Heracles – fc Groningen


Ben wel een voetballiefhebber mijn voorkeur gaat meer uit na de Formule 1, zodra ik kan ga ik een wedstrijd volgen van de FC Groningen. Afgelopen zaterdag was er weer een wedstrijd en na de afgelopen wedstrijden was ik wel met goede moet voor de tv gaan zitten.

Mijn vermoedens werd al snel bevestigd door een goed spelend Fc Groningen, maar een team kan nog zo goed spelen als er een scheidsrechter in het veld staat die niet weet wat voetbal s dan wordt het een hele moeilijke avond.

Een kleine opsomming……

  • Een stafschop niet toegekend (16e minuut knie in de rug)
  • Een loepzuivere doelpunt niet toegekend
  • Een dubieuze gelekaart van Bacuna (de eerste)
  • Een rode kaart waar bij andere wedstrijden geel voor gegeven is (Ricky van der Berg  ADO tegen PSV b.v.)
  • Een penalty toewijzen aan Heracles wat geen penalty is (gelukkig gestopt door Luciano)
  • Een doelpunt toewijzen aan Heracles wat zuiver buitenspel was

Groningen werd door Wiedemeijer naar een nederlaag gefloten. Groningen was de bovenliggende partij tot dat Wiedemeijer vond dat hij moest ingrijpen.. Wiedemeijer moet onmiddellijk geschorst worden en verbannen worden uit de eredivisie. Zijn arbitrage was een schande.

Er waren gelukig nog wel de trainers die het goed zagen, Verbeek vertelde tijdens de persconferentie dat Heracles nooit had gewonnen van FC Groningen. Maar doordat Wiedemeijer waarschijnlijk omgekocht was door een stel chinezen was het al snel 11 tegen 9 en een winst van Heracles zat er aan te komen.

Al met al een teleurstellend resultaat voor FC Groningen en voor de arbitrage waarmee nog maar weer eens is aangetoond dat deze wijze van het leiden van een wedstrijd volkomen achterhaald is.

Waar in andere sporten (American football, tennis) de technische hulpmiddelen reeds met succes zijn ingevoerd en volkomen geaccepteerd, blijft dit in het oerconservatieve voetbal een ‘ver van mijn bed’- show. Dit terwijl er aan de andere kant bijna nergens zoveel belangen mee gemoeid zijn als in dat zelfde voetbal. Daarmee maakt het voetbal zich volkomen belachelijk maar blijkbaar interesseert dat verder maar weinigen en in ieder geval niet de officials in Zeist.

Zelfs de journalistiek, die toch objectief en onafhankelijk zou moeten zijn, bedient zich niet van moderne technieken. Ook in Studio Voetbal komt het niet verder dan ‘ik zie…..’, ‘ik denk……’ en ‘het is toch duidelijk……..’ terwijl er toch volop technische computerhulpmiddelen zijn die kunnen aantonen of het inderdaad buitenspel, doelpunt, overtreding etc is.

Dankzij een incompetente scheisrechter is FC Groningen bestolen van 3 punten en de aansluiting naan de subtop. En je zal zien aan het eind van de competitie zijn juist die drie punten hard nodig geweest.

KNVB en speciaal Wiedemeijer bedankt voor jullie incompetentie, laat hem a.u.b. de pupillen leiden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s