Windows Phone 7


Gejat van de iPhoneGisteren kondigde Microsoft baas Ballmer de opvolger van het geflopte Windows Mobile 6 aan, metname versie 6.5 was er een die het mobile versie van Windows pijn deed. Windows Phone 7 is vanaf de grond opnieuw opgebouwd net als zijn grotere broer Windows 7, en ook bij de mobiele variant moet het beter en lichter zijn.

Op het eeste gezicht ziet het er zeer geslaagd uit, alles overzichtelijk en dat maakt het al een stuk beter dan de WM 6 series. Zo is de interface van WP 7 sterk geinspireerd op die van de Zune HD en bevat veel integratie met o.a. Facebook maar ook mer Microsoft-services als Bing, X-Box en Zune.

Microsoft heeft voor de naam Windows Phone 7 gekozen omdat de men hiermee hoopt dat de klanten het OS niet ziet als een mobile OS maar als een smartphone met daarop dezelfde OS als op je computer.

Om een toestel te bemachtigen met WP7 zal je een smartphone moeten nemen die in het high-end sigment vallen, de goedkopere toestellen zullen Windows Mobile 6.5.3. krijgen. Naar het schijnt zullen de eerste toestellen met Windows Phone 7 later dit jaar (mogelijk eind dit jaar) verschijnen, HTC heeft al aangekondigd toestellen op de markt te brengen met Windows Phone 7.

Alle toestellen zullen uitgerust zijn met 3 knoppen een start-, back- en searchknop en de toestellen zullen uitgerust worden met een grote capacitieve touchscreens met multitouch.

Een applicatie van Windows Phone 7 speelt een grote rol omdat multitasking niet ondersteund wordt in de nieuwe versie namelijk Hubs, onder deze applicatie valt bijvoorbeeld webbased-dienstne, Facebook, Hotmail sync met de pc. Zo heb je een hub voor muziek, contacten, people enz.

De homescreen bestaat uit widgets net als bij de iPhone en Android toestellen, deze verwijzen naar programma’s zoals de telefoon, e-mail enz.

Naast het ontbreken van multitasking heeft de WIndows Phone ook geen ondersteuning van Flash, opzich vreemd want ieder Windows mindend persoon viel over het feit dat de iPhone, iPod Touch en de iPad ook geen multitasking en flash ondersteund.

Is er een trend????   Het zal best eens kunnen……….

Flash is zoals men al weet behoorlijk traag en rampzalig voor de proccessor, Adobe zegt dat men bezig is met flash voor Windows Phone 7 en Microsoft is hier niet op tegen maar het geeft wel weer aan hoe traag Adobe is.

Meer info: Windows Phone 7 series

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s