solo demo Real Love uit 1977, die in 1994 door McCartney, Harrison en Starr werd uitgewerkt tot een heuse Beatles-song. Wie wil geloven dat er in dat nummer een clou zit verwerkt kan met enige fantasie “Paul We Used To Sing With Him” horen. Maar een Brit en zeker iemand met zo’n scherp accent als Lennon zou het woord `Paul’ heel anders uitspreken, namelijk met een erg harde aangeplazen `P’. `Love’ klinkt teruggedraaid nooit als `Paul’.
[bewerken]Guess who’s dead
Het liedje “Free as a Bird” bevat aan het eind een erkend stukje achteruit gesproken tekst “Hear that noise again, guess who’s dead” en in de video zie je op dat tijdstip de ukulelespeler George Formby. “Hear that noise again” kan ook gehoord worden als “Turned out nice again”

Paul is Bloody
“Paul is Bloody, Paul is Hare Krishna” zijn woorden die steeds terugkomen in het nummer “Blue Jay Way”, wat opvalt is dat er achterwaartse stukjes geplakt zijn in de masterversie, als je goed luistert hoor je het. Als je het nummer helemaal omdraait hoor je ook stukjes normale tekst. Het vreemde is dat 1. de Beatles bewust de tekst erin hebben geplakt, en 2. zijn het precies “Paul is Dead”-woorden.
[bewerken]Please Guess He’s Dead
Het eerste nummer dat uitgebracht werd na de veronderstelde dood van Paul was “Strawberry Fields Forever”. Strawberry Fields zou (naast een weeshuis ook) een begraafplaats zijn op een heuvel nabij Liverpool.[1] Als je het nummer omdraait hoor je in de chorus “Please Guess He’s Dead” en “We Will Sing It Man, Because we’ll be reversed”. Volgens Paul Is Dood-aanhangers komt er in de clip een grafsteen voor met het nummer 49 met eronder de tekst “Here lies buried” (hier ligt begraven), 4 zou voor Paul staan en 9 voor McCartney want Paul is met 4 letters en McCartney met 9, dus zou er staan Paul McCartney ligt hier begraven. In werkelijkheid komt er in de clip van Strawberry Fields Forever helemaal geen grafsteen voor. Ook zou het zo zijn dat iedere keer als er “Nothing Is Real” werd gezongen Paul in beeld kwam. Dat is echter maar twee van de vier keer het geval, de overige keren komen de andere Beatles ook in beeld. Aan het eind van het nummer lijkt John Lennon ‘I Buried Paul’ te zeggen. John Lennon beweerde later echter in werkelijkheid slechts ‘Cranberry Sauce’ gezegd te hebben. Volgens McCartney is het logisch dat Lennon ‘Cranberry Sauce’ zei en geen ‘I Buried Paul’. Hij beweert dat het typisch Lennons humor is, plotseling iets opmerkelijks zeggen.
Er wordt beweerd dat men van alles kan horen, zolang men het maar horen wil (dus ook bijvoorbeeld “I’m Very Small” of “I Married George”), en is het onduidelijk of Lennon “I Buried Paul” of “Cranberry Sauce” zei.

She’s Leaving Home
‘Wednesday morning at 5 o’clock’ lijkt iets te willen vertellen over iets dat op een woensdagochtend om vijf uur is gebeurd. Op de cover van de LP staan, behalve de Beatles, een aantal overleden mensen. De overleden Beatle Stuart Sutcliffe staat achter de bandleden, naast hem staat Marilyn Monroe, die aan de roem ten onder is gegaan. Ook Edgar Allan Poe, de griezelverhalenschrijver die op mysterieuze wijze een paar dagen verdween, staat erop, en achter Paul McCartney staat Stephen Crane. Laatstgenoemde schreef in 1898 het beroemde verhaal ‘The Open Boat’, waarin vier schipbreukelingen op een boot ronddrijven. Eén van hen doet erg zijn best om de groep bij elkaar te houden, maar juist hij overlijdt als eerste. De overige drie besluiten als groep verder te gaan, en net te doen alsof de vierde er nog bij is. Op de plaat zelf staan vrijwel onverstaanbare kreten, waarvan sommigen zeggen dat die met het overlijden van de ex-Beatle te maken moeten hebben gehad.

‘I Am The Walrus’
Het nummer ‘I am the walrus’ begint met ‘I am he, as you are he, as you are me, and we are all together’. Hieruit blijkt de mogelijke verwarring die het publiek had bij de gedachte wie nu eigenlijk wie was. In datzelfde nummer zingt John Lennon ‘I’m crying, I’m crying’. Bovendien staat er in het bijbehorende boekje, onder de titel, de subtitel ‘No, you’re not’. Was Paul McCartney de walrus? Het nummer eindigt met een fragment uit Shakespeares King Lear. In dat fragment is te horen hoe een van de personages sterft: de uitroep “Oh, untimely death!” is duidelijk te verstaan.
In ‘Glass Onion’, een nummer uit 1968 staat de volgende tekst: ‘I told you ‘bout the walrus and me, man. You know that we’re as close as can be, man. Well here’s another clue for you all, the walrus was Paul’. Later zingt John Lennon in het nummer ‘God’ echter ook “I was the walrus’, waaruit zou blijken dat niet Paul, maar John de walrus was.

Revolution 9
Wie het nummer ‘Revolution 9’ achterstevoren speelt krijgt een aantal typische regels te horen, waaronder ‘turn me on, dead man, turn me on, dead man’. Bovendien zingt John Lennon onder andere “who can tell what he was saying… his eyes was on fire” en “let me out, let me out!” (2.25 min). Ook hoor je de woorden “Satan look at me”. Er komen knallen in voor, waarna iemand huilt en vervolgens iemand kreunt wat wegvalt in het geluid van knetterend vuur. Regelmatig komt de uitroep “Paul is dead!” voor.
Het omdraaien van nummers wordt tegengesproken met als argument dat je ook Paul Is Dead-woorden hoort als je liedjes omdraait die uitkwamen voordat McCartney “stierf”. Ook zou je andere woorden kunnen horen als je ‘Revolution 9’ omdraait. Zo zou je de “Turn Me On, Dead Man”-woorden ook kunnen verstaan als bijvoorbeeld “Mean Me Harm, That Man”. Je zou dus kunnen horen wat je wil horen.

Saint Paul
Vijf maanden voor de mediahype in 1969 werd het nummer ‘Saint Paul’ uitgebracht door Terry Knight die het lot van McCartney bezingt. Omdat het Paul-is-dood-verhaal nog bij niemand bekend is, is er weinig aandacht voor het liedje. The Beatles eisen echter een publicatieverbod van ‘Saint Paul’. Uiteindelijk besluiten The Beatles het liedje op te kopen, nog voor er media-aandacht is voor het Paul-is-dood-verhaal.

Overige aanwijzingen
In de film Magical Mystery Tour, bij het vertolken van ‘Your mother should know’, hebben alle Beatles een rode roos in hun witte pak gestoken, behalve Paul McCartney: hij draagt een zwarte roos. Volgens de Beatles zelf simpelweg omdat de rode rozen op waren.
‘Magical Mystery Tour’ is een dubbel-EP met een fotoboekje van 28 pagina’s. In dat boekje komt een aantal mogelijke aanwijzingen voor. Zo staat er een foto van een McCartney, die in legeruniform achter een tafel zit. Voor hem staat een bordje met de tekst ‘I was’. Op een andere foto staat Ringo Starr achter zijn basdrum. Op dat drumstel staat de tekst ‘Love the three Beatles’.
Als je Lennons gemompel aan het einde van het nummer “I’m so tired” achterstevoren afspeelt, hoor je hem zeggen: “Paul is dead, I miss him, I miss him.”
Na het ongeluk hebben The Beatles allen snorren. De dubbelganger van Paul zou dit bewust hebben gedaan om plastische chirurgie te verbergen. Wel is bekend dat Paul sinds die tijd een klein litteken op zijn bovenlip heeft, waarvan hij beweert dit altijd al te hebben gehad.
In het nummer ‘Hello, goodbye’ zou de tekst “You say goodbye, and I say hello” suggereren dat de oude Paul weg gaat en de nieuwe binnen komt.
In het laatste gedeelte van ‘All you need is love’ zou John “Yes, he’s dead” zeggen. Zijn tekst kan echter ook verstaan worden als “Yesterday”.
In het begin van het nummer ‘Let it Be’ zingt Paul: “When I found myself in times of trouble, mother Mary comes to me”. Daarmee zou hij kunnen bedoelen dat hij na zijn problemen (het ongeluk) zijn moeder (die Mary heette) weer tegenkwam. Aangezien McCartneys moeder stierf toen hij nog tiener was, zou dit kunnen betekenen dat hij zijn moeder in de hemel tegenkwam. Volgens McCartney zelf kwam hij zijn moeder in zijn dromen tegen, en was dat de inspiratie om naar zijn moeder in het lied te verwijzen.
Kali is een hindoegodin uit India. Zij is te herkennen aan vier armen, met in een hand een zwaard en in een ander hand een afgehakt hoofd. Op de cover van Sgt. Peppers is in een hand duidelijk een afgehakt hoofd te zien, wat zou slaan op het hoofd van McCartney. In haar rechterhand zie je in de voet van de letter A een zwaard.
John Lennon neemt in ‘How Do You Sleep’, een lied uit Lennon’s solo-carrière waarin hij zich tegen McCartney keert, het gerucht op de hak door te zingen :”Those freaks was right when they said you was dead”.
In de show van David Letterman werd McCartney door Letterman geconfronteerd met het gerucht. Letterman zei: “Een dubbelganger zou jouw plaats hebben ingenomen.” McCartney reageerde hier, opmerkelijk genoeg, op met: “Nou, hier is hij.” Hoewel dit door sommigen wordt gezien als een bekentenis van Paul dat hij niet de echte Paul McCartney is, kan het ook als grap bedoeld zijn.
Recentelijk hebben twee Italiaanse experts in biometrische gezichtsherkenning foto’s van McCartney van vóór en na 1966 met elkaar vergeleken. Zij ontdekten diverse opmerkelijke verschillen. Het artikel wordt bekritiseerd omdat het bevooroordeeld zou zij.

Het verweer

Het gerucht wordt uiteraard door fans weerlegd argumenten dat de kans klein is dat er een Paul McCartney lookalike is die alles precies zo doet als Paul zelf dus linkshandig, speelt basgitaar en hoe Paul zijn hoofd beweegt. Maar ook het schijven van de klasiekers na 1966 kan als veweer nooit door een look-a-like gedaan zijn, en dat een look-a-like het nu al ruim 40 jaar vol weet te houden is ook ongebruikelijk.

De mensen die in verweer zijn zeggen ook dat zij foto’s hebben van Paul van voor 1966 met een sigaret in zijn rechterhand en ook toen keek hij naar een andere kant dan de rest van de groep dus is niks nieuws.

En dan hetgene waarmee het gerucht de wereld in werd gebracht het omdraaien van de leidjes, het verweer als je het wil horen hoor je het ook. Maar men zag ook aanwijzingen op de hoezen van albums, die vele symbolen voor de dood hoeven niet op McCartney te slaan, aangezien Sgt. Pepper een vernieuwend album was kunnen ze ook betekenen dat de muziek van de Beatles aan het vernieuwen was (dus de oude Beatles zijn dood en nieuwe Beatles komen tot leven, vandaar Kali).

De hoes van  Sgt.-Pepper was niet de verantwoordelijkheid van The Beatles zelf maar van Peter Blake, ook hij vind dit verhaal zeer sterk en heeft dit ook altijd ontkent.

Ook het gerucht dat er een look-a-like competitie is geweest in Canada na de “dood” van Paul is op een  leugen gebaseerd er heeft  nooit een William Campbell (de winnaar volgens de geruchten) aan meegedaan. Ook op forums is al aangetootn door foto’s dat de Paul voor en an 1966 op dezelfde plekken sproeten heeft.
is van een aantal foto-vergelijkingen aangetoond dat “beide” Paul’s op dezelfde plekken sproeten hebben.

Het begon dus allemaal met het terugdraaien van hun muziek en veel aanwijzingen zijn hierop gebasseerd, maar het is maar wat je wilt horen. Maar toch zijn er “aanwijzingen” geweest afkomstig van de fabfour, een leuk voorbeeld is `Here’s another clue for you all, The Walrus was Paul’ uit “Glass Onion” het nummer is van november 1968 dus voor de geruchten maar wat men hiermee bedoelt is nog altijd onduidelijk.

Ook is het mogelijk dat veel “aanwijzingen” ombewust in een nummer zitten, en nogmaals zoek je naar aanwijzingen dan vind je dit in alles. Maar is het niet onbedoelt dan kan het of als grap of als mediastunt er in zitten.

Er is geen enkele bewijs dat Paul inderdaad op 9 november 1966 om 5 uur ‘smorgens is verongelukt mocht het wle zijn en Paul is een vervanger als in het gerucht dan is dit een zeer goed bewaart geheim waar ik niet in geloof.

NOTE: De tekst van aanwijzingen komen van wikipedia aangezien het zo lang lap aan tekst was heb ik dit compleet overgenomen dus alle credit voor dit bewuste stuk aan wikipedia.

Mijn dank hiervoor.

Bron:

Wikipedia

Is Paul Dead??

Paul McCartney 1942-1966

The Paul McCartney Death Clues

EDIT 4-03-2010……..

Er wordt nog aangewerkt

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s